Reisverhaal «Singapore»

Wereldreis | Singapore | 0 Reacties 18 Juli 2013 - Laatste Aanpassing 26 Juli 2013

Onze eerste ochtend in Singapore blijven we wat langer in bed liggen om te genieten van de deugddoende airco, want buiten zijn de temperaturen om te braden. We besluiten om vandaag op zoek te gaan naar een reisgids voor Indonesië. We stappen naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel waar zowat alle Lonely Planets in stock zijn, behalve natuurlijk die van Indonesië. We stappen dan maar terug richting Kampung Glam, de wijk van onze hostel, en eten er lekker Thais in een kleine foodcourt. Na het eten nemen we de metro naar station City Hall, waar er volgens onze reisgids een stadswandeling start. De wandeling begint bij het legendarische Raffles hotel, genoemd naar de Britse koloniaal die Singapore voorgoed op de kaart zette. We lopen er wat rond door de galerijen en vergapen ons aan de pracht en praal die de – ongetwijfeld welgestelde – hotelgasten hier mogen ervaren. De wandeling neemt ons verder mee naar Boat Quay en de alombekende Marina Bay. Hier staat sinds enkele jaren het Marina Bay Sands Hotel, de nieuwe landmark van Singapore. We flaneren er langs de Esplanade, en zien de zon stilletjes zakken achter een indrukwekkende skyline van torenhoge kantoorgebouwen. Van hier is het nog een tiental minuten stappen naar de foodcourt van Lau Pa Sat, waar we Indische samosa’s en Chinese rijst en groenten naar binnen spelen.

Onze tweede dag in Singapore begint opnieuw met een basic ontbijtje in onze hostel. We zoeken onze weg tussen alle Aziatische gasten naar de cornflakes en het toastbrood. Deze zaterdag zullen we de shoppings van de Orchard Road afschuimen, opnieuw op zoek naar een reisgids voor onze volgende bestemming. Het is al middag wanneer we terug bovengronds komen bij het metrostation Orchard Road en duiken daar meteen de foodcourt van Takashimaya in. Het eten is niet spectaculair en we moeten vechten voor een zitplaatsje, maar de sticky rice als dessert maakt veel goed. In de namiddag banen we ons een weg tussen de vele dure merken zoals Louis Vuiton, Prada, Longchamp, … die hier allemaal vertegenwoordigd zijn. Uiteindelijk komen we met twee zakjes buiten: eentje van de H&M en eentje van de boekenwinkel. We bezochten niet minder dan 4 gigantische boekenwinkels, om uiteindelijk onze slag te slaan in een klein winkeltje dat 20% korting gaf bij aankoop van 2 boeken. We kopen meteen de reisgids van Indonesië en West-Australië, en zijn aangenaam verrast dat een slaperige medewerker een van de – anders prijzige – gidsen, aan slechts één derde van de prijs gelabeld heeft. Betalen en wegwezen! ’s Avonds sporen we naar Chinatown, en eten er in de Maxwell foodcourt. Bij terugkomst in onze hostel, raken we aan de praat met een Nederlandse familie (vader, moeder en 3 kinderen), die al heel wat in Azië hebben rondgereisd. Ze geven ons enkele tips voor Indonesië, en die nacht slaapt Greet op de slaapzaal met hun oudste dochter.

Op zondag worden we maar met kleine oogjes wakker. Het geboenk van de disco/cabardouche naast onze hostel heeft ons wakker gehouden tot 3u ’s morgens. Na een kop koffie ziet de wereld er al wat beter uit, en we besluiten om zeil te zetten naar de Singapore Zoo. Het eerste stukje doen we met de metro, het laatste met een overvolle bus Singaporezen. Onmiddellijk na aankomst in de zoo, blijkt dat we onze Europese kijk op een dierentuin overboord moeten gooien. Hier is geen sprake van kleine metalen kooien en donkere perceeltjes. Heel de zoo is enorm ruim en ligt in een mooi park rond een meer. De dieren zitten allemaal in mooie perkjes die naadloos in mekaar schijnen over te lopen, en we vragen ons af hoe het komt dat hier niet vaker dieren uitbreken. Als bezoeker krijg je ook ongewone invalshoeken op de dieren. Zo kan je onder water kijken hoe een ijsbeer behendig naar zijn gevoerde visjes peddelt. Highlights van het park zijn de prachtige witte tijgers, de ijsbeer en – voor ons – de schattige ringstaartmaki's, maar ook de minder bekende beestjes zoals de neusaap en de witgezichtsaki maken indruk. Doodmoe van een dag rondkuieren, strijken we ’s avonds neer in de Tekka Foodcourt in Little India, en eten er een dubieuze Indische maaltijd.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Singapore»

Singapore (35)

18 Juli 2013 | Wereldreis | Singapore | Laatste Aanpassing 26 Juli 2013

  • Singapore Zoo - Neusaap
  • Een hele kokos naar binnen slurpen
  • Singapore Zoo - Witgezichtsaki

Een dag uit ons reizigersbestaan (1)

18 Juli 2013 | Wereldreis | Singapore | Laatste Aanpassing 23 Juli 2013

  • Reizen in stijl

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking