Reisverhaal «Snipperverhalen voor vertrek»

Verlangen en voorbereiden ... | België | 6 Reacties 18 Juni 2016 - Laatste Aanpassing 22 Juni 2016

なつ休みに メキシコとグアテマラ に 行きます

(Natsu yasumi ni Mekishiko to Guatemara ni ikimasu / In de zomervakantie ga ik naar Mexico en Guatemala.)

De voorbereiding van mijn mondeling examen Japans schiet steeds door mijn hoofd, terwijl ik beter een mondje Spaans zou leren. Este verano voy a México y Guatemala. Of dat ik op z'n minst mijn gedachten naar verre westerse oorden zou verplaatsen in plaats van te blijven hangen in oosterse sferen. Ik staar op mijn cursus en regel intussen post, planten en bankzaken. Als ik weer eens wegdroom naar Thailand of Japan, borrelen duizend en een gevoelens op. Mijn latinolovergehalte staat op een laag pitje. Het begint door te dringen dat ik binnen twee weken vertrek. Naar het onbekende - onbeminde - Latijns-Amerika. 

***

Dinsdagochtend aan de schoolpoort. Het is koud en nat. Zoals het in juni vaak te fris voor de tijd van het jaar is, predikt de weerman. De goedweergelovigen knikken gehoorzaam. De koelwagen die in de troosteloze file naar het kruispunt voorbijschuift, past op het eerste gezicht perfect in het plaatje. De monotone verkeersgeluiden worden plots overstemd door opzwepende klanken. Uit de koelwagen. Het is de latino die niet in het plaatje past. Het is nog steeds kil en grauw, maar de sfeer rond de schoolpoort kleurt. Dankzij de lange wachttijd aan de verkeerslichten geniet ik een tijdje mee en heb moeite om mijn heupen in bedwang te houden. Waarom zou ik niet meewiegen op de zwoele tonen? De leerlingen kijken verbaasd op en worden er al even vrolijk van. Er is hoop. Onbekend wordt al iets beminnelijker. 

***

Zoals je ware liefde niet moet zoeken, zo kwam ook hij onverwacht op mijn pad. Hij verscheen tussen de winkelrekken en liet me niet meer los. Ik duwde hem mee de paskamer in. Donker en rijzig had hij het ideale model. Het enige wat ik nog moest doen, was snel naar de kassa hollen en de ideale reisbroek betalen. Zal hij de test doorstaan? Voor het eerst ver en lang samen op reis. 

In mijn reisgids zie ik tot de verbeelding sprekende Mayatempels, overweldigende natuur en smakelijke, lokale gerechten. Toch lijk ik me bij het selecteren van reisspullen vooral bewust van de reisongemakken. Van de doffe warmte, de massa's muggen en de modderige paden die het regenseizoen vergezellen. Noodgedwongen vul ik mijn bagagelijstje met T-shirts met lange mouwen, muskietennet en gesloten schoenen. Gelukkig heb ik intussen een broek waarin ik me durf vertonen. Ja, ook in België. Hopelijk blijft het niet bij een opflakkering maar wordt mijn nieuwe reisbroek ook een metgezel om samen de plakkerige hitte en de aanval van prikkende beestjes te doorstaan. 

***

Gent, La Mestiza, Mexicaanse/Spaanse tapasbar. Ik weet niet wie of wat me verleidt. Is het de pittige, maar verfijnde smaak van de chocolade in de enchiladas con mole of val ik voor de romige textuur van de quesadillas? Volgens mij gaat niet alleen bij de man de liefde door de maag. Of is het de glunder op de gezichten van mijn Mexicolovervriendin en haar man, de tinteling in hun ogen als ze verhalen opdissen, de liefde voor Mexico en voor elkaar die tussen hen opborrelt, de zonen die al grote Mexicofans zijn... Het werkt aanstekelijk. Het is tijd om mijn reishart voor nieuwe avonturen open te stellen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Anneleen @Tine: moet nog lukken! Geplaatst op 23 Juni 2016
Tine Mooi slot van het verhaal :-)! Ik hoop in elk geval dat ik je heb kunnen inspireren voor Mexico. Als je nog een gaatje vindt om bij een cocktail latinofeelings te laten opborrelen vóór je vertrekt: ik kan me dit weekend of volgende week nog wel vrijmaken. Geplaatst op 23 Juni 2016
Anneleen Gracias!!!! Geplaatst op 22 Juni 2016
Antoine Fonck ¡buen viaje Geplaatst op 22 Juni 2016
Anneleen @Cathy: 10 nachtjes slapen nog! Geplaatst op 22 Juni 2016
Cathy Is het al bijna zo ver? Dan wens ik je (alvast) een voorspoedige vlucht en een supermooie reis met veel leuke avonturen! Ik wacht heus wel tot ik die toffe verhaaltjes kan gaan lezen. Veel plezier! Geplaatst op 22 Juni 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking