Belle, Bart, Lotte, Ellie & Stef Profiel

Laatste Aanpassing 29 Augustus 2019

Belle, Bart, Lotte, Ellie & Stef Profiel

*Upgrade 2019 onderaan

Hallo, wij zijn een reislustige familie die er een schooljaar op uittrekt.

Op 1 september 2013 vertrekken we om pas 10 maanden later, op 29 juni terug thuis te komen. 

In die tien maanden willen we volgende landen aandoen: Zuid-Afrika, Zuid-Oost Azië, Nieuw-Zeeland, Australië, de Cookeilanden en Los Angeles (de Verenigde Staten dus).

Dit lijkt redelijk druk, maar het is toch onze bedoeling om het kalmpjes aan te doen.

De vliegtuigtickets liggen al vast, maar daartussenin kunnen we nog heel wat aanpassen.

Go with the flow. Ofte, go with the children.

Onze kinderen zullen grotendeels het ritme bepalen. Voelen we dat het wat trager moet, het zij  zo. Kunnen ze weer wat verder, ok, dan zijn we weer op pad.

We hebben wel enkele dingen die we echt wel willen gezien/beleefd hebben, maar verder willen we vooral genieten van de luxe om tijd te hebben voor en met onze kinderen. 

 

Laat ik de leden van dit gezinnetje even voorstellen:

 

Bart: °1977. Kinesist in een instituut voor mensen met een lichamelijke en mentale handicap. Levensgenieter. Sporter. Whiskey-taster. Spelletjesman. Club Brugge-fanaat. Volgzaam. De rust zelve. Maar niet altijd. 

 

Isabelle: °1977. Roepnaam Belle. Kinesiste in eigen praktijk. Levensgenieter. Vanaf heden blogger. Planner. Piekeraar. Nooit paniek. Maar nooit volledig in rust. Heeft als levensdoel orde in haar chaotisch brein/leven te krijgen.

 

Lotte: °2003. Zal tijdens de reis in het 5de lj zitten. Levensgenieter. Onmogelijk op te jagen. Traag maar zeker. Voortrekker. Dierenvriend. Durfal.

 

Ellie: °2005. Zal tijdens de reis in het 3de lj zitten. Levensgenieter. Zotte doos. Avonturier. Klein hartje. Wil later clown worden. En mode-ontwerpster. En haar kindjes rondvoeren.

 

Stef: °2008. Zal tijdens de reis in het 3de kleuter zitten. Levensgenieter. Laat zich graag dienen door zijn zussen. Het lukt toch. Luid. Heftig. Denkt iedere lange rit dat we vertrokken zijn op wereldreis.

 

Via deze blog houden we familie, vrienden, kennissen,… op de hoogte van onze avonturen, maar hopen we ook een inspiratiebron te zijn voor diegene die er van dromen ooit eenzelfde pad op te gaan. We zijn nog niet vertrokken op het moment dat ik dit schrijf, maar ik zou toch zeggen: live your dreams!

*Update 2019

6 jaar later zie ik dat de beschrijving van ons gezin, en het doel van ons reizen nog grotendeels gelijklopend zijn. 

Bart is nog dezelfde rustige ziel, sportief en sociaal. Zijn liefde voor de natuur is alleen maar gegroeid.

Ik ben intussen veranderd van job, in die eeuwige zoektocht om wat meer rust in mijn chaotisch brein te krijgen, en het lijkt te lukken. Als ambtenaar in Brussel kan ik twee dagen per week het reisgevoel beleven en kan ik 3 dagen per week wat meer tijd met het gezin hebben. Iedereen content. Intussen heb ik leren surfen, en ben redelijk gebeten door dit beestje...

De kinderen zijn allemaal 6 jaar ouder, waardoor ze allemaal al wat meer plaats innemen, en ook al meer hun zegje wensen te doen over het verloop van de reis. Maar ze zitten vol goeie ideeën, dus we hebben ze er nog altijd graag bij ;-). Alle drie ook zot van surfen, avontuur en elkaar, dus de ideale reispartners!

Intussen hebben we ook een nieuwe reisgezel die ons de eerste maand zal vergezellen: Mariëtte. Een toffe stoere madam! Ze zal ons brengen tot in Noord-Spanje, waarna we haar inwisselen voor onze auto... Met vijf een maand in ons Mariëtte, het lijkt voor velen een serieuze uitdaging, maar wij zien dat helemaal zitten!

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking