Reisverhaal «Zoveel dagen, zoveel reisplanningen»

Onder mijn wolken | België | 0 Reacties 05 Mei 2013 - Laatste Aanpassing 02 Oktober 2013

"Oei, ik heb te weinig reisdagen", bedacht ik bij het invullen van een eerste rudimentaire planning. De illusie werd doorprikt dat ik zowel Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar als Maleisië in 113 dagen kon bereizen. Negentien dagen per land leek haalbaar, maar dan negeerde ik de lange reisdagen in de meeste van deze landen. De grote reis werd dan plots een veel te korte reis.

Eerste knelpunt: reisminderen. Less is more.

Zoveel dagen later, zoveel reisplanningen verder slaag ik erin om Maleisië te skippen. Weer zoveel dagen verder beperk ik Cambodja tot een bezoek aan Angkor Wat. Myanmar ligt nog op de weegschaal. Dan weer wel, dan weer niet. Het grote nadeel van reizen door Birma is dat de afstanden supergroot zijn en de reistijden navenant lang. Maar ik wil sowieso terug naar Birma. De weegschaal helt terug over naar de positieve kant.

Puzzelen, de stukjes nogmaals door elkaar gooien en de reispuzzel wederom leggen, is het een hobby of een kwaal? Ik reis voor het eerst in het hoogseizoen. Accommodatie en vervoer raken snel volgeboekt. En je betaalt steevast de hoogste prijzen.

Tweede knelpunt: hoogseizoen. Rond kerst is de herberg vol.

Het is schipperen tussen strak gepland en op de bonnefooi. Zoveel dagen later zijn de eerste twaalf dagen in een mal gegoten, leuke guesthouses gereserveerd en de mogelijke treinuurroosters bekeken. Gelukkig krijg ik op mijn geliefde reisforum www.thailandkenners.nl zoveel goede tips. De eerste vijftien dagen van januari hebben de Thai ook vakantie en wijken de stedelingen van Bangkok uit naar Golf van Thailand. En laat dat nu toevallig ook mijn reisroute zijn. Beter honderd Thaise toeristen op je strand, dan tien Russische of Britse of...

En dan lees ik verder en weeg alle informatie af. Dan begin ik weer te twijfelen en gooi mijn route nogmaals om. Januari is nog een uitloper van de moesson in die regio. Mijn reservaties vallen nog allemaal te veranderen. Misschien reis ik eerst naar Myanmar... Wees vereerd dat ik u ongevraagd deelgenoot maak van mijn zieke hobby.

Surftip: www.thailandkenners.nl

Surftip: www.firstmonkeyschool.com


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking