Reisverhaal «Zwitserland, waar een treinrit 50 euro kost...»

Zwitserland | 0 Reacties 09 Maart 2015 - Laatste Aanpassing 09 Maart 2015

Dag goendag!

Dit weekend was ik opnieuw van de partij in het ziekenhuis! De shiftjes beginnen langzaam aan wel door te wegen maar het einde komt in stilletjes aan in zicht... Hier heeft men de gewoonte om op de dienst te ontbijten en in't weekend durven ze wel eens koffiekoekjes te serveren! Met veel plezier schuif ik dan mee aan tafel! Jammer genoeg was er dit weekend echt niets te doen :-(. Er is niemand bevallen, behalve 1 vrouw die een keizersnede had... Zo maakte ik me nuttig door wat op te ruimen, de boekhouding in orde te brengen en wat foto's te trekken van het gezellige verloskwartier. 

Vandaag stond er eens iets anders op de agenda! Ik had een bezoekje gepland naar het Geboortehuis Luna gelegen in Biel/Biennne. Om kwart voor 6 deze morgen ging de wekker alweer, gepaard met frustratie weliswaar! Voor degenen die me wat beter kennen ben ik 's ochtends niet echt een spring in't veld... Om half 7 zat ik al op de trein richting Biel. Ik moest in Bern overstappen richting Lyss en in Lyss nam ik de bus naar het geboortehuis. Dit traject heeft me in totaal 65 euro gekost :-(. Dat is het enigste nadeel hier in Zwitserland, alles is hier énorm duur en vooral het openbaar vervoer. Voor een enkele busrit van 10 minuten is het hier 7 euro... Ik mag er allemaal niet teveel bij nadenken want 't is echt te zot voor woorden. Het Geburtshaus Luna is een huis waarin enkel vroedvrouwen werkzaam zijn. De vrouwen kunnen zich hier tijdens de zwangerschap laten opvolgen, ze kunnen hier prenatale volgen, haptonomie, accupunctuur en nog veel meer. Ook kunnen ze hier bevallen en tot enkele dagen na de bevalling verblijven. Echt zeer leuk om eens te zien en te ontdekken!
Op het moment dat ik er was voor mijn 'Schnuppertag' was er jammer genoeg niet veel te doen.. Er kwam een koppel voor een rondleiding in het geboortehuis, dan nog een vrouw voor accupunctuur en een vrouw op zwangerschapscontrole. Om 12 uur zat het er al op... Ik besloot dan maar de stad Biel wat te verkennen. Tot mijn grote spijt vond ik het maar een vuile, stinkende stad. Zeker niet te vergelijken met de steden dieper in de bergen gelegen... Ik was dan ook blij dat ik terug in Thun was waar ik nog een latte macchiato dronk in het zonnetje! (vandaag tot 20°C)!

Morgen ben ik eindelijk een dagje thuis! Dan staat mijn bachelorproef op de planning! Ik zit hier echt niet stil hoor... Wassen, strijken, koken, boodschappen doen, voor school werken, op stage gaan,... Superdruk maar tot nu toe nog te combineren! Daarnet heb ik ravioli met spinazie, pesto en pijnboompitjes gemaakt: OM U VINGERS AF TE LIKKEN! 't was echt goe :D! hihi!

Tot de volgende!

Poelie

 

 

 

 

Fotoalbums van Zwitserland

Poelie in Swiss (75)

11 Januari 2015 | Zwitserland | Laatste Aanpassing 11 Januari 2015

  • IMG 7245
  • IMG 7222
  • IMG 6799 2
  • IMG 6720 2

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking