Reisverhaal «Ons fietsavontuur - Thailand 1»

THAILAND EN LAOS FIETSVAKANTIE | Thailand | 6 Reacties 07 December 2010 - Laatste Aanpassing 19 December 2010

De kick off
Zoals gebruikelijk in de informaticawereld is de kick off uitgesteld. De voorziene vertrekdatum van ons fietsavontuur was voorzien op 1/12/2010, maar de longontsteking van Dominique gooit roet in het eten. Effectieve vertrekdatum is 7/12/2010 geworden.

Het volgende obstakel is de te vroege winter op Schiphol: de motorbladen van onze boeiing zaten bedolven onder een laag ijs, waardoor opstijgen niet mogelijk was. Gevolg: 2 uren vertraging, waardoor we onze aansluitende vlucht  Singapore - Chiang Mai maar net haalden.

Thailand here we come 

CHIANG MAI
Spannend moment:
1. zijn de fietsen mee
2. Zo ja, hopelijk nog ronde wielen 
Gelukkig verschijnt enkel onze baggage op de transportband en mogen we onze fietsen in goede staat ophalen via een speciale desk.
De douanebeambten tonen zeer veel interesse en maken een praatje met ons. Terwijl alle andere toeristen met heel hun hebben en houwen door de scanner moeten, mogen wij gewoon doorlopen.
Net buiten de luchthaven worden we door de MP geholpen om onze fietsen met pak en zak in een pick up taxi te duwen.

Chiang Mai is een grote rustige stad, die in de spits verandert in een ware heksenketel - voor ons als fietser een ware overlevingstocht.
* Ons eerste ritje gaat naar Doi Suthep, een megagrote Boeddhistische tempel op 20 km van Chiang Mai. Bleek de tempel bovenopeen heuvel lag - non stop 7 tot 10 % stijging gedurende 9 km ... amai mijne frak...geen enkel tandwieltje bleef gespaard! En dan nog wennen aan dat links rijden !
Op Doi Suthep krijgen Piet en ik een geluksarmbandje van een monnik (waarschijnlijk zagen we er zodanig afgeleefd uit ... ;-))
* 's Avonds slenteren we door de Warorot nightmarket en kunnen we niet weerstaan aan de verleidingen va de tientallen voedselkraampjes. Wat we aten zullen we nooit weten (men spreekt hier geen letter engels)maar het was overheerlijk.
We kopen een voorraad fruit (sharonvruchten - 5 voor 1 euro-, bananen, passievruchten -10 voor 0,70 euro,..)
* voor het overige zijn er heel veel boeddhistische tempels en monnikken in Chiang Mai, alsook heerlijke restaurantjes.

VAN CHIANG MAI NAAR CHIANG DAO (92 km - totale stijging 400m)
We rijden heel vroeg in de morgen weg uit Chiang Mai via een brede highway (2 x 3 vaksbaan), waar - raar maar waar - ook fietser op mogen rijden.
Nadien verlaten we deze drukke weg en kronkelem 20 km langs een riviertje tot an "de brug"...die er niet (meer?) was. De 30 m brede bruine rivier over zwemmen leek geen optie. Via gebarentaal met een paar boeren in het veld, lukt het om een brug te vinden.
We vervolgen onze route die steeds rustiger en mooier wordt met ook af en toe eens een klimmetje. onderwweg weet  je niet waar eerst te kijken (overbeladen vrchtwagens, laadbakken vol mensen, we krijgen enorm veel aanmoedigingen, veelmini offerhuisjes, monnikken in oranje gewaden op bedelronde, honden,...).
 

VAN CHIANG DAO NAAR THA TON (110 km - totale stijging 835 m)
Om 7u vertrokken om de hitte voor te zijn. Ons doel isFang (80km). In ons guesthouse hoorden we dat het een zeer heuvelachtige tocht zou worden. Dus meteen klein hartje vertrokken, maar het fietsen voelde goed aan, de cols lagen blijkbaar in het begin van de route, temperaturen en zon zaten mee (max 30 graden) en na veel trappen liters zweet en waterbelanden we in Fang. Onze 'benen zijn nog goed' en we snellen verder tot het volgende stadje Tha Ton - grens met Myanmar
Best dat Dominique een longonsteking had, want anders kon ik niet mee.
In Tha ton logeren we in een prachtig guesthouse - luxe bungalow met zwembad, hele sjieke tuin, super eten, en ongelooflijk toffe en sympathieke gastheer. We beslissen om hier 2 dagen te blijven om daarna in vorm te zijn voor een zeer zware fietsdag.

Het valt ons op dat - op slechts 200 km van Chang Mai - engels zelden begrepen wordt. Alle verkeersborden, menu s, verpakkingen zijn in het totaal onbegrijpbare / onherkenbaar schrift...
Mensen zijn hier ongelofelijk behulpzaam, erg vriendelijk en respectvol.
Thai zijn erg gesteld op persoonlijke hygiene - overal schoenen uitdoen, zich meerdere malen per dag douchen, zelfs de krakemikkige barakjes blijven proper...

VAN THA TON NAAR MAE SALONG 52km - totale stijging 1312m
Om 7 uur vertrokken met pak en zak - elk meer dan 15kg... Het begint allemaal wat heuvelachtig, pas na 20 km krijge we serieuze hellingen van 10% en meer voorgeschoteld...
Nog 10 later - erg zwetend en zwoegend - komen we bij een kruispunt waar we moeten kiezen : optie 1 naar mae salong of optie 2 naar mae chan. Optie 2 is een normale heuvelachtige weg, optie 1 is volgens velen bijna onmogelijk om te fietsen.. Van een uitdaging gesproken : we kiezen optie 1 (Op dit kruispunt ontmoeten we een koppel Hollanders - ze zagen optie 1 wel zitten indien dit met een pickup zou gebeuren... tot 2 maal toe probeerden ze ons te overhalen om dit SAMEN te doen, kwestie van kosten te sparen zeker ... die hollanders toch).
Optie 1 hield dus bloed, zweet en tranen in : het startte met een zware klim van 5 km met een stijgingspercentage van 15%... daarna een 2e klim van 3 km aan 20% - we moeten al zigzaggend omhoogklimmen anders komt ons voorwiel van de grond. We worden beloond door een adembenemend landschap en constante aanmoedigingen door getoeter, geroep, ...van voorbijrijdende wagens/brommers. Gelukkig zijn er ook de zalige afdalingen...
Na 3 en een half uur zweten en zwoegen is het einde van de loodzware etappe van 20 km bereikt.

We zitten nu in het centrum van de opium teelt. Bij deze sluiten we af en gaan aan onze waterpijp lurken

VAN MAE SALONG NAAR CHIANG SAEN 85km - totale stijging 754m
Gewekt rond 4.00u door de plaatselijke marktslager die onophoudelijk vlees aan het verkappen is...onze kamer gaf namelijk uit op een overdekte ochtendmarkt.
Ook vandaag opnieuw een mooie bergtocht.
Veeeeeel gedoode slangen op de weg....

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Thailand

Thailand (46)

14 December 2010 | THAILAND EN LAOS FIETSVAKANTIE | Thailand | Laatste Aanpassing 15 December 2010

  • Piet legt zijn geloften af en wordt gezegend door
  • water tanken
  • P1060266
  • hellinghoekmeter duidt 20% stijging aan - traject
  • img_2669

 

Plaats een Reactie

Rony

Mooie reis toegewenst! Geniet er van. Zweet er maar lekker op los want hier ligt er weer een pak sneeuw.

Geplaatst op 17 December 2010
Kortrijk

Hallo Dominique en Piet

we wensen jullie een mooie reis !

Wij willen meer foto's zodat we mee kunnen genieten en 'verwateren'

 

Groetjes, Ana Maria, Martine en Ines

Geplaatst op 15 December 2010
mieke

Hallo trekkertjes dat noem ik nu eens op reis gaan en ik geniet weer met volle teugen mee joepie :-))  Het is er prachtig .Word vervolgt ......Vele groetjes uit winterwonderland

Mieke

 

 

 

 

Geplaatst op 15 December 2010
Veer

Pietje, ontzie DD-tje een beetje hé ... we hebben haar hier in 2011 ook nog nodig! Ziet er allemaal fantastisch uit. Jammer dat die van mij geen avonturier is  Apropos ... Anneke doet dat wreed goed!!

Geplaatst op 15 December 2010
Ivan

Afzien wordt blijkbaar ruimschoots beloond door de vele mooie dingen.Om jaloers van te zijn. Volhouden en nog heel veel mooie momenten vanuit een koud en miezerig Brugge.

Geplaatst op 15 December 2010
Eddy VDM

Super, super!!!

en DD, als je thuiskomt, hier lig ook een berg (werk !)

Geplaatst op 15 December 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking