Reisverhaal «Dag 9 : El Calafate»

Argentina-Chili.2013 | Argentinië | 1 Reacties 13 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 17 Januari 2013

 De weg naar het vliegveld van Bariloche is niet zo ver van het centrum, een klein halfuurtje rijden en we waren er.

We kregen de tip van Annemieke om vliegtuigseats aan de rechterkant aan te vragen en aan het raam. Reden is heel simpel : we vliegen richting zuiden en dan heb je vanuit het vliegtuig fantastische vergezichten boven het Andesgebergte. Wij waren bij de gelukkigen! Weliswaar juist achter de vleugel maar het leverde mooie beelden op ( zie onze foto's) . Zelfs op het einde van de vlucht konden we de gletsjers, meren en bergen mooi zien die we de komende dagen zullen bezoeken. Magnifico!
Aangekomen in de kleine luchthaven van El Calafate om dan naar ons Hostel Calafate te gaan. Het stadje is echt in the middle of nowhere! Bergen, meren, lang uitgestrekte pampas en dan plots een stad. Deze staat dan ook volledig in het teken van het toerisme ( wandelen, trekking, rotsbeklimmingen , ..... )
Het was zondag en het was zeer rustig in El Calafate. We hadden dringend geld nodig voor onze uitstappen te kunnen betalen maar een pinautomaat vinden die werkte , was echt een ware zoektocht. Toch gelukt! Zo konden we gerust gaan lunchen. Nadien stond nog een facultatief bezoek te wachten naar een flamingo-reservaat, Laguna Nimez. 
Het was een kleine wandeling van bijna 1 km naar de lagune. Voor de prijs van 35 pesos p.p. ( iets meer dan 2 euro ) kon je een wandeling maken om diverse fauna en flora te bekijken. Flamingo's die her en der verspreid waren in de lagune, diverse soorten ganzen en eenden, allerlei soorten vogels maar vooral leuk was de aanwezigheid van enkele broedende roofvogels. Gezien we vrij dicht bij de nesten konden komen, waren ze in alle weer om ons van hun nest weg te trekken. Dus kwamen ze vrij dicht en net boven onze hoofden vliegen om ons te waarschuwen. Scarry maar toch .....
Ons bezoek duurde wel meer dan twee uur, toch de moeite dus....
Op weg naar ons Hostel kwamen we terug bekende gezichten tegen op een zonnig terraske. Weer een verdiende stopplaats!
Niemand had nog zin om ver een resto te zoeken, dus bleven we maar eten in het Hostel. Blijkbaar hadden ze daar een specialiteit, een Disco-schotel. Een stoofpotje met diverse groenten, het soort vlees kan je kiezen alsook de basis van saus ( witte wijn, rode wijn of bier ) . Wij kozen voor lam en het was heerlijk. 
Daarna onze koffers maken, 1 voor in Calafate te laten en 1 om mee te nemen naar El Chaltén. We gingen nl voor twee dagen naar deze stad en moesten overnachten in een hostel met groepskamers. Weer een nieuwe belevenis! En dan spreek ik nog niet van het natuurschoon dat ons staat op te wachten!
 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Tania en Bart Hoi toeristen, mooi, mooi, mooi, geniet er van echt waar!!! en vooral geniet van het zonnetje want hier gaat de temp overdag niet boven de -2. Silvia, je mag nu echt beginnen aftellen hé!!! Geplaatst op 19 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking