Reisverhaal «Dag 17 : Op weg naar Ushuaia»

Argentina-Chili.2013 | Argentinië | 1 Reacties 21 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 22 Januari 2013

 Maandag 21 januari

Vandaag was het vertrek naar Ushuaia gepland. Om 13 uur werden we opgehaald dus hadden we nog wat tijd om even in El Calafate rond te wandelen. We hebben dan maar de tijd genomen om enkele souvenierkes te kopen en langs een supermarkt om onze lunch in te slaan.
Op de luchthaven hebben we nog samen met Gerrit en Ellen onze klaverjas-wedstrijd afgehandeld. En ja, de heren hebben deze keer gewonnen met amper 5 punten verschil. Het was dus een dubbeltje op z'n kant!
Onze vlucht was om 15.10 uur en we kwamen omstreeks 16.30 aan. Bagage afhalen en naar hotel ( op 10 min van luchthaven) .
Ik had mij Ushuaia een beetje anders voorgesteld. Eerder plat maar neen, overal zag je bergen. Weliswaar niet echt hoger dan 1000 m maar als je min of meer op zeeniveau zit, dan zien deze bergen er vrij hoog uit. 
Terug hadden we geluk met het weer. Het was nl 18 graden ( dit om 17 uur) wat vrij abnormaal is. Voorbije zondag werd zelfs een 27 graden opgemeten wat een absoluut rekord was tot op heden. 
Na het inchecken en de korte uitleg van hetgeen we nog de komende dagen gingen doen, even nog geskypt met Marlize.
Nadoen, rond 18.45 uur, hebben we de stad een beetje verkend en in een restaurantje Loek en Marie-Ange tegengekomen om samen te dineren. 
Ushuaia is gekend voor zijn King-crab en dit mocht dus niet ontbreken op onze degustatielijst. Het restaurnat was niet goedkoop maar de gerechten waren echt heel fijn. Een beetje nouvelle cuisine stijl. Dit doen we ook niet elke dag , dus ene keer zot doen mag, niet? 
Het was vrij gezellig en we waren pas rond 23.45 terug in onze kamer. Tijd voor wat nachtrust want morgen gaan we een park bezoeken met de nodige wandelingen. 
Slaapwel!
 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Sabine Amai zeg, ik lees net jullie 21 dagen al na elkaar, ik lig hier mee te dromen achter mijn computer. Heel even zie ik Silvia achterwaards de berg afkomen :-) maar ik zie jullie ook samen genieten van de natuur, elkaar, het gezelschap en king krab!!!hmm...Geniet van jullie laatste dagen, met de kers op de taart...de dochter! Ik kijk uit naar het live" verslag. zoenen xxx Geplaatst op 24 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking