Reisverhaal «Barcelona voor genieters: El Born/La Barceloneta»

Barcelona 2014 | Spanje | 0 Reacties 23 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 30 December 2014

El Born - La Barceloneta

De hippe wijk El Born charmeert vooral om een kijkje vanop afstand te nemen: trendy restaurants, designerboetieks… Rondstruinen en verpozen op een terras lukt er natuurlijk wel. Maar eerst een beetje cultuur opsnuiven in het Museu Picasso. Het museum bevat een uitgebreide collectie van Picasso, ondergebracht in vijf middeleeuwse paleisjes die onderling met elkaar verbonden zijn. De kunstenaar schonk drie jaar voor zijn dood een duizendtal werken aan dit museum. Je krijgt zo een goed beeld van de evolutie in zijn werken.

Wie nog niet genoeg kerken heeft gezien, stapt binnen in de Santa Maria del Mar. Ik hou het bij een terrasje aan de voet van het gotische kerkgebouw en geniet zo van haar grootsheid.

In deze wijk is er ook een markthal, de Mercat del Born. Hier vind je geen koopwaar meer. In deze ruimte is nu een cultureel centrum gewijd aan het middeleeuwse Barcelona. Je ziet de authentieke overblijfsels die blootgelegd zijn na archeologische opgravingen.

Je loopt zo het Parc de la Ciutadella binnen. Een groot park dat veel Barcelonezen trekt, om te verpozen op zondagen, te picknicken of om te joggen. Het park werd aangelegd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1888. Je vindt hier een triomfboog, een watervalfontein die Gaudi als jonge student hielp ontwerpen, een speeltuin, een meer waarop je kan bootje varen…

Als je dagenlang in een dynamische en culturele stad als Barcelona kan rondwandelen, is een wandeling tot aan de kust dan een must? Ik ben een zeeliefhebber en hou van de combinatie grootstad en strand. Even met de tenen in het zand, meer moet dat niet zijn. Er bestaan natuurlijk veel betere stranden. Je komt niet naar Barcelona voor het strand, maar als je ervan houdt, pik de sfeer hier dan mee. Flaneren op de dijk en een restaurant uitkiezen. Je zit in de vissersbuurt, dus zet zeker vis op je menu. De sfeer van de wijk snuif je niet aan de zee op, wel in de zijstraatjes waar de locals verkoeling zoeken en er altijd spontaan een feest kan ontstaan.

Praktisch: El Born – La Barceloneta

-Museu Picasso: €11, €14 (permanente + tijdelijke tentoonstelling), uitgebreide tarieven en openingsuren op http://www.museupicasso.bcn.cat/en/ Alle zondagen gratis vanaf 15u, de eerste zondag van de maand de hele dag gratis.


Extra: 

Praktisch: aankomst en vertrek

-Aèrobus, €5,90 enkel en €10,20 heen en terug (ticket is 15 dagen geldig), vertrekt zowel van Terminal 1 als 2, verschillende afstapplaatsen zoals Plaça d’Espanya, eindhalte Plaça de Catalunya. Ticket kopen in automaat of met (gepast) geld aan de chauffeur. Check de website: http://www.aerobusbcn.com/ Je krijgt bij je ticket een bonnenboekje met bijvoorbeeld reducties voor het MACBA, het Palau de la Musica…

-Taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer €20 enkele rit (omgeving El Raval).

Praktisch: informatie en reisgidsen

-Barcelona, Everyman MapGuides – handige uitvouwbare stadsplannetjes per wijk.

-100% Barcelona – zes stadswandelingen, maar vooral handig voor de hippe winkel- en eetadresjes (met stadsplan).

-Trotter 48h Barcelona – handig klein gidsje met basisinformatie over bezienswaardigheden, goed voor logeer- en eetadresjes (met stadsplan).

-Barcelona National Geographic of Capitool – alle achtergrondinformatie bij de bezienswaardigheden, geïllustreerd met mooie foto’s.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking