Reisverhaal «Drielandencocktail»

Onder mijn wolken | België | 1 Reacties 23 April 2013 - Laatste Aanpassing 24 April 2013

Neem een flinke scheut wodka, doe er een wolkje yakmelk bij en breng op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder. Shaken, not stirred. Niet te drinken? Best mogelijk, maar wel de ingrediënten voor een geslaagde Transmongolië Express.

Geplande treinreistraject:

  • Rusland: Sint Petersburg, Moskou, Irkutsk, Ulan Ude
  • Mongolië: Ulaanbataar
  • China: Datong, Pingyao, Beijing

Rusland, wat verlang ik van jou? Ik denk aan de tsarenpaleizen en kathedralen met de kleurrijke uivormige torens en de honderden foto's die ik maak. Aan de geschiedenis die ik totaal negeer terwijl ik mij verlustig aan de schittering van de gouden koepels. Ik twijfel welke matroesjka ik ga kopen en tik ze uiteindelijk beide op de kop. 

Kan ik je norsheid doorprikken? Zal ik niet verdwalen in je cyrillisch schrift? En dan stappen we op de trein en denderen we door je achterland. Benieuwd of de eentonigheid mij zal kunnen verrassen.

Ik voelde geen grote liefde voor Mongolië ... tot ik de film The Cave of the Yellow Dog zag. Ik wil meteen weg. Nu! De camera zweeft heen en weer over de groene Mongoolse steppe en fixeert zich dan even op het verhaal van het gezin Batchuluun. Integer portret gebaseerd op de legende van de gele hond. 

Kijktip: The Cave of the Yellow Dog, Byambasuren Davaa (2005)

Elf dagen in zo'n immens land als China is als even nippen van een grote kom noedelsoep. Ik heb nog geen idee hoe de nasmaak zal zijn. Word ik geprikkeld door de spicy toets, is er een zure ondertoon, valt het allemaal wat flets uit, of streelt het mijn tong als een zoetzuur festijn?

Nog 66 dagen geduld.


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Nele Snik ook maar even mee met The Weeping Camel. Om je Mongoolse goesting nog wat aan te scherpen! P.S.: Moet iedereen rekensommetjes maken om een reactie te plaatsen? Of doe je dit om me te pesten? ;-) Geplaatst op 24 April 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking