Reisverhaal «De laatste loodjes!»

Zwitserland | 1 Reacties 01 April 2015 - Laatste Aanpassing 01 April 2015

Dag iedereen!

't Is zo ver, mijn laatste blogberichtje na een zot avontuur! Tussen het bachelorproeven door heb ik toch nog een gaatje gevonden om mijn trouwe lezers te plezieren! Ik moet zeggen, sinds mijn vorig bericht is er niet echt veel gebeurd... De vroedvrouwen zeggen het ook, het is een héél kalme periode op het verloskwartier momenteel. Toch was er elke dag wel iets te doen, saai was het alleszinds niet :-).

Vorige week moest ik zes van de zeven dagen werken. Ik mocht keizersnedes voorbereiden, de operaties bijwonen, het kindje opvangen én de eerste zorgen verlenen aan moeder en kind. Allemaal heel leuk én interessant! Ook komen er elke dag wel een paar zwangeren op controle. Ondertussen ben ik al goed weg met deze routine en mag ik de controles volledig zelfstandig afwerken. Het is wel leuk dat ik zo'n vertrouwen krijg van de vroedvrouwen. Ook mag ik de vrouwen altijd onderzoeken, wanneer de vroedvrouw dan een steekproefje doet om te kijken of ik juist ben sta ik steeds vol spanning te wachten! 't Is altijd leuk als ze zeggen dat ik er pats op zit! :-) Waar ik ook heel bedreven in was de laatste week is het begeleiden van inleidingen. Vrouwen waarbij de contracties niet van zelf komen worden hier ingeleid met misoprostol. Een pilletje dat de vrouw inwendig toegediend krijgt en dat ervoor zorgt dat de baarmoederhals gaat rijpen door het opwekken van contracties. Ik ontvang de vrouwen, doe een CTG, leg de anamnese af, doe een bloedafname, steek een infuuske, onderzoek ze en steek het pilleke op! Zo gemakkelijk is da, hihi! Dan is het laaaang wachten, meestal duurt de inleiding twee à drie dagen. En zo gaan de daagskes voorbij, bevallingsloos maar toch steeds iets te leren. Elke situatie is anders en dat maakt dit beroep zo interessant!

De vroedvrouwen betrekken me steeds heel erg bij de begeleiding. Elke vroedvrouw is natuurlijk anders. De ene laat me al meer doen dan de andere maar zo erg vind ik dat niet :-). Algemeen zijn ze hier wel content van mij! Ze zeggen dat ik enthousiast ben en dat ik vooral heel goed ben in het omzetten van theorie in de praktijk. Dat is natuurlijk wel leuk om te horen! Gisteren was't dan eindelijk nog nekeer zo ver, bevalling nummer 20 is een feit! Ik volgde een vrouw die ging bevallen van haar eerste kindje. Toen ik toekwam had de vrouw nog geen ontsluiting dus ik wist bijna zeker dat de bevalling niet voor mij zou zijn... Maar ik werd verbaasd en stond na twee uur met open mond te kijken toen ze 9 cm had. Nog nooooit meegemaakt! Echt zotjes en natuurlijk heel leuk voor mama, papa en mij!! :D 

Morgen en vrijdag werk ik nog twee keer in de vroege shift, 's nachts ben ik nog van wacht... 't Wordt eigenlijk echt tijd dat het gedaan is! Drie maanden stage is echt lang en ik heb nood aan een beetje rust! Daarom ben ik ook suuuuperblij om naar huis te gaan! Natuurlijk met een dubbel gevoel want 't was een heel zot, interessant en zalig avontuur. De afwisseling van stage, zelfstandig leven, uitstapjes plannen was heel erg leuk! Toch zal ik blij zijn als ik weer mijn pootjes onder tafel kan schuiven in hotel madre en padre. Danku aan iedereen die me kwam bezoeken, de vele skypegesprekjes, de cadeautjes en de berichtjes! Ook dat was een deel van mijn grote avontuur en heeft me mede een fantastisch gevoel gegeven!

lieve groetjes van de toch-wel-zwitsers-sprekende Poelie! #poelieuitswiss #poelienaarbelgië 

 

 

 

 

Fotoalbums van Zwitserland

Poelie in Swiss (75)

11 Januari 2015 | Zwitserland | Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

  • IMG 7289
  • IMG 7365
  • IMG 7064
  • IMG 6907

 

Plaats een Reactie

Lies Deze trouwe volger zal je verhalen zeker missen! Ik ben ervan overtuigd dat je daar een fantastisch leerrijke ervaring hebt opgedaan! Welkom terug in Velzeke binnenkort! :) Groetjes! Geplaatst op 02 April 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking