Reisverhaal «Singapore - the sequel»

Onze wereldreis | Singapore | 3 Reacties 23 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 06 Maart 2014

In Singapore hadden we weer onderdak gevonden via Airbnb. We wisten dat het bijlange niet zo luxueus zou worden als in KL, we kregen enkel een ruime kamer en een badkamer in het appartement van de verhuurder. Illegaal in het over-geregulariseerde Singapore, maar het was voor ons toch weer een goedkope en leuke manier om te verblijven in deze mega-stad.

De highlights hadden we de vorige keer al -half bedwelmd- gedaan, dus deze editie konden we voluit voor het dagelijkse leven in Singapore gaan. We zaten ook al een beetje met ons hoofd in Nieuw-Zeeland, dus heel veel sightseeing was niet meer aan ons besteed. We hebben Orchard Road (mega winkelstraat met alle luxe-merken) en Chinatown (mega winkelstraat met alle luxe-merken in plagiaat) bezocht, en voor de rest niet echt veel. Het was zalig. Koffietje gaan halen op de hoek. Een nieuw plekje zoeken om heerlijk te eten. Naar de supermarkt om in onze kamer te kunnen ontbijten. Gewoon wat rondhangen.

De laatste dag is Bart met de kinderen naar de film geweest (Lego movie) om mij de valiezen eens grondig te laten herschikken en vooral te controleren op ongewenste onderdelen.

In Nieuw-Zeeland zijn ze heel streng bij de douane dus moeten we er heel zeker van zijn dat er geen etensresten ergens ronddwalen. Voor onze algemene gezondheid is het misschien ook niet slecht dat er eens grondig gezuiverd wordt… Toch het vermelden waard dat er geen enge schimmels of behaarde onderdelen gevonden geweest zijn. Bart kan als hygiene-bewaarder op zijn 2 oren slapen. Ook onze schoenen worden eens grondig gepoetst, want hier zijn ze blijkbaar ook heel erg streng op: geen aarde binnenbrengen.

Bij het appartement was er ook een privé zwembad waar we gebruik konden van maken. Ideaal voor de kinderen om er met het dochtertje van de verhuurder, die engels spreekt, waardoor ze toch een beetje met elkaar kunnen praten, samen te gaan spelen. En ideaal voor Bart en mij, die om de fysiek een beetje op peil te krijgen voor de komende maanden, iedere ochtend onze baantjes konden trekken.

Het meest spannende moment was -wederom- het vertrek. We mochten in onze kamer blijven zolang we wilden en dat was wel handig daar onze vlucht pas kwart voor 8 ’s avonds vertrok. Ik wilde er 3 uur op voorhand zijn, om ook nog wat te kunnen genieten van alle mogelijkheden die Changi-airport biedt (vlindertuin, gratis cinema,…). Om kwart voor vijf dus. Op dat ogenblik zaten we nog op onze kamer, helemaal op het gemak, aan het wachten om eventueel te vertrekken. Bart vraagt plots wanneer we nu juist kunnen gaan, als ik de berekening nog eens maak, en besef dat we er eigenlijk al moesten zijn… En Singapore is toch redelijk groot. Slik. Gelukkig stond alles klaar, dus grijpen we alles mee, controleren we toch nog eens in de rapte of we niets vergeten zijn (jaja, we zouden durven…), en weg zijn we. Een minuut of 10 zwoegen met onze valiezen tot we aan de metro zijn, daar nog eerst de verkeerde richting uit gaan, een paar overstappen moeten nemen, en om half zeven zijn we aan de incheck-balie. Hèhè. Paniek kennen we niet rap, maar het moest toch niet veel langer geduurd hebben. En direct zien we weer de voordelen van onze laattijdigheid: nergens moeten we aanschuiven, er is nog precies tijd om onze laatste Singaporese Dollars te verpatsen, en voor we het goed en wel beseffen zitten we op onze plaatsen. En kunnen Bart en ik eens kijken naar elkaar en lachen dat we weer eens veel geluk gehad hebben… In stijl afsluiten noemen ze dat zeker?

Singapore airlines kennen we al, en het is weer helemaal in orde. Op aanraden van mijn broer nemen we deze keer toch een aperitiefje, we bekijken ‘het diner’ waarvan we het gelijknamige boek van Herman Koch hier op reis al gelezen hebben, en de vlucht verloopt vlekkeloos. Slapen lukt voor allen redelijk, en bij het ontbijt kunnen we al de bergen van Nieuw-Zeeland zien. Nu begint het pas echt te kriebelen! Hier hebben we echt naar uitgekeken!!!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

sophie uit gent leuk leuk leuk, genieten maar! hier is het genieten van jullie verhalen en foto's vanuit een gents stadstuintje in het zonnetje (in t-shirt) :) Geplaatst op 13 Maart 2014
Rita Courtens Een mooi hoofdstuk afgesloten! Geplaatst op 06 Maart 2014
juf griet leuk om iedere keer je verslagen te lezen. Zo'n beeldspraak dat je gewoon alles voor je ogen ziet gebeuren! Geplaatst op 06 Maart 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking