Reisverhaal «Instagram posts Indonesië: trip naar Bromo en Ijen»

Indonesië en Singapore 2018 | Indonesië | 0 Reacties 21 Juli 2018 - Laatste Aanpassing 14 Augustus 2018

20 juli: Onder Andere Wolken is even boven de wolken. Het worden twee pittige dagen van heel vroeg opstaan, vulkanen opwandelen en kou lijden. Hopelijk zijn er morgen geen wolken die de zonsopgang verpesten. Want dan zal ik vloeken. Er zullen wel duizenden andere toeristen op dat zelfde hopen. En als we allemaal tegelijk vloeken, laat de Bromo vulkaan misschien van zich horen.

21 juli: Goeiemorgen met zicht op de Bromo. In colonne reden een goeie duizend jeeps naar het viewpoint. In het weekend is het altijd drukker. Ik was bij de eerste en vloog de berg op. Ik stond op de eerste rij. De file jeeps leek van bovenaf een lichtslinger rond een nog donkere bergflank. Het was nog twee uur wachten op zonsopgang. De miljoenen sterren aan de hemel zorgden voor enige afleiding. Gelukkig was het minder koud dan ik vreesde en was er een Nederlandse familie om de twee uur vol te kletsen. Geleidelijk aan kwam de ene na de andere flank van de vulkanen in het licht. Misschien niet meteen het grootste roze spektakel, maar toch een mystieke ervaring. Daarna in een uitlaatgassenstoet terug naar beneden om de klim op de Bromo in te zetten. Ik speelde drie lagen kleren uit. Het was een korte maar krachtige klim om voor het eerst in mijn leven in een vulkaankrater te piepen. De Bromo zuchtte voorzichtig gaswolkjes uit.

22 juli: Voor dag en dauw racen naar de voet van de vulkaan Ijen. In het pikkedonker vat ik de klim naar boven aan. Ik moet al snel mijn tempo minderen en af en toe op adem komen. Drie kilometer steil stijgen is best pittig. De zon komt op, maar ze zit verscholen achter de wolken. Verschillende bergtoppen rondom rond doemen precies uit het niets op. Op het moment dat ik bijna dood ben, wordt het pad iets minder steil. Mannetjes dragen dikke pakken sulfur naar beneden. Het ziet eruit als citroengeel piepschuim, maar is ongelooflijk zwaar. Boven kijk ik in het blauwe kratermeer van de vulkaan die rustig, maar nog steeds actief is. De zwaveldampen geven een mystieke sfeer. Na twee keer in het holst van de nacht opstaan om vulkanen te beklimmen, ben ik helemaal klaar om naar Bali te gaan!

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking