Reisverhaal «WEST CANADA - DEEL 2»

CANADA | Canada | 1 Reacties 05 Oktober 2018 - Laatste Aanpassing 05 Oktober 2018

27 september 2018

Bestemming Clearwater/Wells Grey provincial park. Lange rit van 300 km, maar verveelt nooit wegens schitterende kleurenpaĺlet die de natuur ons biedt. Wat soms wel vervelend is, zijn de zware trucks die ons pushen om sneller te rijden, maar daar doen we niet aan mee. Het is wel een algemene vaststelling dat de Canadezen het niet zo nauw nemen met de aangegeven snelheid, noch met voĺle strepen op de weg. De wegen zijn prachtig aangelegd en lenen tot hogere snelheden, maar het gevaar zit hem in overstekend wild. Dit laatste hebben we bijna zelf moeten ondervinden wanneer een Wapiti hert de weg wou oversteken, maar gelukkig wijselijk terugdraaide naar het woud. 

28 september 2018

Jawel, vandaag een beer gespot aan een berm langs de weg op zo'n 20m afstand 😁!! We kunnen het niet laten om, ondanks verbod, toch onze camper te verlaten om van dit mooie moment te genieten. 

Onze dag kan niet meer stuk en daarbovenop komen nog de prachtige Spahat, Helmcken en Dawson watervallen...super! 

Rit naar Clearwater lake is een bumpy dirtroad en het meer is niet zo de moeite.

We sluiten af met bezoek aan de Hog 'n' Hop, een restaurant dat befaamd is voor gerookte vleeswaren...zeker een aanrader.

Wat hebben we geleerd vandaag...dat je na een hobbelige rit de frigo in de camper beter voorzichtig opent😉.

29 september 2018

Schitterende rit naar Lillooet. Tijdens een stop raken we aan de praat met Bob, één van de zovele vriendelijke Canadezen. Bob trakteert ons op koffie in de historische Hat Creek Ranch (plaats waar postkoetsen vanuit Vancouver  en Jasper samen kwamen) en we kletsen erop los. 

's Avonds komen we terecht op de BC hydro Seton lake campground - gratis staanplaatsen, zonder voorzieningen, maar wel fire pits (soort bbq) en picnic banken uiteraard.

Er staat een reusachtige camper (minstens 12 m) en de man is buiten naar een ingebouwde tv aan het kijken - grappig zicht.  Later blijkt dat het prijskaartje van de camper 200 000 euro is (!) en er 4 tv's aan boord zijn, maar helaas geen ontvangst en evenmin schotelantenne aanwezig 😃. We raken aan de praat rond het gezellige kampvuur en even later komt de fles vodka boven 😉....

Terzijde: 

* de stijl van de dorpen en huizen zijn te vergelijken met de vakantiehuisjes op de campings aan de kust.

* bijna aan elk huis staat een camper, caravan ( of iets dat erop lijkt) een kayak, kano,... Canada is een echt kampeerland en is bezaaid met duizenden campgrounds, variërend van heel eenvoudig zonder voorzieningen tot duurdere campings met alles erop en eraan.... 

* we rijden hier 100-den kilometers zonder huizen of dorpen tegen te komen - enkel maar prachtige natuur!

* helaas hebben ze hier last van de pine tree beetle, een minuscuul kleine kever die prachtig groene bergwanden omzet in bruine levensloze dennen. 

30 september 2018

Normaal zouden we tot Whistler rijden, maar wegens het extreem slechte weer rijden we door tot Vancouver. Onderweg wel nog prachtige, maar heel pittige, wandeling in de sneeuw naar Upper Joffre lake. 

Campground in Vancouver is zeer goed gelegen nabij Lionsgate bridge en Stanley park. 

1 oktober 2018

Wegens het slechte weer zien we af van het plan om per fiets op verkenning te gaan in Vancouver,  maar nemen we de Hop on hop off bus. Zeer mooi alternatief om rond te touren in deze dure stad. Een 1-kamer huurappartement kost hier al snel 2000 euro per maand. Maar ja, in ruil daarvoor kun je er naar het strand gaan,  watersporten, golfen, skiën en oneindig prachtige natuurwandelingen maken. 

's Avonds bezoek aan de campingwasserette om te  vermijden dat onze kleren binnenkort uit zichzelf kunnen rechtstaan 😉. 

2 oktober 2018

Alweer gewekt door tikkende regendruppels 😯!!

We zetten koers naar Mannjng park, maar eerst nog even een stop in Abbotsford (four seasons - huurmaatschappij camper) omdat we problemen hebben met het warm water. Het onthaal is er alweer enorm warm en vriendelijk en na een half uurtje is de camper weer opgeknapt. Mecanieker heeft nieuw moederbord gestoken ('k weet niet wat voor een beest dat is hoor😉...of in 't Brugs: es da grodder of e keun) en ook uit eigen beweging olie gecontroleerd en ruitenvloeistof toegevoegd.

In Hope lekkere verse hamburger gegeten (home made cooking) en daarna wandeling door de Othello tunnels - spoorlijn die begin 19de eeuw door de granieten rotsen gekapt werd, onder andere voor transport van goudvondsten. Ook films als Rambo first blood en shoot to kill werden er opgenomen.

In Manning park staan we op Lightning lake campground, heel mooi aan het meer (geen electriciteit).

Iets over de verschillende types campgrounds (in Canada mag je niet wild kamperen, maar er zijn genoeg opties):

* campings met alle voorzieningen (=full hook up, met elektriciteit, water en afvoer op elke site)

* campings met enkel elektriciteit (=partial book up)

* campings zonder voorzieningen 

Je hebt overal een zee van ruimte (behalve Vancouver) en telkens een privé picnictafel en fire pit (vuurke stook). Op de meeste campgrounds  kun je ook hout kopen en indien campground zonder voorzieningen, komt de ranger langs en vraagt als je hout wil kopen. In elke camper zit standaard een bijl voor het klieven van de blokken.

3 oktober 2018

Koude nacht....we ontwaken in de sneeuw...prachtig! Mooie blauwe vogels en vele eekhoorns rond de camper.

Prachtige ochtendwandeling rond Lightning lake met mistsluiers die laag over het water hangen...

Rond de middag naar Cascade lookout met onwaarschijnlijk schitterend viewpoint, waarbij we ook de hoge bergketens in de USA kunnen zien.

We maken nog een kleine maar mooie zonnige sneeuwwandeling (ridge trail) en lunchen vervolgens in one camper op de cascade lookout.

Later in de namiddag zetten we onze road trip verder en wanneer we onderweg even stoppen om op de kaart te kijken, komt er een vrouw op ons raampje tikken. Wij denken onmiddellijk dat  we in de weg staan, maar zij komt ons gewoon helpen met routeadvies...zo spontaan en vriendelijk hier!😍

Pickard creek campground - prachtig aan de rivier, zonder voorzieningen en ferm vuur gestookt.

4 oktober 2018

Naar Kelowna met lange lunchstop aan het strand van penticton lake. Heerlijk warm weer vandaag (16 gr😁).

We cruisen verder door de droge Okanagan vallei, zijnde de groenten- en fruitregio van Britisch Columbia en je hebt er ook de ene wijnboer naast de andere.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Canada

WEST CANADA - deel 3 (14)

10 Oktober 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 10 Oktober 2018

 • Hoe de natuur zichzelf herstelt
 • Calgary Zoo mountainsheep
 • Luxury Mountain goats op de golfbaan
 • Calgary Zoo koningspinguin
 • Tunnel mountain

WEST CANADA - deel 2 (28)

05 Oktober 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 05 Oktober 2018

 • Vuurtje stoken
 • Vancouver
 • Cascade lookout
 • Hardlabeur
 • Onderweg

WEST CANADA - deel1 (25)

19 September 2018 | CANADA | Canada | Laatste Aanpassing 17 September 2018

 • Onderweg
 • Waarschuwingsborden beren
 • Yoho national park - Emerald lake
 • Athabasca glacier-slaapplaats
 • Yoho nationale park - Wapta falls

 

Plaats een Reactie

Dominique Prachtig en heel leuk om jullie avontuur hier te volgen! Amuseer jullie nog en geniet nog van al dat moois! Dominique Geplaatst op 06 Oktober 2018

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking