Reisverhaal «Tropisch Taiwan»

mijn route ... | Taiwan | 0 Reacties 14 December 2015 - Laatste Aanpassing 26 December 2015

Tropisch Taiwan.

Taiwan blijkt het ideale vakantie oord te zijn voor mij. Lekker eten, met hier en daar een specialleke, strand, wateractiviteiten, bergen en tal van wandelmogelijkheden.

Zo voelt mijn 3 weken in Taiwan althans aan ... Vakantie!

Na een korte stop in Taipei neem ik de trein naar de countryside. Taiwan is groen! Het hele jaar door.

De bananenbomen en palmbomen schieten langs het treinraam voorbij. Ik zie vele betonnen bruggen, velen vaak niet afgewerkt, enkele huizen tussen het groen en een uitnodigende kust met kliffen en woeste rotsstranden. Niet veel later is daar plots al de volgende stad. Taiwan is helemaal niet zo groot!

Wanneer ik incheck in een hostel vlakbij een nationaal park moet ik toch eventjes lachen. De eigenaar vraagt me uitdrukkelijk niet naakt uit de douche te rennen als ik een aardbeving zou voelen, het gebouw is aardbevingbestendig dus hoef ik niet bang te zijn ... :)

De volgende dag verken ik al liftend (wat verbazend snel lukt!) de Taroko Gorge. Met z'n marmeren rotswanden, helblauwe, groene rivier en fascinerende grotten beslist de moeite waard!

Ik reis verder zuidwaarts en ontmoet Stine en Antoine. Beiden ook solo aan het reizen. Het klikt, dus gaan we samen verder.

De vele nightmarkets die iedere avond wel ergens te vinden zijn, worden ons dagelijkse dinner plaats. Je kunt er vanalles vinden, ook rariteiten ...

Wanneer we in het zuiden met enkele locals optrekken, worden we pas echt uitgedaagd om onze culinaire interesse uit te breiden. Zo proef ik bijvoorbeeld eendentong (ziet eruit als een grote sprinkhaan waaraan je moet zuigen ...), eendenkont, kippenhart en slakken. Ik geef toe, het smaakt beter dan het klinkt!

Samen met Stine lift ik het hele land rond. We ontmoeten er zo de meest gastvrije mensen, maar ook enkele perverten ... Liften is altijd een beetje meer avontuur dan de bus of trein natuurlijk, maar we wisten wel wat we deden en voelden ons nooit onveilig.

Dit veilige gevoel heb ik in alle grote steden in Oost Azie. 

Beijing, Seoul, Shanghai, Tokyo, Taipei. Stuk voor stuk steden van wereldformaat, maar o zo fantastisch! Dit is de toekomst! Ze zijn gigantisch, maar bovenal ook uitnodigend, interessant, gestructureerd en veilig! Overal kan ik er zonder problemen 's nachts over straat lopen, de metro nemen, altijd wel ergens iets te eten krijgen. Mensen lopen er met open rugzak rond, ... iets wat ik in Europa niet zo verstandig zou vinden ... 

Wij, westerse landen, hebben nog een lange weg te gaan...

Taiwan was dus echt wel een beetje vakantie in mijn trip. Snorkelen, fietsen langs tempels, een kermisspel, uitdagend eten en een vriendschap voor het leven.

Bedankt Taiwan!

Ik vergeet je nooit.

Nu op naar Nepal, voor een laatste 3 weken.

 

 

 

 

Fotoalbums van Taiwan

Tropisch Taiwan (30)

06 December 2015 | mijn route ... | Taiwan | Laatste Aanpassing 06 December 2015

  • IMG 0282
  • IMG 0312
  • IMG 0399
  • IMG 9687

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking