Reisverhaal «Barcelona voor genieters: El Raval»

Barcelona 2014 | Spanje | 0 Reacties 21 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 30 December 2014

Barcelona voor genieters

In Barcelona – de toeristenlieveling – valt zo veel te beleven, waar moet je beginnen? Natuurlijk mag je een aantal bezienswaardigheden niet missen. Maar je wil ook zonder plan rondslenteren door de smalle straten van de oude binnenstad of verpozen op het strand. Geniet van de dingen die je kan doen en bedenk dat wat je nu links laat liggen je wel tijdens een volgende trip bezoekt. Zo pakte ik mijn eerste en tweede citytrip in Barcelona aan. Ik start de dag met een vage planning en zie wat lukt en niet lukt. Zin om iets anders te doen, moet ook kunnen. Puur genieten.

El Raval

Mijn uitvalsbasis is El Raval, een multiculturele wijk die paalt aan het noordelijkste deel van La Rambla – de laatste jaren getransformeerd tot een hippe buurt door de komst van het MACBA (Museu d’Art Contemporàni de Barcelona). Wat ooit de zwakte was van deze wijk – armoede, zakkenrollers, vervallen – is nu zijn sterkte: een levendige buurt met invloeden uit alle hoeken en kanten van de wereld die artiesten en trendy studenten aantrekt. En toeristen.

Als je niet wilt terechtkomen in achterafstraatjes laat je je beter niet verdwalen in deze wijk. Wanneer je vanaf Plaça de Catalunya La Rambla opwandelt, sla je de tweede straat rechts – Carrer de Bonsuccés – in om een goede eerste indruk te krijgen. Je loopt via de Carrer d’Elisabets recht op het MACBA af. Sla nog de Carrer de Joaquin Costa in of de Carrer dels Angels naar de Carrer del Carme. In deze straatjes vind je leuke pleintjes om te verpozen, speciale winkeltjes en gezellige restaurantjes. Ook vegetariërs komen in deze buurt aan hun trekken.

Als je terugkeert naar La Rambla ontdek je op je rechterkant de befaamde overdekte markt La Boqueria (gesloten op zon- en feestdagen). Misschien ben je er tegen lunchtijd om aan de eetkraampjes allerlei specialiteiten te proeven. Op welk moment je ook in de markt loopt, het is een uitdaging voor je zintuigen en je krijgt sowieso honger of goesting.

Nu je al een beetje gewoon bent aan de buurt, sla je de Carrer de l’Hospital in en kom je in het bruisende hart van El Raval. Duik zeker de binnentuin van het Antic Hospital de la Santa Creu binnen, nu huist er een bibliotheek. In de tuin is er een leuk cafeetje. Als je verder de wijk inwandelt, kom je op La Rambla del Raval, een gezellige boulevard waar je onder de palmbomen kan genieten van een tapasmenu. Veel minder toeristisch, ook al ontkom je daar in Barcelona niet aan. Aan het andere uiteinde van deze pseudorambla kom je in de Carrer de Sant Pau, als je rechtsaf slaat wandel je voorbij het Monestir de Sant Pau del Camp. Dit klooster staat op mijn lijstje voor een volgend bezoek.

Praktisch: El Raval

-MACBA: €10, gratis met lerarenkaart, op dinsdag gesloten, zon- en feestdagen tot 15u (andere kortingen en openingsuren check je op http://www.macba.cat/en/index).

-Raval Rooms, €95/nacht, ontbijt inbegrepen, Carrer de l’Hospital 155, rechtstreeks, maar vaak goedkoper via www.booking.com. Ik logeerde er in 2012, toen heette het Gat Xino. Het is intussen een stuk duurder geworden en minder onderhouden. Ik hoop dat het geen vergane glorie is, want het hotel huist in een prachtig gebouw.

-Vegetarische restaurants: Organic, Carrer Junta de Comerç 11 (zijstraat van Carrer de l’Hospital), BIOcenter, Carrer del Pintor Fortuny 25 (zijstraat van La Rambla).

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking