Dylst Colette & Paul Michiels Profiel

Laatste Aanpassing 09 April 2012

Dylst Colette & Paul Michiels Profiel

 

Mijn man en ik reizen graag. Meestal trekken we rond met een rugzak. Wij zijn voorstanders van het ‘duurzaam toerisme’. Als 'budgetreizigers' nemen we een 'low-profile' aan, uit respect voor de lokale bevolking. Wij kopen/slapen/eten in kleinschalige locale kraampjes, hotelletjes en restaurantjes om zo de plaatselijke bevolking en economie te ondersteunen.

We proberen ook altijd een paar woorden en/of basiszinnetjes aan te leren in de taal van het land waarin we reizen. Dit is handig om een beter spontaan en persoonlijk contact te hebben met lokale bevolking .

 

De verre en langdurige bestemmingen:

Azië: Nepal, Cambodja, Vietnam, Laos, Birma, China, Hongkong, Macao; meermaals: India en Thailand;

Zuid-Amerika: Guatemala, Belize, Honduras, ChiapasMexico, Suriname;

 

Onze verre bestemmingen zijn vooral gericht op Azië.

Waarom?

Het leven en de natuur in Azië zijn niet overal hetzelfde: er is een diversiteit van gewoontes, gebruiken, godsdiensten en ook van talrijke afwisselende ‘natuur’-landschappen, steden en gebouwen. In Azië zijn er nog veel plaatsen/eilanden te vinden waar de moderne, westerse tijd totaal niet is doorgedrongen. En wat ons ten slotte boeit is de mysterieuze ‘oosterse’ levensfilosofie, de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bevolking.

 

De nabije en kortdurige bestemmingen

West-Europa: België, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Turkije, Griekenland, Tunesië, Cyprus

 


Dylst Colette & Paul Michiels op sociale netwerken :

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking