Reisverhaal «WEST CANADA - DEEL 1»

CANADA | Canada | 6 Reacties 19 September 2018 - Laatste Aanpassing 27 September 2018

19 september 2018

Air Canada brengt ons vlot in 9 u vanuit Frankfurt naar Calgary, waar we worden opgepikt door de Acclaim hotel shuttle.

Wel veel handiger zo zonder fietsen 😀...tja inderdaad, deze keer zonder fietsen wegens knieproblemen van Piet. Maar zal ook wel fun worden met onze camper.

Om 20u gaan onze luiken dicht (8u verschil met Belgische tijd)


20 september 2018

Om 5u klaarwakker zodat we om 6u30 al fris en monter aan het ontbijt zitten. Veel eieren, worsten, gebakken aardappelen en pizza's (!!) Op de ontbijtkaart.

Daarna camper ophalen en bij de afhandeling van de paperassen vraagt men onze rijbewijzen, waarop we fier onze internationale rijbewijzen tonen. Helaas blijken deze niet  geldig  te zijn zonder ons Europees exemplaar, maar dat hebben we helaas niet bij! Na overleg zijn ze akkoord dat we hen een foto van onze Europese exemplaren bezorgen.  Gelukkig logeren onze reddende engelen  - zijnde, mijn ouders - in Brugge en bezorgen ons het gevraagde (nu maar hopen dat we in de eerstvolgende 3 weken niet tegen gehouden worden door de politie...)

Daarna shopping in Wal-Mart shopping center. 

In Banff logeren we op de two jack lakeside campground en tijdens  het douchen, stellen we vast dat het belangrijk is om bij het parkeren van de camper rekening te houden met de positie van het afvoerputje ;-).

Brrrrr, wat is het koud hier.

Men waarschuwt ons voor mogelijke berenactiviteit en geeft instructies wat wel en niet mag (bij voorkeur luid praten tijdens de wandeling, liefst in groep wandelen en berenspray meenemen). Ondertussen blijft het maar regenen en om 9u kruipen we onder onze lekker warme donsdekens. 


21 september 2018

Vandaag willen we wandelen rond Minnewanka lake en in de Johnston Canyon. Minnewanka  is mooi maar helaas zijn er de dikke regenwolken die de pret bederven en vooral het uitzicht op de mooie bergen belemmeren.

Onderweg naar de canyons zien we plots auto's en campers langs de kant van de weg staan, wat zou kunnen wijzen op berenactiviteit.... Helaas blijken het Chinezen te zijn die allerlei plantjes en takjes aan het fotograferen zijn, dju toch!

Johnson Canyon vinden we een zeer artificiële bedoening met mooi aangelegde voetpaden, omzoomd met een metalen balustrade....geef ons maar puur natuur!

We beslissen om na  de laatste waterval nog door te wandelen naar de ink pots en dit was, ondanks de stevige klim, een heel goede beslissing (geen volk en leuk uitdagend pad).

In het donker komen we aan op lake Louise campground, waar we 3 nachten zullen blijven. De rangers waarschuwen ons alweer voor mogelijks ronddwalende beren die in deze tijd van het jaar op zoek zijn naar rijpe 'mulberry's'.

Na 38000 stappen vallen we als een blok in slaap en hebben we geen last van het nachtelijke treinverkeer.

22 september 2018

Deze nacht heeft het gesneeuwd en nu alweer  regen en veel wolken.

Op het programma  staat vandaag een bezoek aan Yoho nationaal park met de Wapta fall, natural bridge en Emerald lake. Als afsluiter bezoeken we nog de Takkakaw warerval - 384m hoog. . Yoho national park heeft een hoog postcardgehalte en ondanks de regen was dit toch een prachtige dag. 

23 september 2018

Alweer ferm geregend deze nacht. Heel vroeg opgestaan om lake Louise voor onszelf te hebben en van daaruit in alle rust verder te klimmen naar lake Agnes. Onderweg krijgen we sneeuw op ons dak brrrrr.

Bij onze terugkeer staat de parking afgeladen vol en amuseren ons met het bestuderen van tientallen Chinese fotoposes... ronduit schitterend.

We brengen voor het eerst een bezoek aan een 'dumpstation' en dumpen de inhoud van onze afvaltanks en vullen de watertanks. Daarna benzine en propaangas tanken zodat we klaar zijn voor het vervolg van onze roadtrip.

De Canadezen  zijn enorm vriendelijke en hulpvaardige mensen die geen onderscheid maken tussen locals en toeristen.

Rond 18u brengen we nog een kort, maar mooi bezoek aan Moraine lake.

24 september 2018

Vandaag via de icefield parkway naar de Athabasca gletsjer. Het is een onbeschrijflijk mooie route met vele panoramische stops en wandelingen. Zo brengen we veel tijd door aan en rond het wondermooie Peyto lake.

We overnachten op de parkeerplaats van het Columbia icefield center met spectaculair uitzicht op verschillende grote gletsjers.

25 september 2018

Wakker worden met een prachtig blauwe hemel en een fenomenaal uitzicht op de gletsjers, wat moet een mens nog meer hebben... We starten met een wandeling tot aan de voet  van de gletsjer,  maar dit is niet zo speciaal  en vooral heel koud.

De omgeving hier is echter niet met woorden, noch met foto's  te bevatten ...enorm imposant!

We zetten de reis verder naar Jasper met vele tussenstops en wandelingen naar meren en watervallen.

De  wandelingen waar geen of weinig toeristen doen we telkens met een klein hartje en we verschieten van elke zwart geblakerde rottende boomstam die we in de verte zien, telkens denkende een beer te zien ☺. Probleem is dat we geen berenspray mee hebben.

Overnachting in Jasper.

26 september 2018

Bezoek en bootocht op Maligne lake, gletsjermeer met een lengte van maar liefst 22 km!

Veel dieren gespot:  wapiti's, heel veel eekhoorns, marter, elanden een coyote, maar helaas (of gelukkig) nog geen beren. 

Het reizen in een camper is supergezellig en bevalt ons bijzonder goed. We hebben alle vrijheid die we nodig hebben en kunnen op de meest idyllische plekjes gaan staan oms potje te koken. Écht super aan te raden!


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Canada

WEST CANADA - deel 3 (14)

10 Oktober 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 10 Oktober 2018

 • Luxury Mountain goats op de golfbaan
 • Calgary Zoo panda
 • Calgary Zoo sneeuwluipaard
 • Canmore
 • Calgary Zoo koningspinguin

WEST CANADA - deel 2 (28)

05 Oktober 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 05 Oktober 2018

 • Pentincton lake
 • Pentincton lake
 • Vancouver
 • Onderweg
 • Manning Park - Lightning lake

WEST CANADA - deel1 (25)

19 September 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 17 September 2018

 • Lake Agnes
 • Peyto lake
 • Eekhoorn onderweg
 • Gezellig kokkerellen in onze camper
 • Onderweg

 

Plaats een Reactie

Koenraad en Griet Hallo vrienden, Toch weer een prachtige en spannende reis die jullie beleven! En wat een prachtige natuur. Is de kok inbegrepen in de camper? Stel het nog wel en blijf ervan genieten... Groeten Geplaatst op 30 September 2018
Jean pierreJea&gilberte Hey wereldreizigers,zo te zien weer een prachtige belevenis,mooie foto's en verslag,nu wachten op de beren. Geplaatst op 27 September 2018
Mieke Daar zijn ze weer mijn favoriete reizigers . Wat kan je meer wensen prachtig foto's en en even goed verslag. Even mee naar Canada zo te zien berekoud (zonder beer tot nu toe) , maar o zo mooi die natuur. Ja hé Dominique je voelde je daar even Queen of de world . Geniet ervan en ik kijk uit naar het vervolg hoor. Groetjes uit het zonnige Belgie Mieke Geplaatst op 27 September 2018
Micheline Hey globetrotters, op zoek naar een bruine beer? Ik moet daar zo ver ni voor gaan hoor, ons Rita haar totem bij de scouts was ... BALOU! Allez, toch een avontuurlijke insteek ondanks de knieperikelen. Zo weten jullie meteen hoe jullie binnen 20 jaar kunnen reizen, wanneer het fietsen toch niet zo goed meer kan ... hihihi. Thanks for sharing your adventures! En nog veel plezier! Geplaatst op 27 September 2018
viviane trioen Hey, Lijkt me een schitterende natuur !! Een keer anders, maar wellicht even uitdagend. Geplaatst op 27 September 2018
Jennie Wat fijn om jullie weer te zien. Zo met de camper rondreizen, geweldig. Wat een schoonheid, doen jullie goed. Canada lijkt mij geen fietsland. Te veel bergen, grote afstanden en brrrr koud. Fijne tijd e; op naar de beren. Lvgr Jennie Geplaatst op 27 September 2018

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking