Reisverhaal «Zijn wij vervloekt?»

Het komt erop aan de periode tussen twee vakanties zinvol door te brengen | België | 2 Reacties 23 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 30 Juni 2014

Vandaag is de dag van het einde van alle visumellende.

Isa stuurt kort na twee uur de bevrijdende sms: "Ik heb ze!!!" Het Visa Application Centre bevestigt dit een uur later met een sms. Nog heel even voor ik mijn paspoort in mijn armen kan sluiten alsof ik een goede vriend zou weerzien die onverwacht te lang is weggeweest. En ik mijn vingers kan laten glijden over het visum om me ervan te verzekeren dat het geen droom is. 

Ik wil mijn pas zo snel mogelijk in handen hebben. Isa en ik treffen elkaar tussen school en het station. Ik merk het niet op, maar Isa kijkt beduusd. 

Het gaat over één zinnetje. 

1 zinnetje, niet eens twee, want het staat alleen op mijn visum.

NOT VALID FOR PROHIBITED/RESTRICTED AND CANTONMENT AREAS

Mijn euforie verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

Is Ladakh volgens de Ambassade nu wel of geen restricted area? Bij mijn visumaanvraag werd er geen enkel probleem gemeld... Waarom staat dit niet op Isa's visum? Vragen en bedenkingen knallen wild en hard in mijn hoofd als biljartballen tegen de rand van de speeltafel. Mijn schedel barst.

De visumvloek is nog niet bezworen.

We moeten nu bij iets of iemand terecht,onze bezorgdheid er eens uitgooien, en stappen bij Joker binnen. De India-verantwoordelijke is niet aanwezig in het hoofdkantoor, morgen bellen ze terug. Morgen. Mijn hoofd bonkt. Thuis speur ik het internet af, maar ik verlies er alleen maar tijd mee. Ik bel rond en stuur uiteindelijk een mail naar de ambassade...

Eigenlijk wil ik het niet weten. Wat als...

Ik zal pas gerustgesteld zijn als ik in Delhi het vliegtuig naar Leh op mag, samen met Isabel. En we de reis waar we beiden zo lang naar uitkijken gewoon kunnen starten. 

Trouwens, de Dalai Lama wacht op ons.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Gent - my home»

 

Plaats een Reactie

Anneleen De geruststelling dankzij de connecties die Veerle heeft bij Joker! Geplaatst op 24 Juni 2014
isa jaa! De Dalai Lama verwacht ons!! Geplaatst op 23 Juni 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking