Reisverhaal «Onze belevenissen in Namibia»

NAMIBIE | Namibië | 0 Reacties 03 September 2009 - Laatste Aanpassing 08 April 2011

Dag 1 Windhoek

Joehoe - eindelijk geland na 29 uur onderweg (london - johannesburg - windhoek).
Charles (van autoverhuurbedrijf Africar) staat ons om 16.40u op de luchthaven van Windhoek op te wachten. Eerst nog vlug de sateliettelefoon ophalen en daarna vlug naar het bureau van Africar (40 km van de luchthaven) om zeker voor zonsondergang alle info te krijgen over ons vervoermiddel (tevens woonplaats) voor de volgende 17 dagen. Het wordt een 4x4 Toyota HiLux met daktent, 4 zitplaatsen en een aparte laadbak. Na het uurtje uitleg over het wisselen van banden, 4x4 rijden, daktent opzetten, batterij opladen, werking compressor om banden op te pompen, hoe stofferige zekering van de frigo uitblazen,... stappen we al aan de verkeerde kant van de wagen in - dat begint goed! Ondertussen is het donker en moet Piet onze "truck" links van de weg naar het hotel loodsen...Als richtingaanwijzer werden telkens de ruitenwissers geactiveerd...Met uitzondering van de pedalen, zit alles gewoonweg omgekeerd.

Tot aan ons Guesthouse moeten we maar even 6 "4-stop" kruispunten trotseren. Alle auto's die op het kruispunt komen moeten stoppen en de eerste die aankomt mag ook als eerste vertrekken... spannend.

 

 Dag 2 Windhoek - Sesriem (Betseda Campsite)

Na een korte nacht bereiden we ons voor op onze tocht, namelijk inkopen doen voor de volgende dagen -  houtskool, hout, groenten, fruit, vlees voor de "braai" (BBQ), ...en vooral veel liters water.
Na onze vracht boodschappen in de laadruimte te hebben gepropt (het is intussen 11.30u), betalen we onze "bakkiewachter" en zetten koers richting Sesriem (375 km waarvan 275 gravel). Na 100 km komen we ons eerste tankstation tegen - pech want alles leeg, ze hebben wel lekkere broodjes. Gelukkig kunnen we iets verder bij het volgende station ons 150l-tank volgooien.

Onderweg genieten we van de prachtige natuur en zien we veel apen (baboons), springbokken, struisvogels en een jakhals. Via de spectaculaire Spreetshoogtepas bereiken we NA zonsondergang onze eerste kampplaats...onze eerste keer in het donker de tent opzetten verloopt verrassend vlot. Onze laadbak daarentegen is een ander verhaal! Om onze tafel en stoelen te bereiken (die achter in de laadruimte staan), moeten we ons eerst doorheen onze vracht boodschappen worstelen. Dit vergt een uurtje reorganisatie vooraleer we onze braai kunnen aansteken. Onze KUDU-steaks smaken nog zo goed...

 

Dag 3 Sesriem - Sossusvlei - Rostock

Na een heerlijke nacht in onze bel-etage zetten we koers naar de Sossusvlei - en imens uitgestrekte vlakte omringd door torenhoge dieprode duinen. Hier beklimmen we "duin45" en genieten we van het ongelofelijke uit zicht. Op het einde van de vlei volgt het echte 4x4 werk en moeten we werkelijk doorheen het diepe losse zand ploeteren Als een volleerde woestijnrallypiloot vermindert Piet eerst de bandendruk om beter grip te hebben in het losse zand. Na een hobbelende joyride worden de banden met de compressor terug op normale spanning gebracht en wordt onze koers over de gravelwegen verdergezet richting Rostock.

We maken een tussenstop in het afgelegen plaatsje Solitaire, beroemd geworden door de Hollandse bekende regisseur Ton van de Lee. Hij vestigde zich hier gedurende een paar jaar na een burnout wegens zijn drukke carriere in Nederland. Solitaire is ook erg populaire wegens de overheerlijke appeltaart (een  geheim recept van de eigenaar Moose). 's Avonds bereiken we na een prachtige rit de Rostock Ritz Campsite. die erg mooi gelegen is ver van de bewoonde wereld. Terwijl we genieten van een prachtige zonsondergang, maken we een vuurtje voor de bereiding van ons avondeten.

 

Dag 4 Rostock - Bloedkoppie

We ontwaken met een zonsopgang om U tegen te zeggen en daarenboven wordt dit schitterende  schouwspel nog versterkt door kudde zebra's die ons staan te begluren. We ontbijten uitgebreid en genieten met volle teugen van de rust en de omgeving. Om 11u vertrekken we richting Bloedkoppie. Terug verschillende dieren - springbokken, gemsbokken, grondeekhoorns, meerkatten, dassies, erg veel struisvogels en zebra's, jakhals, ... kruisen ons pad - soms letterlijk.

Bloedkoppie is een granieten berg in the middle of nowhere waar men mag wildkamperen - uiteraard zonder voorzieningen van water en stroom. Bij aankomst verkennen we de omgeving om een ideaal plekje te zoeken. Als bij toeval botsen we op een verlaten doorlopend weggetje - enkel bestemd voor het zware 4x4 werk - op een vastgereden auto waarrond 3 Oostenrijkers vruchteloze pogingen ondernemen om tevergeefs enige beweging in hun wagen te krijgen. Gelukkig voor hen hadden we een koord bij om hen los te trekken - ze hadden geen water bij, er passert daar in geen dagen een auto/jeep en ze zaten daar echt op 100 km van de bewoonde wereld !!!

Uiteindelijk installeren we ons aan de noordzijde, van waaruit we de granieten berg makkellijk kunnen beklimmen om te genieten van de mooie desolate omgeving. De enige levende zieltjes die ons gezelschap houden zijn dassies, massa's vogeltjes, een lief ratje en een soort kalkoenachtige parelhoentjes (zo mooi omdat ze zo lelijk zijn). Terug de braai, lekker eten en als afsluiter een indrukwekkende sterrenhemel.

 

Dag 5-6-7 Bloedkoppie - Welwitschia plaines - Moonlandscape - Swakopmund

Op onze route naar Swakop;und passeren we eerst langs de Welwischia drive genaamd naar de Welwitschiaplant, een soort fossielplant die meer dan 1000 jaar oud kan worden en inheems is. We zagen een exemplaar van 1500 jaar oud ! Daarna vervolgt onze weg doorheen onbeschrijfelijke maanlandschappen en steekt een zeer ongure en koude woestijnwind de kop op. Rond 16u arriveren we in het stofferige Swakopmund - 2e grootste stad, ongeveer 1/4 van Staden...In dit kuststadje logeren we voor een paar dagen in een guesthouse (we zetten onze campingtruck eventjes op stal, want het waait hier meestal erg hard en 't is hier erg koud).

Van al dat gebobbel en gehobbel van de afgelopen dagen blijken we een "papwiel" te hebben. In de garage fiksen ze dit in 10 minuten en zijn we 5 euro armer. Bij controle van de spanning van de andere banden komt onze teller van "papwielen" op 2 te staan - een klein lek in een andere band...terug 5 euro armer...

 De volgende dag... whaaaaw...een kajaktocht op zee tussen de verschillende zeehondenkolonies ! Een machtig gevoel om met deze beestjes te spelen en ze aan te raken - ze zijn zo speels en nieuwsgierig als puppies. We dobberen er enkele uren rond en genieten met volle teugen van deze unieke belevenis.

s 'Avonds spreken we af met Jef en Pauline, een leuk Engels koppel met wie we samen de kajaktocht beleefden. In het heerlijke restaurant van Sam, een Zwitser, sluiten we deze prachtige dag af.

 De dag erna bezoeken we Swakopmund (museum, aquarium, kristalgallerie) en slaan we opnieuw  onze voorraad in voor de volgende kampeerdagen.

  

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Namibië

namibia3 (50)

22 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia2 (36)

14 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia1 (36)

10 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking