Reisverhaal «Grutzie!»

Zwitserland | 3 Reacties 11 Januari 2015 - Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

Grutzie!

Hier ben ik dan, met een beetje vertraging aangezien het internet hier nog niet volledig in orde was! Maar nu moet het wel lukken... :-)

Zaterdag was D-day! Het begin van mijn grote avontuur! Padre bracht me met de auto naar Rijsel waar ik de trein moest nemen naar Parijs. Met de nodige zenuwen en de krop in de keel ging ik aan boord van de TGV! In Paris Nord moest ik vervolgens met de metro doorreizen naar Paris Gare de Lyon. Hier was ik wel een beetje bang voor, zeker met de aanslagen die vorige week gebeurden... Ik moet echter toegeven dat ik me hiervoor een verdiende pluim opspeld want ik heb dat allemaal heel vlot gevonden en gedaan! In Paris Gare de Lyon nam ik vervolgens de TGV naar Basel waar ik nadien op een boemeltreintje stapte richting Thun! 

Vorig jaar heb ik Thun tweemaal bezocht met madre en padre en ik kan je verzekeren, telkens sta je hier versteld van de mooie gebouwen, het grote meer en het prachtige zicht op de Alpen. Sprookjesachtig mooi! Ondertussen ken ik hier al goed mijn baan naar het ziekenhuis, het station, mijn verblijfje en niet onbelangrijk: de winkelstraten! Ik ben blij dag ik Thun al op voorhand heb bezocht, ook omdat we telkens een deel van mijn bagage konden meenemen en achterlaten. Ik kan je verzekeren, wa nen volksverhuis! Daarbovenop zijn mijn ouders vorige week nog eens afgereisd naar Zwitserland om mijn kamertje te installeren: ne welgemeende mercie daarvoor! :-) Zoals jullie op de foto kunnen zien heb ik het helemaal ingericht naar mijn zin! 

Thun is een redelijk klein stadje, gezellig druk met hele vriendelijke mensen. Hoewel ik ze niet al te goe versta (Duits is niet hetzelfde als Zwitsers Duits) probeer ik toch zoveel mogelijk op te pikken. Mijn verblijf ligt net buiten het stadje vlakbij een groot park met een panorama uitzicht op de bergen, echt fantastisch! Ik ben er al elke dag naartoe gegaan, he geraakt er maar niet op uitgekeken. De selfiestok komt dan ook goed van pas! Voor de geïnteresseerden, de imposante bergen die hier onder andere kan bewonderen zijn de Eiger, Mönch en de Jungfrau. 

Morgen is het zover! Mijn eerste dag stage... Ik zal zeker met een klein hartje vertrekken, voorak het Duits is iets waar ik bang voor ben. Ik versta wel veel en kan wel een woordje Duits maar soms is het moeilijk om me ook daadwerkelijk uit te drukken op de manier ik wil. Ik hoop dat ze er daar in het ziekenhuis rekening mee houden, ik ga alleszinds mijn uiterste best doen! Ik begin met 5 weken stage op de materniteit, de afdeling waar de moedertjes komen te liggen na de bevalling met hun kindje.

Ook heb ik zonet mijn eerste potje gekookt! (Lees: opgewarmd). Hoera! Zelfgemaakte spaghetti à la mama, 't was in orde al zeg ik het zelf! In het gebouw wast ik logeer heb ik zonet mijn eerste 2 vriendjes gemaakt: 2 Litouwse dokters die zich specialiseren en stage doen in het ziekenhuis! In totaal zijn er hier 16 kamers maar ik denk dat er maar 4 bezet zijn. (Met mijn stoute schoenen aan ben ik eens aan elke deur gaan kloppen). 

Voor de rest heb ik hier nog niet veel meegemaakt... Afwachten wat de eerste werkweek brengt. Ik ga ervan uit dat al jullie duimpjes in de lucht zitten! 

Sophie

 

 

 

 

Fotoalbums van Zwitserland

Poelie in Swiss (75)

11 Januari 2015 | Zwitserland | Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

  • IMG 7339
  • IMG 7132
  • IMG 7134
  • IMG 7413

 

Plaats een Reactie

Lies Je gaat dat supergoed doen, Poelie! Ik kijk al uit naar het vervolg van je avontuur en je verhalen! Ik ben alvast jaloers op die prachtige omgeving daar! Om van te genieten! Veel groetjes, Lies Geplaatst op 12 Januari 2015
Tante Cool van u om op die deuren te gaan kloppen :) ge kunt misschien samen met de dokters optrekken :) Veel succes e morgenvroeg en zet je beste "duitse" beentje voor Grutzies Tante Geplaatst op 11 Januari 2015
Mama en papa Waw, spannend hé (zeker op die deuren gaan kloppen ;) ), veel succes morgen , we zijn al benieuwd wat je morgenavond zal te vertellen hebben, vlekjes xxx Geplaatst op 11 Januari 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking