Reisverhaal «Onze vrije dag»

Tsjechië | 0 Reacties 10 Juli 2009 - Laatste Aanpassing 20 Juli 2009

Vandaag hadden wij onze vrije dag.  In de voormiddag zijn wij nog met iedereen naar het museum van kubisme en naar het museum van het communisme geweest.

Het museum van kubisme was maar klein, omdat wij in een half uurtje alles hebben gezien.  Het was wel zeer interessant, maar de collectie van schilderijen en foto's van gebouwen was wel beperkt.

In het museum van communisme werd het verhaal van Tsjechië van voor 1989 verteld.  In die tijd was het communisme aan de macht.  Dat was normaal in heel Oost-Europa.  Nu is die tijd gedaan, en is Tsjechië ook verwesterd. Ook de Berlijnse muur bestond ook nog.

's Middags werd de groep in twee gesplitst.  Een deel is een boottocht gaan doen.  En in de andere groep waar ik bij was, bezochten wij het Muchamuseum en een cafe in artdeco stijl waar wij genoten van koffie met taart.  Daarna zijn wij de Jack Wolfskin winkel gaan zoeken.  De winkel met outdoorkleren dat een pootje als logo heeft.  Het is mijn lievelingsmerk.  De bijnaam voor die winkel is de pootjeswinkel.  In de pootjeswinkel was het solden.  Ik heb daar een lange geruite bloes gekocht die ik al lang wou hebben, maar in de pootjeswinkel van Hasselt hadden zij die niet.  Dus heb ik daar mijn kans gegrepen.

's Avonds zijn wij typisch Tsjechs gaan eten in een restaurant met artdeco-stijl.  Ik heb daar eend met dumplings gegeten.  Mmm, lekker!!!  De beste gerecht tot nu toe, en het was een geslaagde avond.  Vooral die muzikanten met de accordeon in het restaurant waren tof, want wij deden daar danspasjes op hun muziek.  Tot 's avonds laat hebben wij daar niet gezeten, want wij moesten onze bagage in het hostel gaan halen en terug naar de huis.  Om 22u vertrok de bus terug naar huis.  Aan de Tsjechische-Duitse was het paspoortcontrole, maar er was niks gebeurd.  Wij reden daarna gewoon voort, en wij kwamen op tijd thuis.

Als ik terug thuis was, wasde ik mijn kleren.  En daarna pakte ik mijn kleren terug in voor mijn volgende reis naar Frankrijk waar ik een maand vrijwilligerswerk ga doen.  Binnenkort weten jullie meer over mijn avonturen in Frankrijk.

 

 

 

 

Fotoalbums van Tsjechië

Kerkhoven Praag (3)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

Gebouwen Praag (6)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

Terezin (5)

30 December 2009 | Tsjechië | Laatste Aanpassing 30 December 2009

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking