Reisverhaal «Slecht weer in Sevilla...»

Andalusië 2015 | Spanje | 3 Reacties 08 April 2015 - Laatste Aanpassing 08 April 2015

... is nog steeds goed weer volgens Belgische normen. Vandaag geen rokje en top, wel een zomerjeans en lederen jasje. Outfits die in België na de wintermaanden het daglicht nog niet hebben gezien. 

100% kans op regen en bewolkt volgens de voorspelling en ik zit in het zonnetje op de Plaza de Nueva. Ik ga niet voorbarig zijn; de wolken dreigen; mijn regenjas zit klaar. Als een ongeleid projectiel sla ik de ene straat na de andere in. Zonder plan. De weg die mij het meest aanspreekt, neem ik. Omdat er een leuk winkeltje is, omdat niemand dat straatje neemt, of simpelweg omdat een zonnestraal me lokt. Een paar uur later, een Catedral, Real Alcazar en Plaza de España verder, kan ik de regendruppels op één hand tellen. Ik wandel voorbij. Om deze hoogtepunten te bezoeken, wacht ik op meer zon. 

In de wijk Santa Cruz krijg ik tijdens de lunch toch wat werd voorspeld. De parapluventers doen gouden zaken bij de toeristen die zich hier niet aan hadden verwacht. Ze zijn dan ook in Sevilla! Onder de zonneluifel geniet ik op een terrasje van bacalao con tomate, patatas bravas en een glaasje rood. Laat het maar regenen. Waar ik voor vertrek zo voor had gevreesd, kan me nu totaal niet deren. Ik geniet. 

Ik reken af en beslis om mijn Sevilla-in-de-regen-plan uit te voeren. Il Corte Inglès, het Museo de Bellas Artes en een regensiësta. Of andersom. 

Nog geen half uurtje later breekt de zon terug door. De siësta lonkt, maar de zon verleidt me. Ik laat me door de zonnestralen verwennen aan de Metropol Parasol, een grote, moderne champignonconstructie (type oesterzwam) die wonderwel goed past tussen de oude huizen. Ook hier keer ik nog wel een keertje terug voor een bezoek aan de archeologische opgravingen beneden en een wandeling bovenop de gigantische houtconstructie. 

Ik heb nog een doel voor deze avond: Casa de Pilatos. In het paleis uit de 15de eeuw is de ene muur na de andere bezet met azulejos. Hoe meer keramiek steentjes met kleuren en patronen hoe beter. Doe daar nog wat bogen en arabesken bij en ik glunder. En dan heb ik nog niet eens het Real Alcazar bezocht.

Morgen komt nog een regendag. Gelukkig heb ik mijn regenplan nog niet opgebruikt. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sevilla»

Sevilla, a rainy day (39)

08 April 2015 | Andalusië 2015 | Spanje | Laatste Aanpassing 08 April 2015

  • Giant Bougainvilea
  • Plaza de España

Start to travel with tapas (3)

07 April 2015 | Andalusië 2015 | Spanje | Laatste Aanpassing 07 April 2015

  • Na een ziek-op-de-zetel-dag voorzichtig genieten v
  • Dag 2: de uitgebreidere versie!
  • Bodegas Castañeda, Granada

 

Plaats een Reactie

Patricia Gewoon mee helpen zoeken naar een full-time all-inclusive vervangmama die tijdens mijn afwezigheid de boel komt runnen zal volstaan ;-) Geplaatst op 10 April 2015
Anneleen @Patricia: we gaan zeker nog een keertje samen ergens heen! Bereid ik Gullie en/of je schoonouders voor? :-) Geplaatst op 09 April 2015
Patricia Real Alcazar is idd serieus de moeite. Overdaad aan tegeltjes :-) Maar inderdaad misschien beter op het zonnetje wachten. Wat is Sevilla toch een mooie stad... Zou zeker nog eens teruggaan. Was beter mee geweest ;-) maar ooit komt het er nog wel eens van hoor Anneleen. For old times' sake :-) Veel plezier ginder Geplaatst op 09 April 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking