Reisverhaal «VIETNAM MEKONGDELTA - deel 2»

VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | 4 Reacties 26 December 2016 - Laatste Aanpassing 26 December 2016

20 december 2016 > TRA VINH > CAN THO

Om 7u30 vertrokken voor rit van 80 km naar Can Tho. Gerant van 't hotel rijdt ons met zijn brommer achterna omdat hij ons de verkeerde richting ziet uitrijden om naar Can Tho te fietsen. Hij verstaat niet dat wij voor de MOOISTE routes kiezen en niet zozeer de kortste ☺.  Even later krijgt Piet het gezelschap van een oudere man (uiteraard op een brommer...), die gedurende een kwartier leuke deuntjes claxoneert. Kwestie van ons een beetje te coachen é😂. Zijn enthousiasme wordt nog aangewakkerd wanneer Piet met zijn armen zwiert op het ritme van zijn deuntjes....Echt megagrappig. Wat men hier allemaal vervoert met die brommers: matrassen, kasten, frigo's, grote manden volgestouwd met levende eenden, grote decoraties voor party's, ... 

Onze maaltijden smaken alweer voortreffelijk en het maximum dat we betalen voor 2 personen is 2,5 euro (!). Na het eten leggen we ons telkens een half uurtje in een hangmat.

21 december 2016 > CAN THO

Opgestaan om 4u15 voor gegidst toeristisch bezoek aan de drijvende markten. Deze stellen niet zoveel voor vinden we...Al mooier gezien in Myanmar, maar wel leuke afwisseling. Volgende halte is een cacaofarm en aansluitend een noodlefactory. Was leuk voor een halve dag, maar dan hebben we het wel gehad. Namiddag relaxen, koffie en juices slurpen en de route voor morgen nog eens bekijken. 's Avonds gegeten in l'escale...toeristisch, duur en niet lekker.

22 december 2016 > CAN THO > VI THANH

Hele mooie, relaxte route langs rivieren en kanalen...vele bruggetjes over en ook een paar keer een ferry genomen. Ook veel koffie en 'Nuoc Mia' (suikerrietsap) stops met alweer een schitterend middagmaal voor 2 euro en daarbovenop ook nog extra papaya gekregen. 

De temperatuur is rond de de 35 graden!

Men spreekt en begrijpt bijna totaal geen engels, beetje vergelijkbaar met Yunnan (China). Een conversatie met een Vietnamees gaat meestal als volgt:

V: where from?

Ikke: we are from Belgium - Europ (+ duiden aan op smartphone). You know Belgium?

V: yes yes!

Na 5 minuten...

V: so you from America?

😂😂😂 

Na 65 km wuiven en hello roepen, komen we aan in VI THANH nemen onze intrek in hotel Thanh Huong (10 euro per nacht). We eten Com Tam (rijst, groetjes, soep en 'weetikveelwelkvlees') en het is zodanig lekker dat we een extra portie bestellen. Prijs voor alles: 4,5 euro...Te gek!

23 december 2016 > VI THANH > RACH GIA

Dankzij de hulp van Google maps wijken we af van de geplande hoofdroute zodat we terug terecht komen op smalle weggetjes en fietsen we langs boerderijen en rijstvelden waar blinkende buffels in de blakende zon staan te drogen. 

Aan het eettentje waar we stoppen, heeft men net een hele zak slangen gevangen in de rijstvelden en deze worden aan voorbijgangers verkocht. De kopers willen de slangen keuren en grabbelen hiervoor steeds in die zak. Sommige dingen zie je gewoon aankomen...Zak valt volledig open en 4-tal slangen ontsnappen in de richting van de hangmatten waar ze de 2 westerse bleekscheten even de stuipen op het lijf jagen. Wat waren wij snel recht uit die hangmat!!! Beestjes bleken niet kwaadaardig te zijn, maar is toch even schrikken 😓. Uiteraard hilariteit alom. 

We zetten onze tocht verder en op een bepaald moment vraagt men ons te stoppen en de vrouw des huizes kan niet van Piet blijven en ze knijpt onophoudelijk in zijn armen en klopt op zijn schouder. Ze wil ook de haren van de blonde god aanraken, maar  daar kan ze gelukkig niet aan 😁. Wanneer ze ons op de koffie vraagt, trekt Piet wit weg en zegt dat we dringend moeten verder fietsen.... Heerlijke momenten.

Na 80 km arriveren we in Rach Gia en worden er verwelkomd met een kletterende onweersbui! Gelukkig overal veel cafés om te schuilen.

24 + 25 + 26 december 2016 > RACH GIA > PHU  QUOC

Om 8u30 high speed overzetboot naar eiland Phu QUOC. Paar dagjes relaxen en kerst vieren.

Ook rondgefietst en bezoek gebracht aan fabriek waar men vissaus maakt, peperfarm en pearlfarm. Het is hier écht mooi: kustlijn is ingepalmd door vele resorts, maar daarnaast gaat ook het gewone lokale leven zonder toeristen hier zijn gangetje.

27 december 2016 > PHU QUOC > 

Wordt vervolgd...

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Vietnam

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 3 (42)

01 Januari 2017 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

 • Cambodja op achtergrond
 • Ook dit is Vietnam...Zelfs hete soep doen ze in pl
 • Drijvende huizen
 • Ijsblok'je'
 • Koffie op zijn Vietnamees

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 2 (36)

25 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 25 December 2016

 • Lekkere Vietnamese ijskoffie
 • Onderweg: tientallen bruggetjes
 • Idem
 • It's christmas time... Rotsblokken gemaakt van leg
 • Ho ho ho!!!

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 1 (31)

15 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 15 November 2016

 • Onderweg prachtige tempel
 • Bitexco Tower
 • Pannini op zijn Vietnamees
 • Langs waar is 't?
 • Onderweg

 

Plaats een Reactie

Mieke hallo Piet en Dominique eerste n vooral een gelukkig 2017 . Zie dat je ook de kerstman bent tegengekomen :-). Het is daar ook weer prachtig jongens toch .Piet dat was nu toch de aanzoek van je leven hé ...grapje :-) :-) . Dat lekker eten ik zou het daarvoor alleen doen geloof ik al die dingen die ik zou willen proeven het water komt weer in mijn mond . Maar zeg dat had ik nu niet verwacht bang van een slangetje zo een brave beestjes (wel een van mijn lievelingsdieren). Dominique dat mooie boeketje brengt me op ideën . Zo nu vlug huiswaarts en morgen het vervolg deel 3. groetjes Mieke Geplaatst op 04 Januari 2017
Jean pierre Wat een belevenissen, met de fiets zijn de kontakten met de bevolking natuurlijk veel beter. Heel wat anders dan onze reizen,gewoon super,doen jullie zo voort,goed bezig Geplaatst op 28 December 2016
Jennie Lieve Belgen. Kerst inmiddels achter de rug en nu op naar oud en nieuw. Zo leuk wat jullie allemaal meemaken. Vietnam is echt grappig. Allemaal zo herkenbaar. Wij gaan zo weer verkassen. Nog geen idee waar heen. Eilanden? Resort tussendoor? Komt vast wel goed. Fijne tijd en veel liefs Geplaatst op 27 December 2016
Jennie Lieve Belgen. Kerst inmiddels achter de rug en nu op naar oud en nieuw. Zo leuk wat jullie allemaal meemaken. Vietnam is echt grappig. Allemaal zo herkenbaar. Wij gaan zo weer verkassen. Nog geen idee waar heen. Eilanden? Resort tussendoor? Komt vast wel goed. Fijne tijd en veel liefs Geplaatst op 27 December 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking