Reisverhaal «Vervolg belevenissen Namibia»

NAMIBIE | Namibië | 0 Reacties 14 September 2009 - Laatste Aanpassing 08 April 2011

 

Dag 8 Twijfelfontein

Onderweg naar Twyfelfontein eerste km langs de kust zien we enkele wrakken van zeeschepen - met als enige overlevende ... de drenkeling op de foto. Verder terug vele dieren en prachtige landschappen - de bedoeling is om morgenvroeg de rotstekeningen te bekijken. We belanden op een leuke campsite XARAGU.

 

Dag 9 Palmwag

Eerst een bezoekje aan de rotstekeningen - ongelogelijk wat hiervan overgebleven is, maar dit is te wijten aan het zachte klimaat - en weinig erosie.

De rit naar Palmwag is saai en langdradig - daarenboven kon de airco de heuse temperatuur niet aan... Vooraleer we Palmwag bereiken, moeten we halt houden aan de "veterinary fence", dit is een checkpoint waar een controle gebeurd op vervoer van vlees van noord naar zuid (verboden wegens overdracht ziektes).

Palmwag daarentegen is de max : gelegen langs een rivierbedding en blijkbaar toch wat wild in de omgeving. Wanneer we aankomen, moeten we een document ondertekenen waarin we verklaren NIET in de rivierbedding te lopen, kortom de campingweggetjes NIET mogen verlaten wegens veiligheidsredenen...Terwijl we aan de open bar iets drinken, staat plots een kolos van een olifant in de rivierbedding...

We installeren ons zoals gewoonte (daktent openklappen,enz ) tot er op een bepaald moment wat tumult is op de kampplaats naast ons... Dominique kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gluurt eventjes om de hoek - recht in het vizier van de olijke olifant!!! Nog nooit zag ik iemand zo snel weglopen! Onze Dumbo dwaalde nog een uurtje rond op de camping, lekkere struiken plumderen en kampeerders en staff de stuipen op het lijf jagen... Piet had nog in de wagen gezegd : " Vandaag wil ik - tijdens die saaie rit - een olifant zien, en nog van dichtbij ook!" ... Ewel, zo letterlijk had hij dit nu ook niet bedoeld... 

 

Dag 10 Opuwu

Nog maar net vertrokken van de campsite, en net bij het oprijden van een heuvel zien we een bende giraffen de weg oversteken - onwaarschijnlijk en blijkbaar hebben we vandaag een lucky day... Op de achtergrond staan een tiental zebra's ... enkel een leeuw ontbreekt nog.

Verder passeren we nog een kudde kudu's tot we plots 2 lifters tegenkomen - een halfnaakte Himbavrouw en een oude man. We kunnen deze mensen toch niet in de middle of nowhere laten staan. Nadat we gans onze boel van de achterbank van de wagen verhuisden naar de laadbak, kropen onze 2 lifters in de auto (klein detail - we moeten voor hen de deur open en toe doen, want ze weten niet hoe dit moet). Gelukkig wikkelt het meisje een doek om haar naakte lichaam (dat is ingesmeerd met een mengsel van boter en rood poeder van een steen) want anders zou onze auto erg gesteld zijn. Een paar uur verder vragen ze om uit te stappen (en openen we voor hen de deur!).

Een eind verderop staan er terug andere Himba's te liften, en behulpzaam als we zijn houden we opnieuw halt. Het ganse dorp komt afgerend en is wld enthousiast dat er 2 van hun mensen met ons meemogen naar Opuwo...blijkt toch een ganse volksverhuis te zijn, en de 2 "volskanke, plaatselijk wat uitgerokken" Himbadames hebben nog elk een baby aan de borst bij !!! Geen evidentie om met al die vellen en doeken in de wagen te geraken.

De rit naar Opuwu is erg zwaar 4x4 werk - we steken de prachtige Joubertpas over, vol met supersteile hellingen, putten kuilen en rivierbeddingen - de kinderen geven geen krimp... Terug een paar uur later bereiken we Opuwo en droppen we onze Himba en al hun bagaga in het centrum.

Moe maar voldaan komen we toe in het aards paradijs : Een heel chique lodge met fijnn zwembad en met ook een campsite - voordeel is dat ook de campeerders alle faciliteiten van deze lodge mogen gebruiken.

Nadat we de zetels van de auto hebben afgeschrobt (vol Himbarode vlekken op alle mogelijke plaatsen), leggen we 's avonds van een lekkere gamesteak op onze braai - een heerlijk springbokkie..

Dag 11 Opuwu - Himbadorp

We brengen de voormiddag door in een Himbadorp. Een gids=vertaler rijdt onze door onmogelijke wegen erheen - nadat we toestemming krijgen van het dorpshoofd doorstaan we het vragenvuur van de man ( hoeveel vrouwen heb je, hoeveel dieren en hoeveel kinderen - alle antwoorden beneden de 10 werden weggelachen !). Superboeiende leerrijk bezoek bij deze stam waar de vrouwen zich NOOIT met water wassen. Enkel insmeren met het kleursel en zich parfumeren door zich te bewierroken met een smeulende substantie van verschillende kruiden en takjes (ze roken zich echt OVERAL...meer details op foto.)

De namiddag genieten we van de multiculturele samenleving in OPUWO! Zaaaallllliggggg

 

 

 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Namibië

namibia3 (50)

22 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia2 (36)

14 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia1 (36)

10 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking