Reisverhaal «Bakken en braden op Nai Yang Beach - Phuket»

Honderd dagen rijst (2013-2014) | Thailand | 1 Reacties 21 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 22 Januari 2014

Jullie lezen waarschijnlijk liever verhalen over ontberingen. Ik moet jullie teleurstellen. Ik vertoef alweer in een ruime, moderne kamer met alle comfort. Het Ideo Phuket Hotel op Nai Yang Beach is amper twee maanden open. Ik kan me spiegelen in de glanzendwitte vloeren. En dat op driehonderd meter van het strand...

Nai Yang Beach - het maximum aan massatoerisme dat ik aankan. Dubbel zo duur, entertainment in het tienvoud, honderdmaal zoveel toeristen. En toch. In vergelijking met de beroemde stranden van Patong en Karon op Phuket is dit stukje strand het kleine en stille broertje. Het bevalt me hier wel.

Zuiver wit zand, zonder een schilderij van afval en zonder superkwallen, ook al zullen er ongetwijfeld op de strandstoelen enkele liggen. Hoogstwaarschijnlijk met de Russische nationaliteit. Ik krijg bij de lunch meteen een menu in het Russisch aangeboden. Geen golven die je dreigen op te slokken of een stevige wind die je uit je lood slaat, wel een zacht, kabbelend wateroppervlak met lieflijke golfjes, en een aangename temperatuur van het zeewater. Strandstoelen met parasol staan netjes in het gelid. Een rijtje of twee. Geen overbevolkt gevoel. Op een warme zomerdag is het strand van Oostende duizend keer erger. Verschillende bars en restaurants waar je met je tenen in het zand kan lunchen of dineren. Een massage op het strand, voor de liefhebbers. En verkopers van prullaria. Gelukkig nog niet al te opdringerig. 

Ik geniet van de voordelen dat toerisme met zich meebrengt. Natuurlijk is het hier ook wel 'Tien om te Zien'...

Een jonge vrouw volleybalt monokini; haar boezem maakt meer deining dan de zee. Als ze op een drafje achter de bal loopt, houdt ze haar borsten tegen. Mannen in witte zwembroeken. Tatoeages groter dan hun lichaam. Bejaarden die zonder stok geen meter vooruit geraken. Dames en heren die aan hun diepbruine kleur verraden dat ze hier al weken liggen. Bakken en braden en op tijd omdraaien. Bikinibroekjes die tot een string tussen de billen gepropt zitten. Je ziet het hier.

Maar er zijn geen ronkende jetski's. Een dozijn bootjes dobbert op het water. Het enige zachtgrommende geluid komt van de vliegtuigen die landen en opstijgen op de luchthaven twee kilometer hier vandaan. De landende toestellen zie je bijna aan de grond achter het Sirinat National Park verdwijnen, een bosstrook die het strand onderbreekt. Het zou oneindig witte stranden herbergen. De zeeschildpadden bouwen er hun nesten, van november tot februari. Nu dus. Heb ik nog tijd om er heen te gaan?

Er is geen hoogbouw; er zijn geen grote resorts die bepaalde stukken van het strand inpalmen. Een lange gordel van dennenbomen en ficussen met ertussen restaurantjes en bars vormen een buffer tussen de kleine straat en het strand. Hotels en guesthouses liggen op een steenworp. Afhankelijk van de werper moet je iets verder wandelen.

Ik wandel naar het noordelijkste punt en dan helemaal tot het zuidelijk deel van het strand. Niet meer dan een tweetal kilometer. Bijna doorzichtige krabbetjes spurten weg als ze mijn doffe stap op het zand voelen. Heremietkreeftjes beschermen zich met mooie schelpenhuisjes. Ik heb geen eigendomsrecht. Hoewel ik juist die schelpjes graag aan mijn collectie zou toevoegen. Een zeearend hangt hoog boven de zee en inspecteert wat er te vangen valt. Daarna installeer ik mij met een boek op mijn strandzetel. De zon schijnt, hier en daar een welkom wolkje. Af en toe eens omdraaien. Of een verfrissende duik in de zee maken. Mijn leven zoals het momenteel is... op Nai Yang Beach.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nai Yang Beach»

Nai Yang Beach (9)

22 Januari 2014 | Honderd dagen rijst (2013-2014) | Thailand | Laatste Aanpassing 22 Januari 2014

  • Blijf van mijn huisje af!
  • Squid with sweet basil, maar vooral met rijst
  • Flashy groene mossels with thai herbs

 

Plaats een Reactie

Torra Lijkt me zalig daar! Ik ben benieuwd naar je acco! Geplaatst op 22 Januari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking