Reisverhaal «Het eerste zaadje....»

De lange, boeiende voorbereiding van een wereldreis... | België | 0 Reacties 13 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 13 Juni 2012

 

Voorbereiding…
 
Wanneer start de voorbereiding?
Vanaf het moment dat er –ergens in die grijze massa in ons hoofd- een schitterend ideetje ontstaat: ‘ zou het niet leuk zijn om een wereldreis te maken?’.
Iedereen die dit leest zonder dat ze ons kennen, maar al zoekende naar reisverhalen op deze blog terechtgekomen is, is deze fase dan al gepasseerd.
 
Voor mij (Isabelle) kwam dit moment op een zondagochtend eind februari 2009. We waren juist terug van een skivakantie, onze eerste reis met ons vijven, en ’s ochtends kwam Lotte bij mij liggen om te keppen. En ik weet nog heel precies wat ik toen dacht: ‘wat moet het zalig zijn om iedere ochtend zo te kunnen wakker worden.’
 

 

Het eerste zaadje was toen gelegd, en wie mij een beetje kent weet dat ik dat dan nog moeilijk los kan laten… Ik denk niet dat ik de week die volgde veel geslapen heb.
Iedere avond zat ik uren aan een stuk aan de computer: een hele nieuwe wereld ging voor me open. Het was precies of het internet bestond alleen maar uit reisverhalen van mensen die lang op reis gingen.
Toen ik dan eindelijk in bed lag kon ik de slaap niet vatten omdat ik hele reisroutes aan het uitdokteren was.
En ik vertelde Bart nog niets, stel je voor dat hij niet akkoord ging, ik werd echt misselijk bij die gedachte…
 
Op 8 maart moesten we samen op controle naar het ziekenhuis in Brugge. We waren te vroeg en gingen nog iets eten.
Daar heb ik –met serieuze kriebels in de buik- mijn voorstel op tafel gesmeten: een jaar weg van hier en reizen!
Zijn reactie? ‘Aja, dat gaan we zeker doen, super!’.
Man man man, ik kon wel janken van opluchting. Dit was iets dat ik ècht wilde doen, en nu was het dus iets dat we samen ook ècht ècht gingen doen!
 
De eerste vraag was ‘wanneer?’.
Hier waren we het snel over eens, we wilden wachten tot Stef oud genoeg zou zijn om te beseffen wat hij allemaal meemaakt.
We wilden ook niet dat 1 van de kinderen in het eerste of in het zesde leerjaar zou zitten. In het middelbaar was al zeker uitgesloten.
Er bleef dan maar 1 schooljaar over: 2013-2014.
Pfff…nog meer dan 4 jaar wachten dus… Maar geen probleem, we hadden een plan en konden van toen af beginnen leven naar onze ‘grote reis’. Een leuk stiekem geheimpje onder ons 2!
 
Vanaf die dag ben ik het internet blijven afschuimen naar informatie en inspiratie en het bleek oneindig. De vondst van de website ‘wegwijzer’ was een voltreffer: wat een schat aan bruikbare, nuttige, onvoorstelbaar veel informatie!!!  

 

 

 

 

Fotoalbums van België

Vertrek (19)

01 September 2013 | Onze wereldreis | België | Laatste Aanpassing 02 September 2013

  • met alle hoogtechnologische snufjes! (die intussen
  • station Rijsel
  • Of zich in stilte bezighouden...
  • Alles nog eens hersorteren.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking