Reisverhaal «Betoverend Campeche»

Mexico 2016 | Mexico | 3 Reacties 14 Juli 2016 - Laatste Aanpassing 19 Oktober 2016

Als het sprookjesbos bestond, was Campeche een feeëriek stadje uit een land hier ver vandaan. Waar alle goede mensen wonen die overdag goedgeluimd en joviaal zijn en 's nachts alleen maar feeën en elfjes in hun dromen op bezoek krijgen. Binnen de oude stadsmuren staan de pastelkleurige huizen zij aan zij netjes gerestaureerd te blinken. Klussmurf heeft zijn best gedaan. In de Biblioteca, die de helft van de Plaza Principal inpalmt, zit Grote Smurf de boeken uit te pluizen op zoek naar de toverformule voor wereldvrede. En misschien zit Rapunzel in een van de torens van de Catedral de la Concepcion op haar prins te wachten. Rondom rond beschermen ridders de sprookjesstad. Ze staan in de poorten van de stadsomwalling klaar voor een heldhaftig optreden. Langs de steiger liggen kanonnen in aanvalspositie om overzeese ordeverstoorders weg te houden. Er zijn vandaag gelukkig geen piraten in zicht.

Niet dat het sprookjesgehalte een graadmeter van UNESCO is.

De licht gewelfde kasseistenen doen verlangen naar koetsen met prinsen en prinsessen, ook al tuffen er nu alleen auto's voorbij. Bumper aan bumper parkeren ze voor de oude koloniale villa's en verstoren zo het idyllische zicht. De kanonnen doen slechts dienst als decor voor selfies van amoureuze koppels die hun ontwapenende liefde willen vereeuwigen. In het voormalige gemeentehuis huizen onder de indrukwekkende portieken nu vooral winkeltjes en restaurants. Intussen bedienen naarstige obers twee malle toeristen op hun wenken. We krijgen het nog steeds niet in het Spaans uitgelegd wat tot enige hilariteit leidt.

Op het heetst van de dag struinen we op de steiger langs de zee. De zeelucht brengt niet de gewenste verkoeling en we zien er eerder uit als futloos voortslepende ledematen. Op zoek naar schaduw belanden we op de zócalo onder de uitwaaierende johannesbroodbomen. Als de avond valt, wordt de kiosk in het midden van het plein een ontmoetingsplaats voor gezapige oudjes. Een mannenensemble op akoestische gitaar is vanavond de sfeerbrenger.

Onze verkenning van deze stad is kort, maar is zeker een tussenstop waard op de lange busroute van Mérida naar Palenque, onze volgende ruïne op de Mayaroute.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Praktische informatie

- ADO-bus van Mérida naar Campeche, 168 MXN, ongeveer 2,5u

- Hotel Guaranducha Inn, centraal gelegen, kleurrijk en kleinschalig hotel (eerder pension), tweepersoonskamer, 550 MXN/nacht + klein ontbijt

- Restaurant La Parroquia, aanrader vis à la plancha met Veracruz saus (zie foto)

- Bar en restaurant Luz de Luna, heerlijke guacamole

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Campeche»

Kleurrijk Campeche aan de zee (28)

14 Juli 2016 | Mexico 2016 | Mexico | Laatste Aanpassing 05 Oktober 2016

 

Plaats een Reactie

Lut Inderdaad leuk al die gekleurde huisjes . Geplaatst op 19 Oktober 2016
Anneleen @nonkel Antoine: misschien ziet ons leven er wel rooskleuriger uit... Geplaatst op 19 Oktober 2016
Antoine Fonck Waarom is hier alles zo grijs en duf? Ons karakter? Geplaatst op 19 Oktober 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking