Reisverhaal «Singapore »

Grote reis | Singapore | 1 Reacties 22 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 22 Januari 2017

Singapore. Tja. Er valt zoveel over te vertellen en toch vind ik geen woorden. We zijn hier ook maar twee dagen geweest, dus het was maar een proevertje.

Singapore is groot. Nee, eigenlijk is het echt een stipje in Azië. Toch voelt het aan als groot, groots. De gebouwen zijn groots, de metrogangen zijn breed, veel bussen zijn dubbeldekkers. Alles lijkt georganiseerd. Ook waar je moet staan vooraleer je de metro instapt. Er hangen overal verbods- en gebodsborden. Niet kauwgommen, niet spuwen, niet roken, voetgangers hier niet en daar wel oversteken. En iedereen is onderweg naar ergens om iets belangrijks en serieus te doen, of anders ze doen zeker alsof.

De stad is ingedeeld in districten, waardoor ik het gevoel kreeg dat heel Azië wel een beetje in Singapore leeft. De Indiërs in Little India, de Chinezen in Chinatown, de Malay een beetje overal tussendoor, moslims in Kampung Glam bij de Sultan Mosque en de business mensen rond de haven. Een Chinese tempel vlak naast een hindoeïstische. Als men klaar is met bidden in de ene, gaat men "next door" in de andere tempel. Singapore is een goed functionerende mix van van alles.

Onze twee dagen hebben we ingevuld met kuieren door de straten, tussen de grootse gebouwen, genieten van het goed geregelde openbaar vervoer en praktische zaken regelen voor onze aankomst in Melbourne (Australië). Ons hostelletje was betaalbaar (niet evident hier) en gezellig. Alleen wilden ze de airco in de slaapzaal niet warmen zetten. Echt maf hoe men hier omgaat met airco. Elk gebouw dat we binnengingen, leek wel de koelingsruimte van de Colruyt qua temperatuur.

Over een halfuurtje vertrekken naar de luchthaven, ruim op tijd om nog er nog even rond te kunnen hangen. In de luchthaven is er namelijk onder andere een zwembad, cinema, bloemen- en een cactustuin, ... We zijn benieuwd. De vlucht naar Melbourne duurt ongeveer 7 uur. Het uurverschil met België wordt dan 10 uur. Het blijft een gek idee dat onze dag al verder gevorderd is dan die van jullie.

We proberen een blogbericht van Australië online te zetten van zodra we internet en iets te vertellen hebben natuurlijk. Het kan zijn dat het pas over twee weken is. We gaan rondrijden met een gehuurde camper samen met Marjoleine, we weten nog niet waarheen.

Tot schrijfs,

Emma

 

 

 

 

Fotoalbums van Singapore

Singapore (8)

22 Januari 2017 | Grote reis | Singapore | Laatste Aanpassing 22 Januari 2017

  • Gardens by the Bay
  • Uitzicht vanop de 10e verdieping van de nationale

 

Plaats een Reactie

Patrick Dag lieve Emma, Wat leuk je weer even te lezen. Ik keek ernaar uit. En wat een mooi rijtje foto's. Toen ik je verhaal net zat te lezen moest ik ook een beetje aan Antwerpen denken. Opgedeeld in districten (voor wat het centrum betreft, dan, al noemen we dat meestal niet zo). Wijken waar duidelijk bepaalde groepen bij elkaar wonen of werken. Zou het "stad-eigen" zijn? Ik herinner me dat ik op reis was in Thailand en misschien ook Sri Lanka en je daar langs de secundaire wegen dorpen passeerde waar iedereen bijvoorbeeld rieten manden leek te maken, de winkels allemaal naast elkaar zaten. Ik vond dat toen best een vreemd idee. Waarom alle mandenvlechters in een dorp? Het zal wel zijn voor- en zijn nadelen hebben, vermoed ik. Mensen zoeken elkaar op, zoeken naar veiligheid, zaken die vertrouwd aanvoelen, binnen hun vierkanten, hun conditioneringen passen. Misschien is het zo ook een stuk makkelijker leven, is er meer begrip voor je buurman als hij ook een hutje op zijn balkon bouwt tijdens het loofhuttenfeest, of het huis geuren verspreidt waarmee je vertrouwd bent als er gekookt wordt, kinderen op straat spelen op tijdstippen die voor jou logisch zijn etc. Anderzijds zou het heel verruimend kunnen werken als er ook in jouw buurt een Marokkaanse en Turkse slager was, een Chinese apotheek, een Libanees eethuisje, een Thais massagesalon, een moskee, een hindoetempel,... De wereld zou er ineens heel anders uitzien. Sommigen zouden mopperen, anderen juist niet. Interessant. Wat een mooie foto bij die tuinen, trouwens. Ze zouden zo jouw ontwerp kunnen zijn en wat een maffe foto in die houten 'tuinstoel' met de wolkenkrabbers voor je, alsof er iets niet helemaal klopt. Heerlijk om ze te mogen zien. Hopelijk hadden jullie een fijne vlucht naar Australië en wordt het een leuke camperervaring. Kan bijna niet anders, vermoed ik. Het lijkt me echt een topmanier van reizen. Fijne tijd daar en hopelijk tot heel gauw ziens weer hier op jullie blog. xx Geplaatst op 22 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking