Reisverhaal «ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN deel 1»

ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN | Ecuador | 9 Reacties 06 Mei 2016 - Laatste Aanpassing 21 Mei 2016

4 mei 2016

We logeren in ibis budget in Amsterdam met formule park sleep fly, zodat de auto 3 weken gratis op vakantie mag.

5 mei 2016

Net vooraleer we boarden wordt iedereen besnuffeld door een politiehond en bij 1 persoon springt de hond op ...rarara bij wie???? De Piet heeft weer prijs ;-)

De agent vraagt indien hij meer dan 10000 euro op zak heeft (?!). Piet ontkent en  mag doorlopen.

4 uur later is er stop in Madrid, na 10 uur nog eens in Quito en daarna nog 45 minuten tot Guayaquil (Ecuador). Hier slapen we 1 nacht om morgen door te vliegen naar Baltra op de Galápagoseilanden.

6 mei 2016

Eerst nog Ochtendwandeling in Parque Bolívar waar het vol zit met grote leguanen. Daarna vlucht van 2 uur, overzetboot en tot slot nog een uurtje op de bus alvorens aan te komen in Puerto Aeyora op het eiland Santa Cruz.

7 mei 2016

Wandeltocht naar Tortuga Bay, een wondermooi wit zandstrand met aan het uiteinde nog een prachtige beschutte baai. We maken al snorkelen kennis met de zeeleguanen. We sluiten deze prachtdag af met een wandeling naar de vismarkt en hier zien we bedelende zeehonden, pelikanen, fregatvogels, nog meer leguanen,...Na meer dan een uur te genieten van dit schouwspel eten we een menu del dia voor 5 dollar.

8 mei 2016

Vandaag dagtour met catamaran - eerst snorkelen en daarna bezoek aan onbewoond eiland Plazas. Tijdens het snorkelen zien we 2 rifpunthaaien verscholen tussen de rotsen. Terwijl wij aan het snorkelen waren, was er 1 toeriste die aan boord van de catamaran bleef en zij zag een enorme haai passeren....brrr. 

Lunch op de boot en in de namiddag bezoek aan Plazas waar we onmiddellijk verwelkomd worden door zeehonden en leguanen en de gids ons info geeft over allerlei endemische plant- en diersoorten.

9 mei 2016

Voor vandaag tour geboekt naar Santa Fe, met ook hier snorkelen + landbezoek. Hier zwemmen we met een paar zeehonden en een hele grote schildpad....ongelooflijk!

Op Santa Fe staan massaal veel reuze cactussen van meer dan 200 jaar oud. Vervolgens zetten we met de boot koers naar een of ander mooi strand als plots de gids roept dat we moeten komen kijken naar de dolfijnen die de boot naderden. Naarmate deze korter bij komen, blijkt het om walvissen (!) te gaan... 2 grote families die wel een uur in de buurt van onze boot blijven rondhangen. Het gaat om pilot whales - griends. Zeer uniek  en indrukwekkend schouwspel.

10 mei 2016

Per boot bezoek aan Seymour North, waar we een prachtige wandeltocht maken langs nesten van fregatvogels en blue footed boobies. Ongelooflijk hoe kort je hier bij alle dieren kunt komen...vinden we heerlijk. Het is wel ten strengste verboden om de dieren te voederen en je moet een afstand van 2 meter bewaren.

Nadien gaan snorkelen en ik kan het nog steeds niet geloven, maar we hebben 2 keer naast een haai gezwommen!!!

Ik heb hem een hele tijd gevolgd, tot op het moment dat hij een bocht nam en dan heb ik ook vliegensvlug mijn kar gekeerd....;-)....wat een ervaring!

Na deze avonturen houden we halt op Mosquera, een klein eiland met hagelwit zand en veeeeel zeehonden. We hebben er de tijd van ons leven als er een zeehond met ons komt spelen tijdens het snorkelen. Hij bijt zelfs zachtjes in Piet zijn teen. We amuseren ons rot, maar na een uurtje moeten we terug naar de boot.

De overheid heeft hier alles zeer strikt onder controle en op sommige eilanden mogen de boten maar een bepaalde tijd aanmeren. Dit alles wordt per sateliet gecontroleerd en er staan zeer zware boetes op overtredingen. Indien iemand een endemische diersoort doodt - ook al is het per ongeluk - is de boete 7000 dollar. Indien je betrapt wordt met iets dat je wil meenelen als souvenir bv een een schelpje of iets anders dat je in de natuur vind: 4000 dollar

11 mei 2016

Relaxdag aan Las Grietas, kloof met zeer helder en koud water. Nadien nog een hele tijd rondhangen op de Vismarkt

12 mei 2016

Fiets en gehuurd en binnenland (bergen)  ingetrokken op zoek naar de reuzenschildpadden.... Heel zwaar fietsen wegens de hitte, maar zeer de moeite waard om deze kolossen te zien rondscharrelen in het hoge gras.Ook nog grote lavatunnels bezocht.

13 mei 2016

Vandaag tocht naar ander bewoond eiland, namelijk Isabela. De overtocht is per speedboot en duurt 2 uren.... zonder pech uiteraard ;-).

Na meer dan een uur gevaren te hebben, is er plots een heel harde klap en zien we vervolgens een grote Vin boven water komen....aanvaring met walvis!!!! Even later begeeft de motor het waardoor we moeten wachten op een andere boot om ons te komen halen. Zo heeft onze tocht dus meer dan 4 u geduurd, maar uiteindelijk toch op het mooie IIsabela geland. Ook hier massaal veel zeehonden die overal rond liggen te rusten...prachtig!

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Alain Waw.... prachtig. Blijf alvast genieten ! Geplaatst op 17 Mei 2016
Micheline Prachtig verhaal om te lezen, super om te beleven natuurlijk! En leuke kwinkslag: uw kar keren bij het zien van een haai, allez allez ... ge zou wel voor minder peins ik zo ;-) Geniet verder met volle teugen maar hou het toch veilig hé. Per slot van rekening hangt er toch ni zo veel vlees aan jullie, die haaien kunnen beter een paar molliger exemplaren zoeken om hun honger te stillen ... hahaha ... Greetz from Bruges! Geplaatst op 17 Mei 2016
viviane trioen Ziet er supertof uit !! Veel contact met natuur en zijn bewoners, prachtig toch. Geniet tenvolle ! groetjes Viviane Geplaatst op 17 Mei 2016
Veer Weeral een prachtige reis én prachtige foto's Geniet van deze 'andere' vakantie dit jaar ;-)!! Geplaatst op 17 Mei 2016
Jan en Mieke Wat een unieke belevenis. We zitten te likkebaarden. Geniet ervan. Geplaatst op 14 Mei 2016
erikbouckaert1@vdab.be schitterende verhalen , geniet er maar extra van. Geplaatst op 14 Mei 2016
jean pierre & gilberte Wat een belevenis, dit zijn natuurlijk de galapagoseilanden, enig in de wereld denk ik. Geniet zoveel mogelijk maar blijf attent. JP Gil Geplaatst op 14 Mei 2016
Alexander en Veerle Amai ! Prachtig zeg ! Schitterend om te lezen en naar de foto's te kijken ! Geniet met volle teugen zouden we zeggen, vele groetjes ! Geplaatst op 14 Mei 2016
Jennie Heerlijke Belgen. Wat weer een te prachtige reis. Al die beesten. Daar krijg je geen genoeg van. En dan met de boot ipv fiets. Ik kijk al uit naar het volgende verslag en de foto's. Lieve groeten uit Westzaan (ligt heel dicht bij Amsterdam). Geplaatst op 14 Mei 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking