Reisverhaal «COSTA RICA - ALLEMAAL BEESTJES - DEEL 3 - SLOT»

COSTA RICA | Costa Rica | 2 Reacties 08 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 08 Januari 2014

DEEL 3

ma 30.12.'13 TRINIDAD - CARTAGO - PARAISO

We zijn toch stiekem blij dat we dit koude oord kunnen verlaten...Dik ingeduffeld zetten we koers richting CARTAGO, vooral bergaf en éénmaal in de buurt van CARTAGO is er erg veel wind en wordt het terug warm.
We fietsen door tot PARAISO, maar hier blijken geen CABINAS te zijn en zo vinden we - even buiten de route - een kamer in SANCHIRI HOTEL, prachtig gelegen met een uitzicht over de OROSI-vallei.

di 31.12.'13 PARAISO - TURRIALBA

Vanaf het hotel klimmen we terug tot aan de route... echter het klimmen houdt niet op en gaat door tot op onze nieuwe bestemming, waar we uiteindelijk op het einde minutenlang kunnen afdalen.
Onderweg een erg mooi en totaal ander landschap - veel koffieplantages en meer kronkelende wegen. Erg leuke rit.
Oudejaarsavond vieren we rustig want morgen willen we terug fris en monter op de fiets springen.We vermijden zwaar uitgaan op reis en zeker in een stad waar we als enige gringo's rondlopen.

wo 01.01.'14 TURRIALBA - SIQUIRRES
HAPPY NEW YEAR! Hier starten we het nieuwe jaar met hevige regen - We genieten echter met volle teugen van deze rit die vergelijkbaar is met die van gisteren. Het is zalig om te fietsen want blijkbaar zijn we de enige die onderweg zijn.
Siquirres is een vieze stad waar we verplicht moeten logeren omdat de afstanden anders te groot worden. We bevinden ons hier terug in het laagland waar het zwoelen vochtig is en geleidelijk aan voelen we de overgang naar een meer Afro-Caraïbische sfeer.

do 02.01.'14 SIQUIRRES - CARRIARI - LA PAVONA (en boot naar TORTUGUERRO)
Hier kijken we al een tijdje naar uit : terug richting kust, deze keer de CARAIBISCHE kant. Zoals elke dag zijn we al van rond 6 uur aan het fietsen omdat we de boot van 13 uur willen halen en toch 87km moeten afleggen.
Hiervoor moeten we eerst 40km fietsen langs highway 32, wat écht niet evident is : 1. erg veel en zwaar verkeer (vrachtwagens om U tegen te zeggen en snelle expresbussen) ; 2. Onophoudende hevige regen waardoor we na 20KM doorweekt moeten verder trappelen.
Als toemaatje moeten we de laatste 17km over zwaargehavende onverharde weg (gravel). Het wordt een echte race tegen de klok en op het laatste nippertje komen we aan bij het dok om de boot van 13 uur te nemen.
De boottocht is een avontuurlijke tocht doorheen junglekanalen. Plots hoor ik een gil - Dominique springt bijna uit de boot want aan haar voeten zat iets groots zwarts van ongeveer 10cm (een lokale vrouw die naast haar zat verwittigde haar hiervan)... wat het was weten we niet - het beest (krab of spin) was te snel in een gat gekropen.
In de boot maken we nog een praatje met een groep mannen die ons onderweg zagen fietsen en niet konden geloven dat we die laatste 20km zo snel hadden afgelegd.
Een dik uur later komen we aan in TORTUGUERO waar we logeren in een CABINA aan het strand. We kuieren nog wat rond en gaan vroeg onder de wol.

vr 03.01.'14 TORTUGUERO

We starten de dag met een strandwandeling bij zonsopgang langs een zeer woelige zee met metershoge golven. De hoteleigenaar raadt ons ten stelligste af om in zee te zwemmen wegens zeer sterke onderstroming (er verdronk reeds 1 van zijn klanten).
Nadien verkenning van het dorpje, dat enkel per boot of vliegtuig bereikbaar is : er rijden hier geen auto's! Het is er nog erg puur met een gezonde mix tussen locals en toeristen. Allemaal eenvoudige cabina's en winkels, afgewisseld met een paar souvenierswinkels en restaurantjes. Het dorpje is langwerpig van vorm, met aan de ene kant de zee en de andere kant (100m) een rivier - precies een eiland.
We vullen onze dag met smoothies, pancakes, cheesecakes, cocktails... Na de voorbije regendagen doet het deugd om terug in een warm klimaat te vertoeven.

za 04.01.'14 TORTUGUERO

De ganse voormiddag kayakten we door de smalle junglekanalen van het NATIONAAL PARK TORTUGUERO. Erg leuk en alweer veel apen, vogels en nu ook waterschildpadden gespot - in het nationaal park zijn 300 verschillende vogelsoorten geregistreerd.
Namiddag : terug relaxen en genieten van veel lekkers.
Wat erg opvalt in COSTA RICA is dat er heel weinig wordt gerookt (er is veel rookverbod, ook in parken en openluchtrestaurants - heerlijk).

zo 05.01.'14 TORTUGUERO - PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI
4u30 uit de veren voor de boot van 5u30. Om 7uur zitten we al terug op de fiets en 94km later komen we aan in SARAPIQUI, vooral in trek bij rafters.

ma 06.01.'14 PUERTO VIEJO - SAN MIGUEL
Korte maar stevige rit - terug de bergen in. Onderweg genoodzaakt om te rusten wegens de ondraaglijke hitte. Terug mooie en afwisselende omgeving.
We slapen in een hotelletje op een bergwand die 5 jaar geleden erg getroffen werd door een zware aardbeving en modderlawines.

di 07.01.'14 SAN MIGUEL - LA PAZ - VARA BLANCA
Om 6 uur vertrokken : 24km afgelegd in 4 uur... heftig!! Constante klimmen van meer dan 10% in de gietende regen -ik wist niet dat de laadbak van een truck zo verleidelijk kon zijnBig_Grin ... maar we weerstaan en zetten door! onderweg veel aanmoediging gekregen door toeterende auto's en vrachtwagens die enthousiast zwaaien en hun duim opsteken.!
Tegen de middag bezoeken we de WATERFALLGARDENS van LA PAZ : een stuk jungle ingedeeld in thema's (repetielen, apen, vogels, kikkers, ...) waar al het moois dat COSTA RICA te bieden heeft, samengebracht is. Het is voor ons erg leuk om alles wat we de voorbije 4 weken onderweg allemaal zagen, nu als afsluiter van de reis nog eens in dit wondermooi domein nogmaals te kunnen bekijken.

wo 08.01.'14 VARA BLANCA (POAS)
Vandaag met de fiets de actieve vulkaan Poas beklommen 2704m. In 1953 voor het laatst uitgebarsten en er werd toen een krater geslagen van 1,3km breed en 300m diep.In 1989 en 1995 werd het gebied even afgesloten wegens kleine errupties. Momenteel wordt de vulkaan van nabij gemonitord.

do 09.01.'14 VARA BLANCA - ALAJUELA

Fietsen inpakken en moreel voorbereiden op back to Belgium...

vr 10.01.'14 ALAJUELA - ATLANTA - BRUSSEL

Allen bedankt voor de vele reacties en tot volgende...PURA VIDA 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Costa Rica

COSTA RICA 3 (32)

05 Januari 2014 | COSTA RICA | Costa Rica | Laatste Aanpassing 05 Januari 2014

 • Reiger
 • BOA CONSTRICTOR - net 1 jaar geworden en nog aaiba
 • Waterschildpadden - kajaktochtje door de jungle
 • TORTUGUERO - pootje baden kan nog net, zwemmen ten
 • Weer veel vogeltjes

COSTA RICA 2 (61)

29 December 2013 | COSTA RICA | Costa Rica | Laatste Aanpassing 29 December 2013

 • Resto Gringo's Pete
 • Onderweg
 • Water en elektriciteit - niet zo'n goede combinati
 • Krok Odil die ligt te wachten tot er een toeristje
 • Waaaaaaw!! baai/strand voor ons alleen!

COSTA RICA 1 (36)

20 December 2013 | COSTA RICA | Costa Rica | Laatste Aanpassing 20 December 2013

 • onderweg - leguaan
 • wasbeertjes - kleine diefjes stelen graag drank en
 • resultaat van een palmoogst - 3 karren vol
 • Fietsen klaar voor vertrek - in doos deze keer, ho
 • Costaricaans ontbijt : GALLO PINTO : zwarte bonen,

 

Plaats een Reactie

alex dryepondt Prachtige verhalen én mooie foto's. Welcome back in the homeland! (zeker?) Geplaatst op 09 Januari 2014
jennie Jammer dat het er op zit voor jullie. Wat een fantastische reis hebben jullie gemaakt. Een reis om nooit te vergeten. Prachtige natuur, vogels, beesten. Ook afzien bij die klimmen en in de regen. Voor mij ook weer jammer, ik vond het leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. Bedankt En wat zijn de volgende plannen? Geplaatst op 09 Januari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking