Reisverhaal «Junikriebels»

Schrijven en reizen onder mijn wolken | België | 2 Reacties 16 Juni 2017 - Laatste Aanpassing 25 Juni 2017

"Ik ben in verlof tot 25 juni", zegt het antwoordapparaat van mijn huisdokter. De woorden die mijn mond toen uitspuwde, staan hopelijk nergens geregistreerd. Terwijl ik alleen op mezelf moet vloeken. Er is maar een schuldige. Zo goed ik georganiseerd ben in reisroutes uitstippelen, hostels uitzoeken en leuke reisaccessoires kopen, zo slecht ben ik in een aantal praktische zaken regelen. 

Uitstelgedrag.

De planten en de post zoeken nog een baasje, de reisapotheek is nog maar half gevuld. Ik slaag er steeds in om de helft van juni te laten passeren voor ik in actie schiet. En dan is het meteen een paniekreactie.

De vertrekstress blijft. 

Een week voor vertrek kan ik de meeste to do's afvinken. Een beetje agitatie zorgt voor actie. Genoeg getreuzeld. Een afspraak bij een wildvreemde dokter, een paar planten gaan op visite en ook de post is uitbesteed. Mijn bankkaart deblokkeren voor het buitenland, kopieën maken van documenten, alles wat oplaadbaar is opladen... Een week voor vertrek ben ik vertrekkensklaar. 

De tafel in mijn living is verdwenen onder stapels kleding en reisspullen. In de laatste week voer ik spullen aan en af. Wat ik vandaag denk nodig te hebben, kan morgen overbodig lijken. En omgekeerd. Zo gaat het tot een paar uur voor vertrek. 

En toch geniet ik van die inpakkriebels.


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Anneleen @Cathy: mijn bedoeling is minimaal... maar niet zo compact zoals jullie dat kunnen hoor! Geplaatst op 25 Juni 2017
Cathy Die kriebels krijg ik ook altijd 1 week van tevoren. Ga je voor minimaal pakken of toch een flinke backpack? In ieder geval succes en nog veel plezier! Geplaatst op 25 Juni 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking