Reisverhaal «ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN deel 2»

ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN | Ecuador | 1 Reacties 21 Mei 2016 - Laatste Aanpassing 25 Mei 2016

14 mei 2016

Isabela is wel het grootste eiland, maar nog het minst ontwikkeld. Het is hier veel rustiger en de straten zijn nog in zand.

We maken een lange wandeling op het prachtige strand en komen aan het einde in een natuurgebied terecht. De zeeleguanen liggen hier in bosjes samen, nauwelijks zichtbaar op de grijze lavasteen. Ook op het strand  zijn ze steeds in de buurt en wanneer we afkoeling zoeken in de zee, krijgen we als toemaatje nog het gezelschap van een pinguïn.... Super

15 mei 2016

Vandaag snorkeltour naar Tuneles. Al onmiddellijk zagen we een paar grote schildpadden en even verderop heeft onze gids een paar haaien gespot. Om ze te kunnen zien duwt hij ons 1,5m kopje onder zodat we in een hol/grot even een blik van verstandhouding wisselen met onze gehaaide vrienden. Even later zwemmen ze weg en kunnen we hen even volgen...waaaw! Het volgende dat voor onze neus zwemt is een grote school Golden Rays die heel elegant en rustig in onze buurt blijven 'rondvliegen'. Vervolgens een zeepaardje, een Stingray en als kers op de taart nog een paar rifhaaien.

Ongelooflijk maar waar : op de  terugvaart zien we alweer walvissen; dit keer zijn het Humpbackwhales.

16 mei 2016

Fietsen gehuurd en naar de Wall of Tears (muro Las lagrimas). Op Isabela was een strafkolonie gevestigd in de jaren 40-59 en de gevangenen moesten bij wijze van straf, een muur bouwen. In de loeiend hete zon moesten ze de lavablokken kappen en stapelen. De muur is 9m hoog en 190m  lang en een heleboel mensen stierven tijdens de bouw ervan.

Onderweg stoppen we bij mooie mangroves, stranden en kruisen ook nog een paar landschildpadden.

Even later heeft Piet platte band, maar het is een prachtwandeling langs de waterlijn van het kilometerslange witte zandstrand.

17 mei 2016

Relaxdag. De pelikanen en Blue footed boobies vliegen ons om de oren tijdens onze wandeling. Prachtig om te zien hoe deze vogels als een torpedo van op ongeveer 20 meter in zee duiken op zoek naar een prooi.

18 mei 2016

Helaas zit onze tijd op Isabela er op en reizen we vandaag verder naar het eiland San Cristóbal. Om 6 u vertrekt de speedboot naar Santa Cruz (2u) en van daaruit verder naar San Cristóbal (ook 2u). Het eerste kwartier is zo een speedboot supertof é... net als op de kermis, maat het volgende kwartier is het kermis in de maag en daarna kermis in 't zakske...😕.

Aangekomen in Santa Cruz bezoeken we nog even het Charles Darwin Research Center. In 1859 heeft de Darwin op Galapagos veel onderzoeken verricht die aan de basis lagen van zijn evolutietheorie. Momenteel is men nog steeds continu bezig met wetenschappelijk onderzoek met het oog op het instandhouding van de biodiversiteit. 40% van de fauna en flora is endemisch en komt dus nergens anders ter wereld voor.

In 1958 worden de Galápagoseilanden uitgeroepen tot Nationaal Park en in 1978 tot UNESCO Werelderfgoed.

Na deze 5 u durende tussenstop zetten we onze koers verder naar San Cristóbal.

19 mei 2016

Verwelkoming op San Cristóbal door hele bende zeeleeuwen...ze liggen hier werkelijk overal: op straat, op banken, op bote en ook de stranden liggen hier afgeladen vol.

Hier in Puerto Baquerizo heerst een ontspannen sfeer en je hebt hier nog het gevoel van een relaxed vissersdorp.

's Namiddag bezoek aan La Loberia, een strand op 2 km van het dorp waar wel nog een plaatsje is voor de mensen. We wandelen verder langs het strand en vervolgens klauteren we een uurtje verder over grote lavablokken tot we bij een hoge klif komen met verschillende soorten nestende vogels. In de diepte deinen de schildpadden mee op de golven. Voor de zoveelste keer hebben we alweer het gevoel dat we in een documentaire van David Attenborough zitten....heerlijk!

Na een paar uren keren we terug naar het strandje waar we ons even neervielen tussen de zeeleeuwen. Deze kolossen kunnen tot 2,5 meter groot worden met een gewicht van 250 kg.

20 mei 2016

Laatste snorkeluitstap naar kicker Rock - Leon Dormido, een imposante rots in zee op 1 u varen van Puerto Baquerizo. Schildpadden, mantarays en veel Galapagoshaaien gezien die nieuwsgierig naar ons kwamen zwemmen...soms best wel creepy.

21 + 22 + 23 mei 2016

Relaxen en ons amuseren met de zeeleeuwen in Puerto Baquerizo en daarna terugtocht naar huis. 

24 mei 2016

Guayaquil (vasteland Ecuador). Vermits vlucht pas om 20u30, wandelen we nog wat rond op de Malecon (soort dijk langs rivier) en naar de vuurtoren, vanwaar we een prachtig zicht hebben op deze miljoenenstad. We raken aan de praat met één van de vele securitymensen en deze verwijst ons naar de mercado Caraguay voor het eten van lekkere krab...Uiteraard nemen we dit advies ter harte, springen in een taxi en na een rit van een half uur arriveren we op de markt. 

We schuiven aan bij een eetkraampje waar men heerlijke verse krab met rijst, avocado en bananen serveert voor 6 dollar! 

Op de plaats waar men de krabben aanvoert, staan verdacht veel politiemensen en pers....blijkt dat de vissers, samen met de krabben ook een  lijk uit het water haalden...

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Ecuador

ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN deel 2 (36)

21 Mei 2016 | ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN | Ecuador | Laatste Aanpassing 21 Mei 2016

  • Strand Isla Isabela - meestal voor ons alleen
  • Ben me al goed aan het integreren é...
  • Oeps!!! Deze kwam sneller uit het water dan verwac
  • Bovenal lekker op je bord!
  • zeeleguaan in camouflage

ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN deel 1 (48)

30 April 2016 | ECUADOR - GALAPAGOS EILANDEN | Ecuador | Laatste Aanpassing 21 Mei 2016

  • Guayaquil Parque Bolivar
  • Puerto Aeyora - vismarkt
  • Tortuga Bay
  • Knus op een hoopje
  • Vismarkt

 

Plaats een Reactie

Alain echt prachtig !!!! Geplaatst op 23 Mei 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking