Reisverhaal «Vervolg belevenissen Namibië - allemaal beesjes...»

NAMIBIE | Namibië | 0 Reacties 22 September 2009 - Laatste Aanpassing 08 April 2011

Dag 12
Nog even inkopen gedaan voor de volgende dagen alsook gasfles laten bijvullen.
Vandaag staat er een rit van 270 km op het programma...op ASFALT!!
Onze eerste asfaltrit sedert onze aankomst...Niet mooi, maar het gaat wel "iets" vlugger vooruit!
's Namiddags arriveren we op de Otjitotongwe Cheetah farm, waar we zullen overnachten.

Hopelijk lopen we niet verloren vannacht want deze farm is maar liefst 7000 hectaren groot (opritje tot aan de boerderij was 8km).
250 hectaren hiervan zijn gereserveerd voor opvang en bescherming van een 20-tal cheetah, welke bedreigd worden door de boeren die hen doodschieten (de cheetah lusten hun vee heel erg).
Naast deze 20 wilde cheetah, zitten er op de farm nog 3 tamme exemplaren en uiteraard kunnen we het niet nalaten om eens nader kenis te maken met deze prachtige diertjes. Het is heel bizar om deze toch tamelijk grote roofdieren te horen spinnen en miauwen als een poes.

De overige 6750 hectaartjes zijn het domein van de zebra's, springbokjes, kudu, oryx,... Als de boer eentje van hogergenoemden in zijn diepvries wil, pakt hij zijn geweer en gaat op jacht. Wij probeerden alvast op onze braai een van zijn kudusteaks ... mjam mjam.
 

Dag 13, 14, 15
Gewekt door subliem vogelconcerto!!
Vandaag en volgende dagen staan in het teken van Etosha nationaal park, een beschermd natuurgebied met ongeveer dezelfde oppervlakte als België. De kans is hier groot dat we nog veel meer wilde dieren spotten omdat er heel wat drinkplaatsen zijn, die uiteraard in dit droge seizoen erg populair zijn bij alle dieren. 

We zullen de volgende 3 dagen doorheen dit gebied rijden en het is hier ten strengste verboden omuit je wagen te komen...
De foto's spreken voor zich!

Dag 16
Vandaag hebben we de keuze tussen gravelroads of asfalt om naar het Waterbergplateau te rijden. We kiezen resoluut voor de gravel... veel toffer rijden, meer variatie, veel mooier geïntegreerd in de natuurlijke omgeving dan asfalt, avontuurlijker,...

Het is een zeer mooie 330 km, waar Dominique onderweg geregeld  grote hekkens moet open en dicht doen. Deze fungeren als afsluiting van de mega grote farms.

We rijden langs de "Hoba meteoriet". Dit  is  de grootste en zwaarste (60 ton) meteoriet die ooit op de aarde is neergevallen - ze bestaat vooral uit ijzer.

Op Waterbergplateau maken we nog een mooie wandeling naar de top van het plateau, waar we beloond worden met een prachtig zicht over de omgeving.

Dag 17
Rit naar Windhoek met tussenstop naar de houtsnijmarkt van Okahandja waar we handel drijven met onze resterende voedingswaren en op die manier nog een paar leuke souveniertjes meebrengen.

Dag 18

We lopen in de voormiddag nog een beetje rond in Windhoek, wat best wel een aangename en zeer propere stad is en waar we ons voor de laatse keer laten gaan aan een lekkere game steak.

Met spijt in ons hart brengen we de wagen terug naar de verhuurmaatschappij en worden we naar de luchthaven gevoerd voor onze terugvlucht(en):
Windhoek - Johannesburg
Johannesburg - Londen
Londen - Brussel
....wat samen goed is voor een reis van ongeveer 30 uurtjes, die goed en vlot verlopen.

Het was een super supertoffe "travel" met niets anders dan positieve ervaringen...MACHTIG!!!!! 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Namibië

namibia3 (50)

22 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia2 (36)

14 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

namibia1 (36)

10 September 2009 | NAMIBIE | Namibië | Laatste Aanpassing 29 April 2011

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking