Reisverhaal «Dag 3 : B.A. en vertrek met nachtbus»

Argentina-Chili.2013 | Argentinië | 2 Reacties 07 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 09 Januari 2013

Eerste taak van de dag was het pakketje voor Melissa klaarmaken en afgeven aan het onthaal ! Oef, minstens 10 kg lichter! Na ontbijt gepakt en gezakt vertrokken rond 9 uur om een deel van B.A.  te bezoeken, samen met Marcella! Eerst naar het armere gedeelte, nl San Telmo, de bakermat van de tango en La Bocca, het gehucht bekend vanwege de voetbalploeg bij uitstek van B.A.  met ooit als belangrijkste speler Diego Maradonna. Mooi om te zien waren de kleurrijke huizen, allicht om de ermbarmelijkheid een beetje op te fleuren. Onze gids waarschuwde ons wel enkel in de toeristische straatjes te blijven. Erbuiten was volgens haar levensgevaarlijk , zelfs voor haar als Argentijnse!

Nadien richting modern B.A. . Wat een contrast! Proper, veel groen, majusteuze gebouwen, moderne wolkenkrabbers, pakhuizen die onderaan chique restaurants waren met daarboven peperdure lofts. 
In de wijk Palermo ( er zijn zowaar 48 wijken in B.A.!) gingen we een bezoek brengen aan een kerkhof. Niet zomaar een kerkhof, neen , een kerkhof van quasi allemaal meesterwerkjes in architectuur. Uiteraard enkel weggelegd voor de rijken. Plus hier een familiaal graf hebben is een enorm voorrecht en visitekaartje naar de buitenwereld! Het bekendste en meest bezochte graf is dat uiteraard van Evita Perron. De dame met de meeste faam in gans Argentina! 
Na dit bezoek hebben we nog wat gepicknickt in een van de vele parken ( locale snack met diverse vullingen in een bladerdeegjasje ). Best lekker, die met kip was onze favoriet.
Tijd om naar het busstation te vertrekken. Daar wachtte ons een busrit van , jawel, bijna 18 uur!  Onze bus vertrok rond 15.30 uur en zou rond 09.30 uur aankomen in Puerto Madryn. Ik weet niet hoeveel km dit is maar als ik op de kaart kijk, is Puerto Madryn quasi half tussen B.A.  en Ushuaia! Best een flinke afstand. 
De bus was verrassend genoeg goed op tijd en bleek nog vrij comfortabel te zijn. Ruime plaatsen , zachte zetel en kon vrij goed plat geplaatst worden. In ieder geval beter dan in het vliegtuig. 
Onderweg werden er nog wat maaltijden , allez wat er voor door kon gaan, geserveerd en werden er enkele films vertoond. Een keer een korte stop als het al pikdonker was en terug weg. Maar dan was het tijd om een tukje te doen! Benieuwd hoe we de volgende morgen zullen ontwaken!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Tania Da pakketje, .... da is uw MA!!! Geplaatst op 19 Januari 2013
Melissa Wii!! Ik kan niet wachten tot ik jullie zie en jullie in mijn armen heb!! Mmh, naar dat pakketje zie ik ook al uit xD! Geplaatst op 17 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking