Reisverhaal «VIETNAM MEKONGDELTA - deel 1»

VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | 6 Reacties 15 December 2016 - Laatste Aanpassing 19 December 2016

15 december 2016 > HO CHI MINH

Vluchten met China airlines zijn goed en vlot verlopen, maar inHo Chi Minh moeten we eerst nog een visum kopen vooraleer we door de douane mogen. Probleem: we zijn hier niet alleen 😉, de wachttijd bedraagt 1 uur en we kunnen niet aan onze baggage....wat zal er met de fietsen gebeuren?? Een uur en 47 stempels later haasten we ons naar de bagageband waar de fietsen keurig staan te wachten... oef! We bellen het guesthouse in Ho Chi Minh en even later zitten we op elkaar gestapeld in de Kia op weg naar 't centrum van de stad met zijn 8 miljoen inwoners. Over 7 km rijden we 45 minuten (en 't is verre van spitsuur!). Eerst nog even soepje slurpen op de night market en daarna in bed, klaarwakker en vechtend tegen de jetlag. Om 23 u is het hier 26 graden. 

16 december 2016 > HO CHI MINH

Vandaag bezienswaardigheden van Ho Chi Minh bezoeken:  opera house, Caravelle hotel, standbeeld Ho Chi Minh, Notre Dame kathedraal, Reunification Palace, Bitexco Tower (68 verdiepingen - 262 m hoog) en het zeer beklijvende oorlogsmuseum. 

Ho Chi Minh is een superdrukke hectische stad waar het een huzarenstuk op zichzelf is om een straat over te steken...Echt indrukwekkend indien je je tussen de tsunami van brommers bevindt en écht pure adrenaline wanneer je heelhuids de overkant bereikt. 

Voordeel van deze miljoenenstad: heerlijke eethuisjes (bv HUM vegetarisch restaurant is een toppertje).

17 december 2016 > HO CHI MINH > BEN TRE

Voor dit traject heb ik vervoer geregeld en het hectische verkeer met monsterfiles doet me beseffen dat dit de juiste beslissing was.

's Namiddags verkennen we Ben Tre en fietsen langs kleine plattelandweggetjes. We eten in plaatselijke eethuisjes en -stalletjes en het is telkens verrassend lekker. We trekken ons steeds uit de slag met aanwijzingen want de mensen spreken geen  woord Engels. Een maaltijd voor 2 personen inclusief bier en cola, kost hier 7 euro!

Op de nightmarket eten we een soort soep met gemarineerde groenten en de buurman trakteert ons nog op een soort gezouten ei... wat is men hier toch vriendelijk. Ter afsluiting drinken we nog een heerlijke avocadojuice en betalen voor alles 40000 dong, zijnde 2 euro.

Bij terugkeer naar ons hotel is er een trouwfeest aan de gang, waar we een kijkje gaan nemen en even zot staan doen. Een paar gasten komen Piet de hand schudden en bedanken ons om langs te komen.  Onze swing wordt van begin tot einde gefilmd... Waarschijnlijk binnenkort nieuwe hype op 'joetjoep'

18 december 2016 > BEN TRE > TRA VINH 

Om 7 u al aan 't genieten van het prachtig uitzicht op ons terrasje en na het ontbijt zetten we koers naar Tra Vinh.

Google maps leidt ons langs prachtige smalle plattelandweggetjes van 1m breed en geregeld passeren we idyllische dorpjes. Soms moeten we terugkeren omdat een brug weggespoeld is, maar dat kan de pret niet bederven!

Plotseling komen we midden in de brousse aan een plaats waar luide muziek speelt en men doet ons stoppen. Voor we het goed en wel beseffen zitten we aan de eretafel op een trouwfeest en wordt er langs alle kanten eten en drinken (bier met ijs)aangevoerd voor ons. Vele mannen komen naar Piet om te toosten en elke keer moet er gedronken worden....😀🍻. Vervolgens komen ze nog met sterke drank aanzetten ! Amai amai...Wij moeten nog zo'n 40 km fietsen!

Tot slot is er nog een fotoshoot met alle nonkels, tantes, neven, nichten, broers, zusters, schoonmoeders, schoonvaders, 📸.. . Wanneer men ons vraagt om een liedje te zingen, zeggen we dat het tijd is om verder te fietsen en nemen we uitgebreid afscheid van de superleuke bende.

De route blijft wondermooi met veel kokosnootateliers en de alcohol spoelen we weg met veel suikerrietsap. In het donker bereiken we TRA VINH en nemen onze intrek in hotel Goa voor 13 euro per nacht.

19 december 2016 > TRA VINH

Dagje relaxen, beetje rondfietsen, veel koffie drinken en pagodes in de buurt bezoeken

20 december 2016 > TRA VINH > CAN THO

Wordt vervolgd...

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Vietnam

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 3 (42)

01 Januari 2017 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

 • Wegonderbreking
 • Onderweg
 • Ook dit is Vietnam...Zelfs hete soep doen ze in pl

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 2 (36)

25 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 25 December 2016

 • Ho ho ho!!!
 • Cacao farm Can Tho
 • Can Tho
 • Alle cafés zijn hier voorzien van een hele rij han

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 1 (31)

15 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 15 November 2016

 • Haar eventjes in de waan laten
 • Party crash - fotoshoot
 • Onderweg
 • Ong pagode Tra Vinh
 • Bitexco Tower

 

Plaats een Reactie

Micheline Schatjes toch, jullie maken er een feest van voor de achterblijvers. We genieten mee van jullie avonturen! Maak ons blij, doe zo voort en geniet van elk moment. Fijne kerst. al zal men dat iet vieren in Vietnam, en dat doet er ook niet toe. Ik ben zo blij te lezen dat jullie 'the time of your life ' hebben ... geniet voor ons allemaal mee. Lieve groetjes van Rita & Mich'. Geplaatst op 24 December 2016
erik schitterende avonturen, zeer leuk om te lezen , je reist bijna mee Geplaatst op 21 December 2016
johan maes Weeral een Aziatisch avontuur... en terug met de fiets. Gelukszakken! Mensen zijn er erg gastvrij zo te zien, een groot verschil met het westen. Zou graag zo'n jobke hebben zoals die riksja mannen, tukske doen na het lopen. Geniet maar van het mooie weer, natuur, cultuur,... We houden hier de VDAB wel recht.. Groeten Johan en Annie Geplaatst op 20 December 2016
Jennie Dat suikerrietdrankje heet Nuoc Mia. Wij dronken het iedere dag. Lekker veel vocht in ene binnen. Op de foto een moderne versie van een Nuoc mia apparaat, vandaag in Thailand gespot. Geplaatst op 20 December 2016
Viviane Trioen Ziet er weeral heel tof uit !! Amuseer jullie en geniet van de rondreis ! Geplaatst op 20 December 2016
bracke roland Amaai...weer een echt avontuur... geniet ervan met volle teugen...ook van de drank op volgende trouwfeestjes... Geplaatst op 19 December 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking