Reisverhaal «De tijd vliegt ! »

Zwitserland | 0 Reacties 05 Februari 2015 - Laatste Aanpassing 05 Februari 2015

Salut!

Ondertussen ben ik hier al een maand en ik moet eerlijk toegeven, het lijkt alsof ik hier nog maar een week ben... Wat vliegt de tijd snel! Maandag ben ik opnieuw begonnen met de vroege shiften. Vanaf deze week was het de bedoeling dat ik meetelde als een volwaardige vroedvrouw. Ik krijg dagelijks 2 à 3 kamers toegewezen waarvoor ik de hele shift verantwoordelijk ben, wat betekent dat de andere vroedvrouwen niet op de hoogte zijn van de situatie bij deze vrouwen/kinderen. Ik doe zowel de verzorging bij moeder als kind, ik stel het zorgplan op, bepaal het borstvoedingsbeleid, ik doe overdracht naar de dokters, ... alles dus ! :D Deze week waren ook mijn eerste bloedafnames bij baby'tjes een feit, ocharme, ma 't was een succes ! Elk kindje moet hier net zoals in België namelijk een hielprik ondergaan waarbij verschillende stofwisselingsziekten worden getest. 

Zwitserland staat bekend voor zijn alternatieve genezingswijzen. Ook op de kraamafdeling kan je dit zeker terugvinden. Zo worden tientallen soorten thee ter beschikking gesteld van de vrouwen. Je vindt er een thee tegen naweeën, een thee om de borstvoeding te ondersteunen, een thee om beter te slapen, een thee tegen vochtopstapeling en zelfs thee om het etterend oogje van een baby te genezen! Het is altijd heel leuk om voor de 'Teeschrank' te gaan staan en een bepaald drankje uit te kiezen om een kwaaltje bij de vrouw of bij het kind op te lossen! Ook hebben vrouwen de mogelijkheid om zowel prenataal (voor de bevalling) als postnataal (na de bevalling) accupunctuur te laten doen. Volgende week mag ik de hele dag meelopen met een vroedvrouw die hiervoor een extra opleiding heeft gevolgd, spannend! 

Vandaag mocht ik meelopen met een lactatiekundige, hier een 'Stillberaterin' genoemd. We gingen in elke kamer voorbij om wat meer uitleg te geven rond borstvoeding en om verschillende vragen te beantwoorden. Ik heb opnieuw veel bijgeleerd en tips opgevangen die ik zeker kan meenemen naar België! Wat me hier opvalt is dat werkelijk ELKE vrouw borstvoeding geeft. In de afgelopen weken dat ik hier stage heb gelopen ben ik geen enkele vrouw tegengekomen die van bij het begin flesjes gaf. Tijdens één van de vele koffiepauzes vertelde ik dat in België veel meer mama's en papa's beslissen om vanaf de geboorte direct te beginnen met flesvoeding, ze trokken nogal met hun ogen !! Hier is flesvoeding geven direct na de bevalling blijkbaar not done, wat in België natuurlijk niet zo is :-) ! 

Daarnet had ik een soort evaluatiegesprek met 1 van mijn stagementoren. Ze had werkelijk niets negatiefs op te merken, het enigste wat ze zei was: 'Sophie, du machts das super. Und den Deutsch ist wirklich tiptop!' . Zoals jullie zeker kunnen geloven reed ik naar huis met de kin omhoog, borst vooruit en blozende kaakjes!
Volgende week is het al mijn laatste week op de materniteit en ik moet eerlijk zeggen dat ik ze daar allemaal ga missen. Zo vriendelijk dat iedereen hier is... Een knuffel krijgen van een vroedvrouw zou in België nooit gebeuren, hier is dat dagelijkse kost! Hoewel ik die lieve baby'tjes en mama'tjes ga missen ben ik ook wel blij dat mijn weekje vakantie nadert. Madre, Padr en Matthias pikken me volgende week zaterdag op waarna we doorrijden naar Saas Fee om een weekje te snowboarden! Joepie!

Adieu lieve vriendjes 

Poelie

 

 

 

 

Fotoalbums van Zwitserland

Poelie in Swiss (75)

11 Januari 2015 | Zwitserland | Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

  • IMG 6735 2
  • IMG 7208
  • IMG 6657
  • image

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking