Reisverhaal «Een blitzbezoek aan Nagoya»

Japan 2015 | Japan | 0 Reacties 29 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 07 Oktober 2015

Ik start mijn kennismaking met een grote portie noedelsoep en geef me dan over aan een korte verkenning van Nagoya. Misschien maak ik de fout om op die halve dag een resem bezienswaardigheden af te lopen, terwijl het misschien een betere keuze was om rond te struinen en de sfeer op te snuiven in een typisch Japanse stad.

De buurt waar ik logeer ligt achter en tussen grote winkelstraten en drukke verkeersaders. Van zodra ik de zijstraatjes insla, beland ik in een neonwereld van love hotels, karaokebars en duistere etablissementen. Hier lijkt het me na een bepaald uur niet meer zo koosjer. 

Ik beland in een dinopark. Neen, ik heb geen vreemde paddestoelen gegeten. De klinkende naam Noritake Garden lokt me. Een tuin rond een oude keramiekfabriek. In die tuin vind je de restanten van oude keramiekovens. En blijkbaar ook een paar dinosaurussen om de kinderen zoet te houden. Noritake is wereldbekend bij serviesliefhebbers. Daarvoor moet je dieper in je beurs tasten dan bij Ikea. Ik bezoek het kleine museum waar ze de vervaardiging van porseleinen beeldjes demonstreren. Er zijn workshops om zelf borden of tassen te beschilderen. Of te bekladden. In de Outlet Shop kan je een servies op de kop tikken. Ik vind het te klassiek en slaag erin om me te beheersen. Verdorie, ik heb geen Noritake in mijn collectie.

Met de kastelen in Japan heb ik een haat-liefdeverhouding. De imposante buitenzijde van zo'n kasteel trekt me aan. In de brochures altijd omringd door zachtroze kersenbloesems, in de zomer in het groen. Dan betaal ik en valt er binnenin niets te zien. Deze keer is zelfs het uitzicht minder tastbaar, omdat je achter glas staat. Het annex Hommaru Palace wordt gerenoveerd, maar is gelukkig wel toegankelijk. 

Een tempel staat altijd op mijn lijstje. De Osu Kannon Tempel ligt te midden van een heus shoppingdistrict. De religie van het kapitalisme heerst in Japan. Nadien worden ze weer zen in de tempel. 

Ik doorkruis de stad. De reusachtige bolconstructie van het Science Museum maakt indruk. Langs nieuwe gebouwen baan ik mijn weg terug tot in de achterafstraatjes van mijn guesthouse. De neonlichten verwelkomen me al.  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nagoya»

Een glimp van Nagoya (27)

29 Juli 2015 | Japan 2015 | Japan | Laatste Aanpassing 07 Oktober 2015

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking