Reisverhaal «Dag 6 en 7 : Op weg naar Bariloche»

Argentina-Chili.2013 | Argentinië | 1 Reacties 11 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2013

 Donderdag 10 januari : vertrek naar Esquel . Een busreis van 680 km richting binnenland, richting Andes.

Alvast opgestaan met een straalblauwe hemel en buiten ontbeten op een terrasje met zicht op de baai.
Rond acht uur vertrokken we richting Esquel. 
De rit was lang maar we werden wel getrakteerd op mooie landschappen. Eerst eindeloze pampavelden, daarna grote rode rotsformaties tussen brede valeien, vervolgens was er water in de buurt ( riviertje) en alles kleurde groen. 
Rond 19 uur aangekomen in Esquel. Hier ook, de volledige stad in dambordvorm! 
Het was mooi weer ( terug want infeite werden we echt verwend! Op het schiereiland was er eveneens quasi geen wind wat zelden voorkomt ) , dus na het kopen van de picknick voor morgen, tijd voor een terraske. 
Wat nog leuker was, was dat bijna de ganse Djoserploeg dezelfde mening deelde en daar een glas kwam drinken. 
Naast dat cafeeke was er een restaurantje dat door Annemieke werd aangeprezen. En met recht en reden, de bestelde Bife Maria was een aardig stukje vlees. Het rode wijntje ( Fin del Mundo, wijngaard die beweert de laagst gelegen wijngaard te zijn op de wereld) liet zich daarbij goed smaken!
Deze keer vrij laat in bed, half twaalf . Time flies when you are having fun!
De volgende ochtend , na ontbijt, vervolgden we onze weg naar Bariloche. Maar vooraleer daar aan te komen, gingen we nog eerst El Parque del Arcenes bezoeken, een park aan de voet van de Andes. Dit park werd genoemd naar de boomsoort die er telig groeit en ook beschermd is vanwege zijn zeldzaamheid maar ook dat deze boom zeer trage groeiers zijn wat ook de kwaliteit van het hout de hoogte in jaagt. Vroeger werden er hoogwaardige meubelen van gemaakt. Nu kan en mag dit niet meer.
Er stonden enkele stops en een wandeling van bijna 2 uur voorzien om het park te verkennen. Diverse grote gletsjermeren met dieptes tot 500 meter, diverse fauna en flora, dit gecombineerd met een straalblauwe hemel maakten deze dag terug een mooie herinnering aan Argentina. 
Rond 18 uur aangekomen in Bariloche, het Zwitserland van Argentina, dit vanwege de skimogelijkheden in de winter. 
Wij komen er om de diverse meren en uitzichten op het Andesgebergte te bewonderen. Maar dat is voor morgen. We konden kiezen uit twee opties. Ofwel een ganse dag varen op de diverse meren en een lange wandeling maken in een bos met bezoek aan een waterval, of een halve dag varen gecombineerd met een kabellift naar de top van het skigebied om de omgeving vanuit de hoogte te kunnen aanschouwen. Wij kozen voor het laatste ! Hopelijk de juiste keuze want veel hangt af van het weer. Op dit moment ziet het er goed uit maar in de bergen weet je maar nooit!
 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Ilse hoi, je verhaal is zeer mooi, mooie natuur gezien en al lekker gegeten. Ondertussen is het in B gisteren rond 22.30u beginnen sneeuwen en vandaag ook nog. Dus je zal miss nog van je strooizout vanaf geraken in planit. Ik kan van de sneeuw genieten want ik ben wederom 4 dagen in ziekteverlof, het griepvirus heeft me te pakken, zeer warm, rillingen, tsnot en nen hoest die je van ver hoort, allé alles ineens. Is Sil ziek geworden? geniet nog van jullie reis, je bent morgen al in de helft en drink er ene op onze gezondheid!!!! slopel, Ilse Geplaatst op 15 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking