Reisverhaal «Eigen kweek»

Onder mijn regenwolken | België | 0 Reacties 20 September 2014 - Laatste Aanpassing 20 September 2014

Volgend jaar zijn het misschien bonsais. Nu kweek ik andere bomen in een pot. Vorige maand stopte ik twaalf zaden van de plumeria in de grond. Ik kreeg ze van Dennis, the frangipani man. Met een youtube-filmpje als handleiding. Twee weken later ontkiemden ze en staken hun groene kopjes boven de grond. Niet alle zaden deden dit met succes. Een vijftal haalden de eerste fase niet. Daarbij stak ik een ongeduldig handje toe om de zaadomhulsels te verwijderen. Dat betekende de destructie van een drietal zaailingen.  

   

Ze genieten van de septemberzon, in de voormiddag op mijn vensterbank, in de namiddag verhuis ik ze naar mijn balkon. Binnen een aantal weken worden ze overgeleverd aan andere weergrillen. Dan krijgen ze definitief een plaatsje binnen.  Benieuwd hoe het mijn frangipani's zal vergaan.

  

Een drietal scheuten gedijen goed. Ze richten zich op, zoeken nieuwsgierig naar de zon en keren hun frisgroene blaadjes er naar toe. Ik speel vals. Af en toe geef ik een draai aan de pot om de boompjes recht te kweken. Ik ben geen kenner. Verre van. Ik doe wat mij goed lijkt. Iemand tips?

     

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking