Reisverhaal «Met KrisKras naar Praag»

Tsjechië | 0 Reacties 05 Juli 2009 - Laatste Aanpassing 20 Juli 2009

Op 5 juli vertrok ik met de jongerenorganisatie KrisKras naar Praag.  De reis deden wij in een Eurolines-bus.  De bus vertrok om 16.30u en de reis duurde tot 6 uur 's morgens.  Van slapen in de bus is er niets gekomen, want ik kan dat niet.

Bij aankomst in Praag dronken wij een kop koffie aan de bushalte.  Daarna gingen wij naar ons hostel onze bagage afzetten.  En roef, 's morgens vroeg al een actieve wandeling in de stad. Na een croissant bij de plaatselijke bakker.  We bezochten verschillende kerken, Het Gouden Straatje, de Karelsburg.  De Karelsburg was in renovatie en dus konden wij niet alle beelden in volle glorie zien.  Dat deert me niet, want de werkmannen doen wel degelijk moeite om dat in orde te maken.

Om 12u stonden wij aan een paleis om de wissel van de wacht te zien.  De wacht deed een show in militaire dracht.  Echt alles, synchroon op maat.  Iedereen in blauw pak, met een oud geweer.  Wat een militarisch gevoel geeft dat, maar het was wel een spektakel waard.  Honderden toeristen wilden dat zien.

Daarna zijn wij nog enkele oude gebouwen gaan bezoeken waaronder een bibliotheek en het Strahov-klooster.  De bibliotheek was enkele eeuwen oud en stond vol met oude boeken.  Alles straalde daar een sfeer van ongeveer de 17e en 18e eeuw.  Wij konden in die kamer gaan kijken, maar niets aanraken en er niet in rond lopen.  Wat jammer!  Maar ik begrijp het wel, om wat schade te voorkomen.  In het Strahov-klooster waren er vooral religieuze schilderen gezien.  Een beetje veel van hetzelfde, en niet echt interessant.  Ook de andere reisgenoten vonden het niet zo interessant, en waren wij snel weg.

In de late namiddag keerden wij terug naar een ons hostel om ons in te checken.  En om even uit te rusten.  's Avonds gingen wij in een Argentijns restaurant eten. Maar eten bestellen op restaurant in Tsjechië gaat wat anders dan thuis.  Groenten, aardappelen of rijst moet je apart bestellen van je vlees- of visschotel.  Op elk ding van de menu-kaart staat ook het gewicht van het eten erbij.  Zo weet hoeveel je krijgt.  Buiten de eigenlijke prijs van je eten, moet je ook de fooi betalen.  De fooi is er nooi inbegrepen, dus let er a.u.b. op!

 

 

 

 

Fotoalbums van Tsjechië

Kerkhoven Praag (3)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

Gebouwen Praag (6)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

Terezin (5)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking