Reisverhaal «VIETNAM MEKONGDELTA - deel 3»

VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | 3 Reacties 01 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

28 december 2016 > HA TIEN > CHAU DOC

Om 7u vertrokken naar Chau Doc. Alweer een 4 sterrenrit lang rustige wegen en slaperige dorpjes. De route loopt volledig langs de Cambodjaanse grens met een landschap dat bergachtiger is en de huizen staan op palen. De bevolking bestaat hier vooral uit Khmer. We ontmoeten een fietsend gepensioneerd Amerikaans koppel die 4 maanden rondtoeren door Azië. Ze verontschuldigen zich voor hun nieuw verkozen wacko president Trump.

Na 96 km aankomst in Chau Doc. Lekker gegeten op de nightmarket en ze verkopen hier ook veel lekkere dessertjes 🍰🍩

29 december 2016 > CHAU DOC

Terrasje gedaan langs de kade en we worden aangesproken door een dame die met veel gebaren duidelijk maakt dat ze met ons een boottochtje wil maken langs een aantal bezienswaardigheden. We komen overeen dat we 12 euro betalen voor een tocht van 2 uur. De vrouw, noch haar man spreken een woord Engels  maar door haar enthousiasme en uitgesproken expressie, is ze beter verstaanbaar dan de gids van de georganiseerde trip in Can Tho. Puur genieten!! Ze toont ons de plaatsen waar de vis gedroogd wordt, een ijsfabriek en vervolgens moeten we even overstappen op een groothandelsboot waar ze ons trakteert op een heerlijke meloen. 

Daarna volgen de drijvende huizen en viskwekerijen, een mooie moskee en een bezoek aan de Cham community - een moslim bevolkingsgroep.

Deze 2 uur zijn 100 keer meer waard dan de trip met het reisagentschap! Supertof!

Terug aan wal, dwalen we door de straten, doen we verschillende terrasjes en aanschouwen "het leven zoals het is".

Om 16u springen we op onze fietskes naar Sam Mountain, een heilige Boeddhistische berg. We zijn zo gek om de beklimming per fiets te doen en arriveren in schuim en zweet op de top. Na een  mooie zonsondergang dalen we af en onderweg houden we halt aan een Boeddhistische tempel waar we een ceremonie meemaken...Mooi!

15 km gefietst.

30 december 2016 > CHAU DOC > LONG XUYEN

Onderweg zien we veel mannen die bezig zijn met het wassen en opsmukken van hun hanen...Ze kleuren zelfs hun poten en bek in het rood - waarschijnlijk klaarmaken voor het gevecht. 

De rivier is constant onze bondgenoot en af moeten we een ferry nemen. Telkens wanneer we stoppen, blijven we een bezienswaardigheid,  komen de mensen aan onzd huid voelen en krijgen we fruit toegestopt! 

Beelden, noch woorden kunnen weergeven hoe heerlijk het voelt om hier rond te fietsen.

61 mooie kilometers later rijden we Long Xuyen binnen en even later zitten we op kleine plastiek stoeltjes aan mini plastiek tafeltjes langs de straat de heerlijkste (venus?)schelpjes ooit te smullen.

31 december 2016 > LONG XUYEN > SA DEC

Vandaag slechts 50 km gefietst, maar heel slechte weg met veel putten en ook nog een uurtje vollen bak gutsende regen - gelukkig kunnen schuilen...

Oudejaarsavond wordt hier (gelukkig!) niet gevierd en onze oudejaarsavond brengen we opnieuw door op miniplastieken stoeltjes langs de straat 🙂...Heerlijk!

01 januari 2017> SA DEC > CAI BE

45 km langs drukke weg gefietst met veel zwaar vrachtverkeer. Gelukkig kunnen we tot rust komen in de tuin van het Aurora Mekong hotel.

Ik vind dat de hotelkamers de laatste tijd nogal onfris ruiken....Of zou het aan mijn Teva sandalen liggen die ik de laatste 3 weken onafgebroken draag? 😁😁

02 januari 2017> CAI BE > MY THO

Laatste prachtige fietsrit achter de rug...alweer onze favoriete kleine weggetjes met vriendelijke mensen.

Onderweg gestopt aan barakske met suikerrietsap en buurman komt ons halen om te kijken naar zijn oogst cacao vruchten. We krijgen onmiddellijk eentje mee. Even later komt zijn vrouw af met 4 banaantjes.

We fietsen verder en even later stoppen we omdat Piet last heeft met zijn fiets broek...Inclusief het materiaal dat erin zit 😉. Er komt een vrouw van achter een omheining lachend kijken en Piet roept luidkeels tegen haar: 'madame ik heb last aan mijn klokkenspel!!!', waarop ze wijst naar de kokosnoten in haar tuin en ons uitnodigt om er eentje te komen drinken😂😂😂. Ze geeft ons 2 volle noten en de ganse familie komt erbij, de Engelse schoolboeken worden  boven gehaald en Pet geeft even Engelse les ...Man des huizes gaat nóg een kokosnoot uit de boom halen om ons langer daar te houden...Heel tof!

Verderop wegomlegging, maar een vrouw gebaart dat we wel door kunnen. Eerst leidt men ons door het erf van een huis en daarna worden we geholpen door de bouwvakkers, die onze fietsen over de werkzaamheden heen tillen.

03 januari 2017 > MY THO

 Rustdag en bezoek Vinh Trang tempel

04 januari 2017 > HO CHI MINH

05 januari 2017 > start terugreis naar thuisfront met tussenstop in Taipei

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Vietnam

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 3 (42)

01 Januari 2017 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

 • Steenbakkerij hard labeur
 • Onderweg
 • Streetfood

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 2 (36)

25 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 25 December 2016

 • Ho ho ho!!!
 • Phu Quoc - lekkers op het strand
 • Werkplaats rijstnoodles
 • Onderweg: tientallen bruggetjes

VIETNAM - MEKONGDELTA - deel 1 (31)

15 December 2016 | VIETNAM - MEKONGDELTA | Vietnam | Laatste Aanpassing 15 November 2016

 • Party crash - fotoshoot
 • Onderweg
 • Party crash fotoshoot
 • Bier vloeit rijkelijk...

 

Plaats een Reactie

Mieke Joplahoi hier ben ik dan weer :-) piet die durft nogal daar naar de kapper gaan voor hetzelfde geld een misverstand en weg haar :-)) Wat er ook weer opvalt rijk en arm zo een groot verschil . Zeg Dominique zag je daar zo zitten op die fiets maar waar was de stripper ? Die problemen met Piet zijn broek toch raar dat ze direct verstonden dat het met noten te maken had hé. Spijtig dat het al voorbij is maar ik heb er toch van genoten hoor en trouwens een prachtig nieuwjaarsprentje voor 2017.groetjes Mieke Geplaatst op 05 Januari 2017
Houttekier jan Piet. Doodjammer dat je naar de kapper gaat vindt Mieke. Zo'n mooie krullebol moet je behouden. Julie zie er allebei super goed en ontspannen uit. Leuk om te volgen. Geplaatst op 03 Januari 2017
Jennie Zo leuk om te lezen en zo herkenbaar. In 2008 zijn wij ook in Chau Doc geweest. Wij hebben de berg omhoog achterop een brommer gedaan met veel te grote helmen op. Terug hebben we gelopen. En die huizen op oliedrums, zo bijzonder. Ik was er weer helemaal. Jullie weer naar huis, wij hebben nog bijna twee weken. Lieve Belgen, plan maar gauw weer wat, ik hou van jullie verhalen. Lfs Geplaatst op 03 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking