Reisverhaal «Wanneer zie ik je terug?»

Honderd dagen rijst (2013-2014) | Thailand | 3 Reacties 15 April 2014 - Laatste Aanpassing 15 April 2014

Je overweldigt me. Je warmte drukt en plakt op mijn lijf. Ik voelde me niet onmiddellijk goed bij jou. Waarom verstik je me? Mijn bewondering groeide geleidelijk. Wat doe je toch met mij? Je verleidingspogingen hebben effect, want ik bezwijk.

Ik had realistische verwachtingen toen ik je voor het eerst ontmoette. Vrienden hadden je omschreven als groot, druk en broeierig heet. In plaats van te vluchten, zoals zo velen doen, bleef ik en leerde ik je kennen. Dag na dag werden je gebreken minder zichtbaar, minder voelbaar. Ik achterhaalde je interessante kant. Je overvolle straten, besmet met uitlaatgassen, zijn de verbindingen tussen opvallende bezienswaardigheden, levendige buurten en verborgen parels. Ik wil jouw grootsheid trotseren en neem de uitdaging aan om je te doorgronden. Als een kind vol bewondering voor alles wat blinkt en flikkert. Als een minnaar gedreven door passie. Ontgoochel me niet! Blijf me prikkelen met kleine uitdagingen en grote verwachtingen.

En dan is het weer tijd om afscheid te nemen, met één prangende vraag op mijn lippen: “Bangkok, wanneer zie ik je terug?”

Dan zie ik je terug. Bang voor de desillusie zoek ik opnieuw toenadering. Maar je stelt niet teleur. Je opent nieuwe dimensies van een oneindig spectrum aan mogelijkheden. Ik raak niet verzadigd en jij aanvaardt mijn gulzigheid. Nu laat ik je niet meer achter met geheimen. De ellenlange straten zijn de kronkels van jouw ziel die ik platloop. Je mat me af, maar geeft me tegelijkertijd energie om je aan te kunnen.

Plots doe je me pijn. Waarom doe je mij dit aan? Ik zag in jou alleen maar oprechtheid. Je zucht; je warme adem valt als een mantel van troost rond mij. Ik vergeef je, maar zal iets bedachtzamer voor je zijn. Je bent geen evidentie. Met jou kennismaken is geen garantie op succes. Je moet zelf op zoek gaan. Die zoektocht is grenzeloos. Ik blijf speuren naar jouw verborgen verleiders.

Bangkok, ik zie je nog terug.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Torra Helaas, voor mij geldeni alleen de eerste vier zinnen. Maar eerlijkheidshalve voel ik me zo in elke grote stinkende stad. Misschien dat met een goede gids ( jij?) de vonk nog over zal slaan. Geplaatst op 15 April 2014
hilde tijd voor een lekkere koffie met zoetigheden! zeg maar wanneer! Geplaatst op 15 April 2014
Arjen Wat mooi. Wat herkenbaar en wat een domper! Arjen Geplaatst op 15 April 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking