Reisverhaal «Visum overzicht.»

De lange, boeiende voorbereiding van een wereldreis... | België | 0 Reacties 29 Juni 2013 - Laatste Aanpassing 29 Juni 2013

LEES DIT ENKEL ALS JE ZELF WIL REIZEN WANT HET IS REDELIJK SAAIE STUFF, EN MEESTAL GEWOON RECHTSTREEKS GECOPIEERD VAN ANDERE WEBSITES (diplomatie.be en aroundtheglobe.nl).

Visums en reisvoorwaarden

Per land zijn er nogal verschillende inreisvoorwaarden... Hieronder heb ik de regelingen opgenomen die voor ons gezin van tel zijn. Eigenlijk vooral voor onszelf, om te weten of we in orde zijn, dus moest je zelf plannen hebben, kijk toch nog altijd eens op diplomatie.be èn naar de websites van de betreffende ambassades!

Zuid-Afrika: OK.

Paspoort moet ten minste 30 dagen langer geldig zijn dan voorziene dag voor terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.

Swaziland: OK.

Visum krijg je gratis aan de grens. Paspoort moet wel nog 6 maanden geldig zijn, en je moet nog enkele vrije pagina’s hebben. Evt wel 2 euro ‘werkingskosten’ te betalen. Een ‘letter of authorization’ bijhebben voor de huurauto.

Singapore: OK.

Dit hebt u nodig voor een reis naar Singapore:

 • een paspoort dat nog 6 maanden geldig is op de dag van vertrek uit Singapore;
 • een heen- en terugticket;
 • een geldig visum voor de volgende bestemming (indien van toepassing);
 • een geldig overstapticket;
 • voldoende financiële middelen voor het verblijf in Singapore.

Vietnam: OK, letter of approval gekregen via cheapvietnamvisa.

Paspoort moet minstens een maand langer geldig zijn dan het voorziene verblijf/datum van terugkeer.

Visa aan te vragen:

• voor vertrek bij ambassade en/of consulaat van Vietnam worden aangevraagd. Visumaanvraagformulieren kunnen vooraf via internet worden gedownload.
• Voor vertrek via internet, voor aankomst op een van de 3 internationale luchthavens van Viëtnam: Tan Son Nhat, Noi Bai en Danang.
• Uitzondering: Visa worden aan de grens/op de luchthaven gegeven mits voorlegging van akkoord van Vietnamese Immigratiedienst, uitnodiging van erkende reisagentschappen of in kader van door Vietnamese overheid georganiseerde bezoeken.
Visa zijn (maximum) 30 dagen geldig. Visa kunnen ter plaatse worden verlengd.

Visum voor ons allevijf aangevraagd op 18 juni ’13 via www.cheapvietnamvisa.net.

1month single entry: 8$ fee per persoon, 45$ ter plekke te betalen.

Betaald met paypall: 40$=30,..euro.

meer info: http://www.aroundtheglobe.be/reizen/vietnam/visa-voor-vietnam-si262.html

Laos: OK.

Vereiste geldigheidsduur van uw paspoort: ten minste 1 maand vanaf de datum van vertrek uit Laos. Als men via de weg de grens tussen Laos en één van de buurlanden wil oversteken is het belangrijk een stempel van binnen-of buitenkomst in zijn paspoort te hebben. Reizigers zorgen er best voor dat ze de landsgrens enkel tussen 8 uur 's morgens en 17u 's avonds oversteken, aangezien de grenspolitie na 17u niet meer werkt. Indien de stempel in hun paspoort ontbreekt, lopen toeristen het gevaar zware boetes te moeten betalen omdat ze illegaal de grens hebben overgestoken.

Het makkelijkst om een visum voor Laos te verkrijgen is aan de grens. Je krijgt hier tegen betaling van $35 en inlevering van 1 pasfoto een Visa-on-Arrival. Het Visa-on-Arrival dat je ontvangt is 30 dagen geldig (vroeger was dit 15 dagen). Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort dan kan de prijs anders zijn. Om een Visa-on-Arrival te krijgen dien je het volgende bij je te hebben:

 1. Paspoort dat na vertrek uit Laos nog minimaal 6 maanden geldig is
 2. 1 pasfoto
 3. $35
Je kunt ook thuis alvast je visumformulier invullen natuurlijk. Daarvoor kun je het visumformulier van op de website van aroundtheglobe downloaden. Let op: Er is één grensovergangein Laos waar je géén visa-on-arrival kunt kopen. Check de lijst met grensovergangen van Laos op de website van aroundthe globe om te zien welke dit is. Wil je gebruik hier wel de grens over? Dan dien je vooraf in Nederland, België, of bijvoorbeeld in Bangkok, Phnom Penh, Hanoi of Saigon een visum voor Laos te regelen.

Thailand: Nog te regelen in een buurland.

Kom je Thailand anders binnen dan via de lucht, dus bijvoorbeeld over land of per boot, dan heeft dit tot gevolg dat je een visumvrije entree krijgt voor 15 dagen om in Thailand te blijven. Bij binnenkomst via b.v. een landsgrens krijg je dus niet de standaard 30 dagen visumvrije entree maar slechts 15 dagen. Een visumvrije entree kun je met 7 dagen verlengen bij een immigratiekantoor a 1900 Baht, of je moet van tevoren in een buurland een visum voor meer dagen regelen. Zo'n visum haal je bij de Thaise Ambassade of bij een guesthouse /bureautje die deze service biedt. Je krijgt dan een single entry 60 dagen visum die over het algemeen ongeveer 1500 Baht kost.

Cambodja: OK.

Voor Cambodja heb je een visum nodig. Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na gepland vertrek uit Cambodja. Een visum voor 1 maand is te verkrijgen aan de grens met Thailand en Vietnam en natuurlijk op het vliegveld. Het visum kost 20 dollar en bij de meeste grensovergangen heb je als toerist geen pasfoto's meer nodig. Neem echter het zekere voor het onzekere en neem er altijd wat mee!

Het is ook mogelijk om via het internet een visum voor Cambodja aan te vragen. Het gaat hierbij alleen om de 30 dagen toeristen visum. Kosten $25 (september2010). Kijk even op visumExpres.nl om te kijken of die ook te gebruiken is voor de plek waar jij de grens over steekt en voor up-to-date info.

Aan de grens kost een visum $20. Helaas staan de grensovergangen met Thailand erom bekend $10 aan smeergeld te vragen. Door de grote stroom (rijke) toeristen die naar Angkor Wat gaan, probeert men hier een slaatje uit te slaan.

Wil je zelf geen slachtoffer worden van deze praktijken? Regel dan vooraf een visum bij de ambassade in Bangkok of via 1 van de vele kantoortje bij Ko San Road. Let er dan wel op dat je hier niet teveel betaald!

Met onderhandelen ter plekke moet je de prijs opzich wel op ongeveer $23 kunnen krijgen maar pas op dat je de official niet tegen je in het harnas jaagt want dan stuurt ie je doodeluk naar een bankje en mag je lang wachten.

Aan de Cambodja kant van de grens is de situatie met de bussen gewijzigd. Er rijden nu gratis shuttlebusjes naar een busstation in plaats van een wirwar aan busjes bij de grens.

Hoewel dit eerder niet zo was kun je ook aan de grens tussen Vietnam en Cambodja zonder problemen een visum voor 30 dagen krijgen. Ga je met de bus over de grens dan heb je de keuze je visum door de buschauffeur te laten regelen of dit zelf te doen. Bij de buschauffeur kost dit je 5 dollar extra. Je moet dan in dezelfde rij gaan staan als degene die dit niet doen. In het geval dat je dit door de buschauffeur laat regelen wacht je tot je naam wordt omgeroepen waarna je door de douane mag. Regel je het zelf, dan moet je de bus op je laten wachten omdat je dan helemaal achteraan in de rij mag gaan staan. Bekijk dus zelf wat jij het fijnst vindt.

Als je vanuit Laos Cambodja binnen gaat kun je aan de grens een visum kopen voor $20,- plus $3,- aan "stempelgeld".

Verlenging is 1-malig voor 1 maand(€ 30), 3 maanden (€ 60). Langer blijven dan je visa geldig is kost € 5 per dag.

Nieuw-Zeeland: OK.

Vereiste geldigheidsduur van uw paspoort: ten minste 3 maanden vanaf de datum waarop u uit Nieuw-Zeeland vertrekt.

Australië: OK.

Paspoort geldig tijdens visumaanvraag, inreis en verblijf, en bij voorkeur minimum 6 maanden geldig op moment van visumaanvraag. Visums zijn via het internet en gratis aan te vragen.

Verenigde Staten: OK.

ESTA-formulier moet ingevuld worden. Dit is geen visum, maar een toelating om het land binnen te komen.

Op 18 juni ’13 allevijf de aanvragen gedaan, hiervoor 70$ betaald met mastercard.

 

 

 

 

Fotoalbums van België

Vertrek (19)

01 September 2013 | Onze wereldreis | België | Laatste Aanpassing 02 September 2013

 • op het vliegtuig
 • station Rijsel
 • Dit is wellicht de grootste verandering: een leeg
 • Ellie wint bij het biggen!

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking