Reisverhaal «Instagram posts Indonesië: Ubud»

Indonesië en Singapore 2018 | Indonesië | 0 Reacties 30 Juli 2018 - Laatste Aanpassing 14 Augustus 2018

28 juli: Eindelijk een museum! Zelfs twee. Ik haal mijn hart op in het Agung Rai Museum of Art waar de beelden in de tuin winnen op de schilderijen binnenin. Valt jou ook dat hartje op in zijn ene oog? Of knipoogt hij speciaal naar mij? In het Neka Art Museum is het vice versa. Daar stelen de schilderijen de show. Ik lees het levensverhaal van Arie Smit, geboren in Zaandam, op 99 jaar gestorven op Bali. Onbekend in Nederland, maar als landschapsschilder geliefd in Azië. Hij heeft als enige een eigen paviljoen in dit museum.

29 juli: "En nee, meneer. Morgen ga ik niet naar watervallen of rijstvelden. Doe mij maar een temple tour. Ja, alleen tempels! Ok, een dorpje mag ook nog. Als het op de weg is. En als er misschien ook een tempeltje staat. Ach nee, we houden het gewoon bij die tempels." Zo geschiedde. Toch kon er mij maar eentje van de vier omverblazen. Daarvoor moest ik meer dan driehonderd treden bezweren (en bezweten). Ik had erom gevraagd. De Gunung Kawi, bijgenaamd rocky temple, doemt op in een decor van palm- en bananenbomen, omringd door rijstterrassen. De tempels zijn in de rotswand uitgehouwen. Uit een bron stroomt heilig water. Verboden aan te raken. Er zijn op de berg verschillende nissen met gordijnen van slinger- en klimplanten. Het water gutst in kleine watervallen van de rotswanden. De inspanning om de tempel te bezoeken, is iets groter. Dat betekent minder toeristen. Ik heb het er voor over.

30 juli: Kookles nummer 2. Van links naar rechts: van ingrediënten tot pasta. Van boven naar onder: tomato sambal, kruidenpasta voor vis gestoomd in bananenblad, gele currypasta voor viscurry. 

Adresje: Casa Luna Cooking School, Jalan Bisma, Ubud

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking