Reisverhaal «De vibes van Granada»

Andalusië 2015 | Spanje | 0 Reacties 12 April 2015 - Laatste Aanpassing 13 April 2015

Granada heeft het. 

Grote avenues met parkallures, een wirwar aan winkels en bazaars rond de bombastische kathedraal, plaza's achter elke hoek, smalle straten in Moorse sfeer op de heuvel Albaycin en natuurlijk het belangrijkste overblijfsel van de Arabische overheersing in Spanje: het Alhambra. Hét Alhambra. 

Ik ben maar een dag in Granada en dat is er sowieso een te weinig. Ik boekte mijn ticket voor het Alhambra reeds online en dat was een wijze beslissing. Tickets voor het Palacios Nazaries (wat wij simpelweg vereenzelvigen met hét Alhambra) zijn niet meer verkrijgbaar, alleen voor de tuinen zijn er nog beschikbaar. Stel je voor. Reis je eenmaal in je leven naar Granada en sta je voor een gesloten Alhambradeur. 

Gekleurde tegeltjes, houtsnijwerk en stucwerk dat de fijnheid van kant benadert, ik geniet. Dat het Alhambra oorspronkelijk een militair fort was, dat valt op aan de robuuste façade, aan de decoraties binnenin merk ik daar niets van. Vanaf de torens van het Alcazaba, het oudste deel van het Alhambra, overschouw ik de oude stad van Granada en de wijk Albaycin waar ik in de ochtend rondslenterde. In de tuinen van het Generalife voel je je in een oase, alhoewel ik de tuin van het Alcazar in Cordoba indrukwekkender vond. Of treedt er enige gewenning op. 

Granada heeft het.

Eigenwijze winkels met ambachtsproducten, universiteitsstudenten die verpozen tussen de toeristen (of is het andersom), een alternatieve scene met straatmuzikanten, druk gekakel en veel sfeer in de bodegas ...

Granada heeft nog veel meer. Ik had maar één dag.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Granada»

Granada en het Alhambra (59)

12 April 2015 | Andalusië 2015 | Spanje | Laatste Aanpassing 13 April 2015

  • Waakkat?

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking