Reisverhaal «De laatste reisfase: back in Thailand!»

Zon, rijst en gelukskoekjes (2018-2019) | Thailand | 4 Reacties 19 Maart 2019 - Laatste Aanpassing 11 November 2019

De kleffe warmte valt als een log, zompig deken op mij. Het is nochtans al negen uur 's avonds als ik de luchthaven van Phuket buitenstap. Na een maand in het koelere Taiwan moet ik terug aan de Thaise vochtige warmte wennen. Ik ben nog net op tijd om de laatste Airport Bus te halen. Maar waar staat die bus nu ook alweer? 

Er hangen alleen inhalige taxichauffeurs rond de uitgang van de internationale luchthaven. Als ze mij verdwaasd zien rondkijken als een toerist die hier voor het eerst komt, kom ik in hun vizier terecht. Ik ben wel behoorlijk afgepeigerd om een taxi te nemen, maar niet welwillend genoeg om die te betalen. Naiyang Beach ligt op minder dan drie kilometer van de luchthaven. Een taxi kost vierhonderd baht (twaalf euro). Waren er voetpaden geweest, dan ging ik te voet. De wegen zijn hier echter onverlicht en gevaarlijk voor voetgangers. Overdag kan je je dat wel riskeren. Of dan wandel je langs het strand. Met mijn zware rugzak is dit nu echt geen goed scenario. Ik kan niet helder nadenken. Het zweet hoopt zich onder mijn dikke laag kleren op. 

Als ik het bordje Domestic Airport ontdek, heb ik een helder moment. Wat mij opvalt, voor ik de bus vind, is dat een taxi vanaf hier slechts driehonderd baht kost. De internationale toerist wordt net iets meer uitgebuit dan de lokale. Het zijn twee politieagenten die mij de juiste kant opsturen naar de bushalte die zeer goed verscholen ligt. Het busticketje naar Naiyang kost welgeteld dertig baht, dat is minder dan een euro. 

De mevrouw van de bustickets is aangenaam verrast dat ik weet waar ik uit de bus moet. Voor dertig baht is er natuurlijk geen aflevering aan het hotel. Vanaf de grote weg moet ik nog vijfhonderd meter tot aan Pensiri House. Elke meter voelt als een kilometer. Ik ben nog net voor tien uur 's avonds op mijn bestemming. De meneer van Pensiri House herkent mij, ook al was ik hier de laatste keer drie jaar geleden. Er is veel veranderd. Ze hebben een gloednieuw bijgebouw. Dat hij mij een upgrade heeft gegeven naar een van de nieuwste kamers dringt niet meteen door. Ik wil airco en douchen! 

  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Naiyang beach»

Naiyang: Beach Life (19)

23 Maart 2019 | Zon, rijst en gelukskoekjes (2018-2019) | Thailand | Laatste Aanpassing 18 November 2019

 

Plaats een Reactie

Arjen Ja, zelfs Thai klagen over de absurde prijzen die de taxies in Phuket durven te vragen...... Geplaatst op 12 November 2019
Anneleen @Cathy en Monique: ik had natuurlijk al wat te veel geld opgedaan in Taiwan ;-) En ik was vertrouwd met de plaats. Op onbekend terrein zat ik ook al in de taxi hoor. Geplaatst op 11 November 2019
Monique Ik ook Cathy maar eerlijk die minder dan een euro vind ik wel een prestatie! :) Geplaatst op 11 November 2019
Cathy Knap hoor! In jouw plaats (en zonder John ;-) )had ik allang een taxi genomen. Geplaatst op 11 November 2019

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking