Reisverhaal «Instagram posts Indonesië: Yogjakarta en omgeving»

Indonesië en Singapore 2018 | Indonesië | 0 Reacties 14 Juli 2018 - Laatste Aanpassing 14 Augustus 2018

11/7: Alleen maar gezeten en gegeten. Negen uur in een minibus van Pangandaran naar Yogjakarta. De wegen waren af en toe hobbelig, maar het rijstveldlandschap verveelde niet. Na de rit had ik nood aan een kleurrijke oppepper: red dragonfruit juice 

12 juli: Eindelijk stenen! Wat een hoop stenen, glasramen en decoraties van het Kraton en Taman Sari in Jogjakarta bij me teweegbrengen, daar kan de natuur niet tegenop boksen. Ik bedank vriendelijk de fietstaxi's en verslind de straatstenen. Het paleis van de sultans van Yogja is een ommuurde stad. In de binnenste gebouwen verbleven de sultans. Ik wandel langs luxueuze paviljoenen via verschillende binnenplaatsen. Mijn ogen verlustigen zich in het geheel, maar nog meer in de details. In het waterpaleis, een soort van het pretoord van de sultans, waan ik mij in het zuiden van Europa. Eindelijk cultuur. En ja, winkeltjes zijn er ook.

13 juli: Eerlijk? Eigenlijk had ik maar één grote reden om naar Indonesië te reizen. De Borobodur zien. Er meteen een reis van vier weken rondbreien, is een berekende gok. Azië kan me nogal snel bekoren. Maar zo uitkijken naar een iets, is riskanter. Dan is de kans op ontgoocheling groot. Vandaag was het zo ver! Natuurlijk kan je niet dezelfde foto's als in de reisgidsen maken. Daarvoor zijn er te veel toeristen. Toch zat het zonlicht goed en was ik onder de indruk van het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. We zullen de slavenarbeid maar even negeren. Ik bezocht ook Prambanan. De wolken zaten donkergrijsgewijs voor de zon. De stoepa's werden er grauwer van. Ook een mooi wonder, maar geen mooie plaatjes. 

14/7: Vandaag maakte ik bij Silver Studio 76 in Jogjakarta mijn eigen zilveren ring. Wel naar de creatie van een voorontwerp en onder deskundige begeleiding. Het was eerlijk gezegd moeilijker dan ik dacht. Precisiewerk is niet mijn sterkste kant. Maar een beetje schots en scheef mag ook! 

15/7: Tijd voor een Cooking Class bij Via Via Jogja, met superkok Made. Met een klein groepje maakten we verschillende gerechten van nasi Campur. Mangut Ikan of viscurry, terong balado of gebakken aubergines, gebakken tempeh en perkedel kentang oftewel kroketten! Daarbij kwamen een paar bijgerechtjes zoals sambal, serundeng of gebakken kokos met pinda's en natuurlijk ook kroepoek. Met overal een pak look, sjalot en chili's in. Ik kocht ook het kookboek. Dus wie weet binnenkort op mijn tafel...

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Jogjakarta»

Stenen en details: Borobudur en Prambanan (47)

14 Juli 2018 | Indonesië en Singapore 2018 | Indonesië | Laatste Aanpassing 23 September 2018

  • Oh no... mijn schoenen passen niet bij mijn nieuwe

Rode details in Yogyakarta stad (67)

13 Juli 2018 | Indonesië en Singapore 2018 | Indonesië | Laatste Aanpassing 23 September 2018

  • Made, onze lerares bij Via Via

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking