Reisverhaal «Wat een onthaal!»

Zwitserland | 1 Reacties 12 Januari 2015 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2015

Piep!

Hier ben ik opnieuw met een berichtje! Velen onder jullie zitten waarschijnlijk vol spanning te wachten op mijn verhaal van vandaag :D! Deze ochtend was ik natuurlijk, zoals bij elk begin van een stage, een uurtje vroeger wakker dan mijn wekker. Vlug mijn lunchpakketje maken, douchke nemen, ontbijten en hop de fiets op richting het Spital Thun! Ik werd er om 8 uur verwacht maar was natuurlijk weer veel te vroeg, om 7u40 stond ik daar al te koekeloeren!

Ondertussen ben ik het al een beetje gewoon om aangesproken te worden met 'Grutzie' of 'Gute Morgen' (hier uitgesproken als gwoejtu morgun). De taal die ze hier onderling echter spreken is niet te verstaan. Ze zeggen dat zelfs de Duitse mensen die hier komen niets kunnen opmaken uit de gesprekken die hier gevoerd worden. Voor mij is het precies Pools of Zweeds of zo, af en toe vind ik een herkenbaar woord maar in het algemeen onverstaanbaar. Gelukkig kunnen ze hier allemaal wel 'Hoch Deutsch' waardoor ik ze wel heel goed versta. Mijn Duits is weliswaar met een beetje haar op maar ze verstaan mij en dat is het belangrijkste!

Het onthaal was echt heel vriendelijk. Ik werd direct voorgesteld aan het hele team vroedvrouwen, ze gaven mij allemaal een hand en deden precies alsof ik één of andere bekende was. Echt heel tof ! :D Ik kreeg een uitgebreide rondleiding in het ziekenhuis, de materniteit en het verloskwartier. Het allergrootste pluspunt: ik draag kledij van het ziekenhuis dus mijn stagepak hoef ik ten eerste niet te dragen en ten tweede niet te wassen. (een innerlijke 'yes' was hier wel op zijn plaats!). In de namiddag moest ik op Eintrittsgespräch met 1 van mijn stagementoren. Ik moest vertellen over wie ik was en wat ik wilde bereiken met de stage. Dat gesprek verliep heel vlot en de nodige afspraken werden direct vastgelegd!

Morgen start ik voor 'echt' en begin ik om 7 uur te werken op de kraamafdeling. In de namiddag krijg ik een opleiding rond het gebruik van de computers in het ziekenhuis. 's Avonds neem ik de trein richting Bern waar ik heb afgesproken met de vrouw die alles heeft georganiseerd voor mij vanuit Zwitserland! :-) Daarnet had ik iets vroeger gedaan met werken waardoor ik vlug wat soldekes kon meepikken, ik was al bang dat ze dat hier in Zwitserland niet gingen kennen! 

Bis später en ook vanuit Zwitserland zit ik met al mijn duimen omhoog voor de mensen die nog examens hebben!

Poelie 

 

 

 

 

Fotoalbums van Zwitserland

Poelie in Swiss (75)

11 Januari 2015 | Zwitserland | Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

  • IMG 7258
  • IMG 6907
  • IMG 6994
  • IMG 7260

 

Plaats een Reactie

Eline Haha Poelie, wat een verhaal! Super da ge zo ontvangen zijt.. Ze kunnen er hier in België nog wat van leren! :-) Groot gelijk van die soldekes mee te pikken. Shoppen is ook belangrijk natuurlijk! Al aan uw foto-opdracht begonnen van de chiro? Geniet van dit avontuur! Dikke kus, Eline Geplaatst op 13 Januari 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking