Reisverhaal «Japanese dreams»

Onder mijn regenwolken | België | 5 Reacties 11 Januari 2015 - Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

(Afbeelding: http://www.visitjapanapp.jp)

Ik wil naar Japan, om het land te zien en te proeven, zonder dat ik echt weet wat ik er wil zien.

Cambodja vereenzelvig ik met Angkor Wat, India met de Taj Mahal en zo kan ik nog een eindeloos rijtje opsommen. Maar Japan roept niet zo'n ultieme highlight bij me op. Want. Japan is een hoogtepunt op zichzelf.

Ik hou van sushi, origami en Murakami.

Wat heeft het land van de hypermoderniteit mij te bieden. Want eerlijk, ik ga niet om in oog in oog te staan met de toekomst, ik hoop dat ik er een blik kan werpen op het verleden. En niet alleen op de historie die vervat ligt in atoombommusea en vredesmonumenten. Als je mij intussen een beetje kent, weet je ook dat ik niet ga voor een resem vulkanen en natuurparken. Tuinen en stadsparken kunnen mij dan weer meer bekoren.

Japan houdt van contrasten. Ik zal me als een echte toerist tussen al deze tegenstrijdigheden begeven.

De elegante kunst van de kalligrafie, de verfijnde theeceremonie's versus de losbandigheid van een avondje karaoke.

De weidse Japanse tuinen versus de gemanipuleerde bonsaiboompjes en de afgemeten kunst van de ikebana.

De explosiviteit van zwaarlijvige sumoworstelaars versus de ingetogen emoties van de Japanners in het dagelijks leven.

Judo, jiujitsu, karate en samoerai.

En Hello Kitty. Maar die rage is naar heel Zuidoost-Azië overgewaaid.               

(Foto Chiang Mai, Thailand, 2014)

***

"Zijn jullie allemaal Japanlovers?", vraag ik aan een groepje medestudenten. Ik denk fanatiekelingen, maar hou me nog een beetje in. Het gonst van de Japanverhalen tijdens de pauze van de avondles. Ik sta erbij en ik kijk ernaar. Zoveel weet ik niet over het land dat bovenaan mijn reisverlanglijstje prijkt. Ik hou immers van zoveel landen in Azië, niet alleen van Japan.

Ik hou mijn oren open.

Het ene meisje beheert de website Nipponzasshi, het andere meisje vuurt reistips op me af als ze hoort dat ik mijn ticket geboekt heb. Ze heeft ook een blog. En zoveel anderen zijn al meermaals in Japan geweest. Onder deze liefhebbers vind ik reizen naar Japan nog nauwelijks exclusief. Maar aanlokkelijker met de minuut.

Ik sta al te popelen om een reisplanning uit te werken.

Wat zeker is, al kan ik maar enkele woorden Japans wauwelen na dit eerste jaar, ik zal gegarandeerd een resem reistips op zak hebben.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Anneleen Ik ben toch blij dat onze kleintjes Nijntje hebben! Ik eet ook heel graag sushi, maar ben ook benieuwd naar de Japanse keuken! Geplaatst op 11 Januari 2015
Mojo Oh ja Hello Kitty was ik alweer bijna vergeten..blijf het bijzonder vinden dat in Azie volwassen vrouwen met de strikjes, shirtjes enz.rondlopen. Sushi mmm alleen daarvoor zou ik al eens echt naar Japan willen. Geplaatst op 11 Januari 2015
Mojo Ach met een paar woorden kom jij er ook Anneleen! Ben ook heel benieuwd! Geplaatst op 11 Januari 2015
Anneleen Ben ook benieuwd, hoor! Geplaatst op 11 Januari 2015
Cathy Ik ben heel benieuwd. Naar jouw ervaringen. Hinke is lyrisch, Suus-An ook. Gisteren een aardig Japans echtpaar ontmoet. Maar zie ook veel horkerige Japanse toeristen. Maar dat zegt niet veel: Nederlandse toeristen in Salou of Chersonissos zijn ook niet representatief. Toch? Geplaatst op 11 Januari 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking